Ιανουαρίου 19, 2024

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ

Θέλω να κάνω μια παρατήρηση για το θέμα που έθιξα πρόσφατα, της μάνας, του παιδιού, της τεκνοθεσίας από τη γνωστή μειονότητα.

Άλλοι είναι υπέρ, άλλοι κατά, άλλοι αδιάφοροι. Δικαίωμα του καθενός είναι να έχει όποια άποψη επιθυμεί, αρκεί να την τεκμηριώνει. Εκείνοι που κατ΄εμέ δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα είναι οι παιδίατροι όταν φτάνουμε στο θέμα των παιδιών. Οι παιδίατροι ναι, δεν έχουν δικαίωμα να είναι υπέρ της άποψης του να γεννιέται ένα παιδί (πως άραγε;), να το παίρνουν από τη φυσική του μάνα και να το δίνουν σε δύο άντρες ή σε δύο γυναίκες να το μεγαλώσουν.  Οι παιδίατροι γνωρίζουν (οφείλουν να γνωρίζουν) πως ανατρέφεται ένα παιδί, σε τι συνθήκες πρέπει να μεγαλώνει, είναι αυτοί που γνωρίζουν πως διαμορφώνεται ο ψυχικός του κόσμος, πως θα παραδώσουν ένα ψυχοσωματικά φυσιολογικό και υγιές παιδί στην κοινωνία.

Και είναι πολύ λυπηρό να ακούς σήμερα παιδιάτρους να υποστηρίζουν ότι η τεκνοθεσία αυτή είναι σωστή, ότι τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών με τους ομοφυλοφιλικούς γονείς δεν έχουν διαφορά σε οποιαδήποτε βαθμίδα και πεδίο ανάπτυξης με τα παιδιά των πατροπαράδοτων οικογενειών. Είναι λυπηρό να ακούς καθηγητές που διδάσκουν φοιτητές και γιατρούς να έχουν τέτοιες απόψεις και να συμφωνούν με την αταίριαστη ανάπτυξη των παιδιών.

Δεν μιλάμε κομματικά. Μιλάμε απολύτως ιατρικά. Ξεχάσαμε τη βιολογία; Ξεχάσαμε τη φύση; Δεν μπορεί να αλλάξει ένας πλανήτης δισεκατομμυρίων ανθρώπων για χάρη κάποιας ολιγάριθμης μειονότητας που για τον α ή β λόγο έχουν ιδιαίτερα γνωρίσματα. Δηλ. δεν πρέπει οι λίγοι να σεβαστούν τους πολλούς; Πρέπει οι πολλοί να σκύψουν το κεφάλι μπρος τα κέφια κάποιων ιδιαίτερων; 

Αλήθεια τι αξίες και τι αρχές θα πάρει ένα παιδάκι από τους ομόφυλους γονείς του; Τι παραδείγματα θα έχει μπροστά στα ματάκια του; Πως θα αντέξει η ψυχή του, οι ορμόνες του μπροστά σε αυτά που θα βλέπει; Που θα ψάχνει τη μάνα του;   

Οφείλουν οι παιδίατροι να σεβαστούν τα πλάσματα αυτά. Διότι τα παιδιά είναι το μέλλον κάθε χώρας. Διότι τα παιδιά είναι το αντικείμενο των σπουδών τους και του λειτουργήματος τους. Ο παιδίατρος είναι ο πιο στενός γιατρός μιας οικογένειας. Και η οικογένεια είναι το κύτταρο της ζωής, της πλάσης.

Για κάθε πράγμα υπάρχουν δύο ή περισσότερες απόψεις. Εδώ δεν υπάρχει άλλη άποψη. ΜΙΑ φύση, ΔΥΟ φύλα. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Είχαμε τον διχασμό για το εμβόλιο. Ας μην αρχίσει κι άλλη διαίρεση. Τουλάχιστον σε μας τους παιδιάτρους. Θέλω να πιστεύω ότι οι παιδίατροι που τυχόν θα διάκεινται ευμενώς προς αυτή την τεκνοθεσία, θα είναι λίγοι, πολύ λίγοι. Κανονικά ουδείς, αλλά μιλώ για λίγους διότι ήδη έχω ακούσει κάποιους  θετικούς για το σχέδιο αυτό. 



1 σχόλιο:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Μετά ἀπό αὐτό τό ἀνοσιούργημα, ἀναμένω ν' αὐξηθοῦν σημαντικά οἱ αὐτοκτονίες τέτοιων παιδιῶν, ὅταν ἀρχίσουν νά καταλαβαίνουν εἰς ποίαν κόλασιν ἔχουν πέσει, οἱ ἐξαφανίσεις τους καί φυσικά ἡ ὁμοφυλοφιλία. Ἔρχεται ἡ Ὀργή τοῦ Θεοῦ, διότι ἡ νομιμοποίησις μίας ἁμαρτίας εἶναι πλέον αἵρεσις, τοὐτέστιν βλασφημία κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.