Σεπτεμβρίου 24, 2011

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ "ΛΟΙΜΩΔΩΝ" - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Δημοσιεύουμε ενδεικτικά κάποια σχόλια για την Κλινική. Έτσι μήπως καταλάβουν τίποτε οι υπεύθυνοι που ορίζουν τις τύχες μας.


Σχόλιο 1ο

Κύριε υπουργέ, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλετε για την εξυγίανση του συστήματος υγείας, αλλά διατηρώντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις μου, σχετικά με την επαρκή ενημέρωσή σας από τους όποιους συμβούλους σας, θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου, σχετικά με το τί θεωρείτε εξυγίανση του συστήματος υγείας και πού αποσκοπεί η πρότασή σας για τις λειτουργικές αναδιατάξεις των μονάδων υγείας ΕΣΥ.

• Γνωρίζετε, άραγε, ποιά είναι τα δεδομένα εκείνα, που αποδεικνύουν ότι ένα Νοσοκομείο λειτουργεί με βάση τους κανόνες ηθικής και δεοντολογίας;.

Πραγματικά, διερωτώμαι, εάν γνωρίζετε το έργο που επιτελεί το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων στην Θεσσαλονίκη για πάνω από 50 χρόνια:
• Γνωρίζετε, άραγε , ότι στο προαναφερθέν Νοσοκομείο, ο ασθενής αντιμετωπίζεται σύμφωνα με την σοβαρότητα του νοσήματος και όχι σύμφωνα με την ..."σοβαρότητα" των γνωριμιών του;.

• Ή μήπως αγνοείτε το ότι στο συγκεκριμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα, το κάθε νόσημα θεραπεύεται με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα και την τρέχουσα βιβλιογραφία και όχι σύμφωνα με το κέρδος από τα φαρμακευτικά σκευάσματα ;.
(είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, το γεγονός ότι εδώ οι φαρμακευτικοί αντιπρόσωποι δεν αναμένουν στην σειρά για ραντεβού έξω από τα ιατρεία, ως είθισται σε άλλα Νοσοκομεία, καθώς θεωρείται βέβαιο πως η όποια προσπάθεια προώθησης των σκευασμάτων τους δεν θα βρει αντίκρισμα - είναι γνωστό στον κύκλο τους, εδώ και χρόνια, ότι πάγια τακτική του ιδρύματος είναι η φαρμακευτική αγωγή να χορηγείται πάντα με γνώμονα το ελάχιστο δυνατό οικονομικό κόστος και την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα για τον ασθενή).

• Κύριε υπουργέ, σας έχει ενημερώσει, άραγε, κάποιος αρμόδιος, αλλά και γνώστης, σχετικά με τη συσσωρευμένη γνώση και η εμπειρία, μισού και πλέον αιώνα, που διαθέτει το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης, που έχει ως αποτέλεσμα την παροχή της ελάχιστης αναγκαίας αγωγής, η οποία δεν επιφέρει μικροβιακή ανοχή και επομένως δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων μικροβιακών στελεχών ανθεκτικών στα υπάρχοντα σκευάσματα;.
• Μήπως, κύριε υπουργέ, αγνοείτε το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο, ανέκαθεν, οι κλίνες δεν χρησιμοποιούνταν με βάση τις εξωτερικές πελατειακές σχέσεις σε απογευματινά, κρατικά ή ιδιωτικά εξωτερικά ιατρεία;.

• Ή ότι, ένας θάλαμος με πολλαπλές κλίνες γίνεται μονοθέσιος, μόνο για να αποτρέψουν την μετάδοση του λοιμώδους νοσήματος σε άλλους ασθενείς και όχι για να εξυπηρετήσουν την έπαρση και τον εγωισμό των γονέων και των πέριξ "γνωστών" τους;.
Και σε τελική ανάλυση, κύριε υπουργέ, τί μήνυμα στέλνετε στους εκατοντάδες ιατρούς, που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό το Νοσοκομείο και νιώθουν ευγνωμοσύνη για τις γνώσεις που έλαβαν; Πώς, εάν ασκήσουν την ιατρική σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες ηθικής δεοντολογίας και επιστημονικής κατάρτισης, θα οδηγηθούν στην απαξίωση, ακύρωση και διάλυση του έργου τους;.

ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ  /  Παιδίατρος
----------------------

Σχόλιο 2ο
  Το Λοιμωδών Θεσσαλονίκης είναι Θεσμός στην Παιδιατρική Κοινότητα. Τι μας συμβαίνει σ' αυτή τη χώρα??? Εχουμε αποπροσανατολιστεί τελείως; Θα κάνουμε εκπτώσεις σε ότι μας προάγει; Μπροστά δεν παμε που δεν πάμε... Θα πηγαίνουμε πίσω? Πόσο πίσω πια?
ΜΑΡΙΑ ΡΟΓΑΛΙΔΟΥ / Παιδίατρος
--------------------------

Σχόλιο 3ο
Από τις ελάχιστες Παιδιατρικές Κλινικές ανά την Ελλάδα, όπου άριστη επιστημονική κατάρτιση και φιλότιμο, συνυπάρχουν!!
Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ / Ιδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: