Σεπτεμβρίου 24, 2011

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ

Άλλα περιείχαν τα αρχικά σχέδια, άλλα εισηγήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια, άλλα εφαρμόσθηκαν για το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων.

Και ξαφνικά προκύπτει νέα πρόταση κάποιων εξουσιοθεσιτών, που προσπαθώντας να βολέψουν τους εαυτούς τους αρχικά και στη συνέχεια τους δικούς τους ανθρώπους, βάλθηκαν να  διαλύσουν ένα από τα πιο ιστορικά νοσοκομεία της χώρας.

Διαλύουν το ΝΕΠΘ - ένα μικρό μεν αλλά "θαυματουργό" νοσοκομείο,  όπου οι ασθενείς νοσηλεύονται χωρίς να πρέπει να έχουν κάποια γνωριμία και θεραπεύονται χωρίς να υπεισέρχονται οι γνωστοί παράγοντες που ωθούν τους γιατρούς να γράφουν το ένα ή το άλλο φάρμακο. Όπου κύρια θέση έχει ο άρρωστος και η φροντίδα του.

Οι άνθρωποι, εξυπηρετώντας προσωπικά οφέλη, κομματικές  εντολές και παράδοξα συμφέροντα, και δρώντας ακόμη και πέραν των αρχικών υπουργικών θέσεων, οδηγούν σε λύσεις όχι εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά προώθησης νοσηρών απόψεων και θέσεων, αδιαφορώντας για το τι προκαλούν. Αλλά γιατί να ενδιαφέρονται; Αυτοί τους εαυτούς τους τους βόλεψαν.  Ξεχνούν όμως ένα βασικό. Όταν ξεχειλίσει η οργή του κόσμου μάλλον δεν θα βρίσκουν ούτε κεραμίδι να κρυφτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: