Ιουλίου 11, 2020

ΛΟΓΙΑ, ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ

Στη βαρβαρότητα αντιτάξαμε μόνον λόγια. Δυστυχώς το ίδιο συνέβη και με τον υπόλοιπο "πολιτισμένο" κόσμο. Ποιος όμως φοβάται τα λόγια όταν αυτά δεν συνοδεύονται από πράξεις; Οργή διεθνώς λένε τα καλοπληρωμένα ελληνικά ΜΜΕ. Αν όμως διαβάσει κανείς τις διεθνείς ανακοινώσεις μονον οργή δεν θα δει. Ήπιες δηλώσεις αποδοκιμασίας και ευχολόγια, ναι. Οργή ούτε κατά διάνοια. 

Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία της χώρας μας απέβη κατώτερη των περιστάσεων.  Αλήθεια στο επόμενο βήμα της υφαρπαγής εδάφους πλέον, τι θα πούνε οι μεγαλόπνοοι ηγέτες μας; Μάλλον θα πούνε και ευχαριστώ.  

Το αιτιολογικό της γείτονος για την Αγιά Σοφιά είναι γνωστό. Γιατί με το ίδιο αιτιολογικό δεν κλείνουμε κι εμείς όλα τα τζαμιά της χώρας; Γιατί δεν αντιδρούμε με κάποιες πράξεις; Μα διότι οι "ηγέτες" μας είναι ή δειλοί ή προδότες. Εγώ θα έλεγα και τα δύο. 

Το βασικότερο όμως είναι ότι αυτούς τους ηγέτες τους επιλέγουμε εμείς. Περαστικά μας. Ας ασχοληθούμε τώρα με πιο σοβαρά θέματα, τα σήριαλ, τη Μενεγάκη, την Τούνη και όλο το ...ευγενές συναπάντημα της  χώρας. 

Κλείνω με μια απορία. Του χρόνου τι ακριβώς θα γιορτάσουμε και για ποιο ακριβώς πράγμα θα θριαμβολογήσουμε;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: