Αυγούστου 12, 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

 Επανέρχομαι στο θέμα.

Όταν για τον κορωνοϊό διενεργείς κάποιον αριθμό δοκιμασιών την ημέρα, βρίσκεις έναν x αριθμό θετικών.

Εάν αυξήσεις κατά πολύ τον αριθμό των δοκιμασιών, δεν είναι λογικό και επόμενο να βρεις αυξημένο (σε σχέση με παλαιότερα) αριθμό θετικών;

Μόνο αν γνωρίζαμε τους αριθμούς αυτούς απο την αρχή έως σήμερα θα μπορούσαμε να βγάλουμε σωστό συμπέρασμα για το αν αυξήθηκαν ή όχι τα κρούσματα. Προσωπικά νομίζω ότι η αύξηση αυτή που μας ανακοινώνουν καθημερινά οι καλοπληρωμένοι άρχοντες του τρόμου είναι πλασματική.

Και για να μην νομίζετε ότι όλα γίνονται σωστά σ'  αυτή τη χώρα, θα σας πω μια προ ημερών περίπτωση, σχετική με τους ελέγχους. Ταξιδιώτης από χώρα υψηλού κινδύνου έρχεται αεροπορικώς, δηλώνει ότι πήγε για λίγες ημέρες και σε άλλες δυο χώρες πριν να ερθει στην Ελλάδα και εδώ δεν του γίνεται κανένας έλεγχος. Και δεν του ζητούν ούτε το χαρτί που είχε ή θα έπρεπε να έχει από την χώρα προορισμού. Περνάει ελεύθερα.

Απίστευτη Ελλάδα.  


18 σχόλια:

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Η αριθμός των διασωληνωμένων αποτελεί καλύτερο δείκτη της πορείας της πανδημίας. Απο τη στιγμή που αυτός διπλασιάστηκε σε μόλις μία εβδομάδα, γιατί αμφιβάλλουμε ότι είναι αυξημένα τα κρούσματα;

tzortzak είπε...

Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σας κ. Καβαλιώτη. Βάζω μερικές επιπλέον:

Αριθμός θανόντων (που αποδίδονται στον covid 19) μέχρι 25/5=172

Αριθμός θανόντων από 25/5-4/8(ενόσω είχαν ανοίξει τα σχολεία, η εστίαση, καφετέριες, είχε αρθεί η συντριπτική πλειοψηφία των απαγορεύσεων)=37!!!
Δηλαδή σε διάστημα 72 ημερών εμφανίζονται να πέθαναν 37 άνθρωποι από την πανδημία (αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη ιογενή λοίμωση). 1 νεκρός ανα διήμερο!

Αυτό είναι τουλάχιστον περίεργο. Επίσης την ίδια περίοδο (από 25/5-4/8) η πίεση στις μεθ και οι διασωληνώσεις είναι πολύ λίγες αναλογικά με το πόσα πολλά κρούσματα βρίσκονται.
Από την τρομοκρατία των νεκρών και της πίεσης στα νοσοκομεία (περίοδος καραντίνας) περάσαμε στην τρομοκρατία τουα ριθμού των νοσούντων. Ενώ είναι σαφές ότι οι νοσήσεις αυτές ούτε πολλούς νεκρούς δημιουργούν ούτε πίεση στο αδύναμο νοσοκομειακό σύστημα υγείας της χώρας μας.
Να υπενθυμίσω ότι στις ΗΠΑ το cdc υπολογίζει τους νοσούντες απο γρίππη γύρω στα 50.000.000! Δηλαδή πολύ περισσότερους από τα παγκόσμια(!) κρούσματα του covid19. Ομως δεν ασχολείται κανείς με το πόσοι νοσούν από γρίπη.


Γιώργος Τζωρτζακάκης

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Η παρατήρηση έχει μια βάση. Αλλά:
1. Ο ιός δεν αμφισβητείται. Υπάρχει. Εκείνο που αμφισβητείται, και όχι μόνον από συνωμοσιολόγους είναι η προέλευση του - φυσική ή τεχνητή;
2. Οι αριθμοί που ανακοινώνονται δεν μπορούν να ελεγχθούν από το ευρύ κοινό και έχουν αμφισβητηθεί και από μέλη της ειδικής επιτροπής, τόσο σε κατ ιδίαν συζητήσεις όσο και δημοσίως.
3. Δεν είναι εφικτή πάντα η ακριβής αιτιολογία νόσησης για κάθε νοσηλευόμενο ή διασωληνωμένο.
4. Είναι δεδομένο ότι πλείστα κρούσματα νόσησης αποδίδονται στον κορωνοϊό επειδή κάποια στιγμή στην τρέχουσα επιδημία βρέθηκε θετικό ένα τεστ (τα οποία στην αρχή ήταν και αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας).
5. Είναι σίγουρο (;) ότι και από τροχαίο να καταλήξει κάποιος, αν βγει θετικός στο τεστ, στον κορωνοϊό θα αποδώσουν την κατάληξη.
6. Είναι δεδομένο και χωρίς αμφισβήτηση ότι πολλές φορές οι γιατροί (κατ εντολήν προφανώς, δεν γνωρίζω για ποιον λόγο) ρωτούνε τους συγγενείς θανόντος από άλλη αιτία, αν επιθυμούν να γράψουν ως αιτία θανάτου τον κορωνοϊό.
7. Είνα δεδομένο ότι αλλού οι έλεγχοι είναι πολυάριθμοι και αλλού ελλιπέστατοι.
Και τέλος, είναι μη ελέγξιμο (αλλά πάραυτα είναι ανακοινώσιμο) αν όλες οι διασωληνώσεις είναι πραγματικά λόγω κορωνοϊού.

Θα μου πείτε ότι αμφισβητώ όλα τα επίσημα ανακοινούμενα και δημοσιευόμενα. Λογικό είναι να μη πιστεύει κάποιος τα μπουκωμένα από χρήμα ΜΜΕ αλλά και όσους (γιατρούς ή μη) έχουν εισπράξει και συνεχίζουν να εισπράττουν εκατονταδες χιλιάδες ευρόπουλα.

Την καλημέρα μου από την Τήνο, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τίποτε. Αυτοί είμαστε.

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Με συγχωρείτε, κύριε Καβαλιώτη,(και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη που συνεχιζω τον διάλογο, ενώ βρίσκεστε σε διακοπές), αλλά το σημείο (6) αποτελεί σοβαρότατη καταγγελία. Θεωρώ πως θα πρέπει κανείς να το αναφέρει μόνο παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεια (προσωπικά, το έχω συναντήσει σποραδικά ως σχόλια στο facebook, επιπεδου "έχω έναν ξάδερφο, που ο γείτονας της κουμπάρας του είπε...).
Για το σημείο (1), σελίδες κύρους Medscape φιλοξενούν πειστικά άρθρα υπερ του για ποιο λόγο ο ιός ΔΕΝ μπορεί να είναι τεχνητός.
Τέλος, ο κ. Τσιόδρας νομίζω πως προ καιρού εξήγησε ότι ναι, δε γνωρίζουμε πάντα με βεβαιότητα αν καποιος πεθανε ΜΕ ή ΑΠΟ κορωνοϊό, αλλά η καταμέτρηση αυτών των θανάτων ως θύματα κορωνοϊού γίνεται για επιδημιολογικούς λόγους και το ιδιο πρωτόκολλο ακολουθείται πάντα σε πανδημίες.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και καλή διαμονή στην Τήνο.

tzortzak είπε...

Μια και γίνεται αναφορά στις καταμετρήσεις των νεκρών από ή με covid 19 σημειώνω το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Βρετανία. Με βάση πρόσφατο άρθρο που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα Ιουλίου 2020, το PHE(Public Health England) μετρούσε με τον εξής εξωφρενικό τρόπο τους θανάτους απο covid 19: όποιος έκανε τεστ και βρισκόταν θετικός στον κορωνοιό, το σύστημα υγείας τον παρακολουθούσε αν ήταν ζωντανός ή όχι (!!) και μόλις πέθαινε(ανεξαρτήτως αιτίας θανάτου!!) τον κατέγραφαν στη λίστα των θανόντων απο κορωνοιο! Πρόκειται για κανονική σκύλευση των νεκρών! Οπως σημειώνουν οι ερευνητές (καθηγητές Ιατρικής σε Βρετανικά πανεπιστήμια) ακόμα και απο τροχαίο ατύχημα ή καρδιακή προσβολή αν πέθαινε κάποιος τον κατέγραφαν ως θύμα του κορωνοιου!! Ακόμα και αν κάποιος είχε κάνει το τεστ τον Απρίλιο (βρισκόταν θετικός) και πέθαινε το Ιούλιο (από οποιαδήποτε αιτία!) φαινόταν ως θύμα του κορωνοιού!

Επειδή το άρθρο προκάλεσε σάλο (όπως και άλλα αντίστοιχα) ο Βρετανός υπουργός υγείας Ματ Χάνκοκ ανέθεσε τον Ιούλιο σε επιτροπή να του προτείνει αν ο τρόπος καταγραφής νεκρών είναι σωστός. Η επιτροπή πρόσφατα κατέθεσε το πόρισμα της και επιβεβαιώνει πλήρως το παραπάνω άρθρο (που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του evidence based medicine), οπότε ανακοινώθηκε ότι πλέον δε θα γίνεται αυτό. Η εφημερίδα telegraph, τονίζει ότι η Σκωτία δεν ακολουθούσε αυτό το (εξωφρενικό) σύστημα καταγραφής των νεκρών που φούσκωνε τεχνητά τους θανόντες από κορωνοιο.

Για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο το αρχικό άρθρο των 2 καθηγητών βρίσκεται εδώ:
https://www.cebm.net/covid-19/why-no-one-can-ever-recover-from-covid-19-in-england-a-statistical-anomaly/


Γιώργος Τζωρτζακάκης

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Όταν το όριο κατέβηκε στις 28 ημέρες και όχι στις 60, μετά το θετικό τεστ, ο συνολικός αριθμος των θανάτων δε μειώθηκε σημαντικά.
Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς πως ο αριθμός νεκρών, από οποιαδήποτε αιτία, που καταγράφηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Μ.Βρετανία, ήταν ακριβώς διπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό του 2019. 88.000, έναντι 44.000. Αμείλικτοι οι αριθμοί...

tzortzak είπε...

Μπορείτε να παραθέσετε δημοσιεύσεις που να επιβεβαιώνουν αυτό που γράφετε; Το όριο μειώθηκε πολύ προσφατα πότε προλάβατε και έχετε στοιχεία για αυτό;

Επίσης ανακοινώθηκε ότι τουλάχιστον 5.300 άτομα καταγράφηκαν ως θανόντες από τον κορωνοιό (εξ αιτίας του διάτρητου συστήματος που περιέγραψα) αλλά πέθαναν απο άλλες αιτίες!
Χωρίς ντροπή, αυξάνουν τεχνητά τον αριθμό των θανόντων και τον αποδίδουν στη συγκεκριμένη ιογενή λοίμωξη προκειμένου να συντηρήσουν το κλίμα τρομοκρατίας

Οι αριθμοί είναι πράγματι αμείλικτοι αρκεί να θέλει κανείς να τους δει....


Γιώργος Τζωρτζακάκης

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Παιδίατρο – Μαμά
Ναι, το Νο 6 είναι σοβαρό. Ίσως δεν έπρεπε να το αναφέρω μια και δεν υπάρχει περίπτωση να το επιβεβαιώσουν οι γιατροί. ‘Όμως δεν είναι είδηση του ξαδέλφου της κουμπάρας κλπ. Έχει συζητηθεί από γιατρούς σε γιατρούς. Επιπλέον, βεβαιωμένο είναι ότι σε ένα τουλάχιστον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το υγιειονομικό προσωπικό που είχε τη διαχείριση ασθενών με Covid-19, έλαβε κάποιο έξτρα χρηματικό επίδομα. Τέλος, είναι γνωστό ότι συγγενείς θανόντων λάμβαναν επιχορήγηση (πχ έξοδα κηδείας ή κάτι άλλο) αν ο θάνατος είχε αποδοθεί στον κορωνοϊό.
Για το σημείο 1, δεν παίρνω θέση αν είναι φυσικός ή τεχνητός ο ιός. Θέτω την ύπαρξη αμφισβητήσεων. Και φυσικά η αρθρογραφία στο Medscape ακριβώς αυτό δείχνει. Δεν θα υπήρχαν οι μελέτες αν δεν υπήρχαν οι αμφισβητήσεις. Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω αν είναι φυσικός ή τεχνητός ο ιός. Ωστόσο, έχει ιδιότητες παράξενες, περίεργες, πρωτόγνορες για ιούς και δη της κατηγορίας του, στοχευμένες ενίοτε.
Για τις αναφορές του κ. Τσιόδρα: τα λέει μια χαρά αμφισβητώντας άμεσα ο ίδιος τα νούμερα. Να έχετε όμως υπόψη ότι ο κ. καθηγητής δεν είναι θέσφατο στη λοιμωξιολογία, όσο κι αν τον αγιοποιούν τα ΜΜΕ. Μην ξεχνάτε ότι προ δεκαετίας αυτός ήταν που εισηγήθηκε μαζικό εμβολιασμό κατά της «πανδημικής» γρίπης υποβάλλοντας σε άδικη υπέρογκη δαπάνη το κράτος, μαζί με τον έτερο συνεργάτη τον κ. Κοντοζαμάνη. Οι δύο αυτοί εμφανίζονται και πάλι σαν κύριοι διαχειριστές της τρέχουσας πανδημίας. Δέκα χρόνια μετά δυο ίδια άτομα και τότε και τώρα.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Τζωρτζακάκη Γιώργο

Γενικώς συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφετε. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω (τουλάχιστον αυτή την στιγμή) το νούμερο για τους νοσούντες από γρίπη.
Σαν γενική άποψη θεωρώ ότι υπάρχει κάποια υπερεκτίμηση για την Covid-19 σε όλο τον πλανήτη. Η επιδημία είναι υπαρκτή, αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Υπαρκτά όμως είναι και τα μέτρα που λαμβάνονται εξαιτίας της επιδημίας και που εξυπηρετούν άλλοτε άλλους σκοπούς. Το μέλλον θα δείξει.
Όσον αφορά το εμβόλιο, ας μην το περιμένουμε σύντομα.. Θα αργήσει πολύ. Πόσες φορές θα το γράψουμε άραγε;

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Να σημειώσω ότι στον μεταξύ σας ενδιαφέροντα διάλογο δεν παρεμβαίνω προς το παρόν.

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Τα στοιχεία τα βρήκα απο τον συνδεσμο που μας δώσατε εσεις. Πατηστε το υπογραμμισμένο "PHE compiles", μετά εκεί που λέει "here" και μετά κατεβάζετε, ως pdf, το δεύτερο document

tzortzak είπε...

Αρα αφορούν την προηγούμενη περίοδο. Το βασικό πρόβλημα φυσικά δεν είναι οι 28 ή οι 60 μέρες. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ακόμα και στις 28 μέρες πάλι δεν αναζητείται η αιτία θανάτου, που μπορεί να είναι παντελώς άσχετη με την συγκεκριμένη ιογενή λοίμωξη. Εξάλλου ανάλογα με το ποια εβδομάδα βλέπει κανείς μπορεί να δει κραυγαλέες διαφορές. Ετσι την εβδομάδα 18-24 Ιουλίου (μεταγενέστηρη του άρθρου) οι θάνατοι με το παλιό σύστημα ήταν 442 ενώ με το νέο 111!! Εξωφρενική διαφορά, δε συμφωνείτε;
Επιπλέον με βάση νεώτερη αξιολόγηση απο το PHE 5377(!!) νεκροί αφαιρέθηκαν απο τη λίστα των θανόντων απο covid 19. Αυτό είναι το 12% του συνόλου. Το ξεφούσκωμα των νεκρών θα συνεχιστεί πιθανά. Σε κάθε περίπτωση αντίστοιχα ζητήματα τεχνητής διόγκωσης των νεκρών υπήρξαν και σε άλλες χώρες (π.χ Βέλγιο).

Τέλος να υπενθυμίσω ότι ο επικεφαλής της συνόδου των 18.00 (κ. Τσιόδρας) μας δήλωσε το Μαιο ότι τα περιοριστικά μέτρα (σκληρή καραντίνα) μας γλύτωσαν απο 150 θανάτους την ημέρα. Οπως όμως επισήμανα στο αρχικό μου σχόλιο εδώ, οι νεκροί που αποδίδονται στον covid 19 στη χώρα μας σε διάστημα 72 ημερών μετά την καραντίνα(από 25/5) είναι μόλις 37! Δηλαδή 5 φορές λιγότεροι από αυτούς της περιόδου της καραντίνας. Και αυτό όταν είχαν ανοίξει τα σχολεία, η εστίαση, καφετέριες, τουρισμός και κατά γενική ομολογία, ούτε αποστάσεις τηρούνταν ούτε τίποτα. Εξάλλου καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων, που δεν καταλήγει σε αντίστοιχο αριθμό θανάτων με την περίοδο της καραντίνας. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και σε άλλες χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία). Σε όλες τις περιπτώσεις αυτές έχουμε πτωτικό αριθμό θανάτων παρά το σταμάτημα της καραντίνας και το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Γιώργος Τζωρτζακάκης

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Επιμένω στη σοβαρότατη καταγγελία για δωροδοκία συγγενών. Νομίζω πως ειναι ευκολο να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, με μια απλη έρευνα που θα αναθεσει οποιοσδήποτε εχει αδιάσειστα στοιχεία σε καποιον δημοσιογράφο (όχι του ΣΚΑΙ, φυσικά, αλλα αντιπολιτευόμενου μέσου, ας πούμε ΕΦ.ΣΥΝ.).Μέχρι τότε, "data or it never happened"

Άννα Τουμανίδου είπε...

Παιδίατρος και μαμά, εμένα ο σύζυγος δουλεύει σε νοσοκομείο αναφοράς και δεν το ήξερε ότι για όλους τους νεκρούς στην περίοδο της καραντίνας και λίγο αργότερα, ρωτούσαν τους συγγενείς εαν ήθελαν να καταγραφούν σαν θάνατος από κορωνοιο γιατί όπως έλεγαν θα κέρδιζαν κάτι από το κράτος, σαν αμοιβή. Όταν ρώτησε λοιπόν τους συναδέλφους του για ποιο λόγο γίνεται αυτό, η απάντηση ήταν ότι θα επιδοτηθούν τα νοσοκομεία με κάποιο ποσό από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και όταν τελείωσαν τα πολλά μέτρα, λίγο πριν το καλοκαίρι, ζήτησαν από τους υπαλλήλους που έρχονταν σε επαφή με κορωνοιο να δηλώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους για να μπει η "αμοιβη".
Δεν.ξέρω για ποιο λόγο αμφιβάλλεται για όλα αυτά...Που πιστεύω ότι είναι πολύ λίγα αυτά που ξέρουμε από όσα γίνονται στην πραγματικότητα. Μπορείτε να ρωτήσετε τους υπαλλήλους στα νοσοκομεία αναφοράς. Τώρα γιατί δεν βγαίνουν να τα πούμε και δημοσίως αυτά....είναι κάτι που θα έπρεπε να μας ανησυχεί. Δεν θα ξέρουμε ποιον να εμπιστευτούμε.

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Κυρία Τουμανίδου, οτιδήποτε δεν καταγγέλεται με παράθεση στοιχείων (ονοματεπώνυμα, ημερομηνίες κτλ) εμπίπτει στην συνομωσιολογία και τη συκοφαντική δυσφήμιση. Φανταστείτε να βγω και να γράψω, ας πούμε, οτι ο κυριος Καβαλιωτης σίγουρα εκανε πειράματα με αντιβιοτικά στα παιδιά, αλλά δεν εχει νόημα να πω ποιοι ανακατεύονται, γιατί δε θα το παραδεχτούν, θα με διαψεύσουν κτλ κτλ... Ακριβώς το ιδιο παράλογο είναι να συζητάμε αυτό που συζητάμε.

Άννα Τουμανίδου είπε...

Παιδίατρος και μαμά, το περιστατικό αυτό το είπα σε απάντηση στο πιο πάνω σχόλιό σας περί συνομωσιολογιών επιπέδου "έχω έναν ξάδερφο, που ο γείτονας της κουμπάρας του είπε...)....Ενώ λοιπόν εγώ σας παραθέτω κάτι που έγινε στο ίδιο μου το σπίτι και όχι στου ξαδέρφου της γειτόνισσας και το όνομά μου φαίνεται, εσείς καταγγέλετε ανώνυμα και δεν θέλετε να ακούσετε καμία άλλη άποψη.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Παιδίατρον – μαμά
Να επέμβω κι εγώ στη συζήτηση. Μιλάτε για δωροδοκίες και συνωμοσίες, .που δεν αναφέρονται βέβαια ούτε στην ανάρτηση ούτε στα σχόλια. Και ζητάτε δεδομένα (ονόματα, ημερομηνίες κλπ) για να πεισθείτε. Όμως τι δεδομένα θέλετε; Από την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρηματοδοτεί; (όχι κρυφά φυσικά). Από το Νοσοκομείο που καταθέτει τα χρήματα στην Τράπεζα; (φανερά από όσο ξέρουμε). Από το Ίδρυμα Νιάρχου που κατέβαλε κάποια χρηματοδότηση; (κι αυτό γνωστό δημοσίως). Από την Aegean που έδωσε δωρεάν εισιτήρια; Από τον αρχηγό κράτους που δήλωσε με κάθε επισημότητα ότι ο ΠΟΥ αμείβει γενναίως τις χώρες για να προβούν σε lockdown; Θέλετε να παραθέσουμε ονόματα υπαλλήλων και αριθμούς λογαριασμών;
Μα αγαπητή μου κυρία εσείς επιμένετε να γράφετε ανώνυμα σε μια επώνυμη συζήτηση και επικρίνετε γιατί δεν έχουν data οι συζητητές για πράγματα γνωστά γενικώς;
Θα μου πείτε γιατί ενώ δεν δημοσιεύω ανώνυμα σχόλια, έβαλα το δικό σας. Γιατί είδα ότι είχατε διαδικτυακή διεύθυνση, φαντάστηκα ότι θα είχατε το όνομα, ήμουν και σε διακοπές.
Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αμφισβητούμε τα πάντα, όπως δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι μας σερβίρουν. Και ειδικά άνθρωποι με βεβαρημένο όνομα και παρελθόν.

Παιδίατρος και Μαμά είπε...

Για την ανωνυμία μου, έχετε απόλυτο δίκιο. Όταν εκανα υποβολή σχολίου, πάτησα αυθόρμητα "λογαριασμός google" και εβγαλε τον λογαριασμό του blog. (δεν το άλλαξα στα επόμενα σχόλιά μου, γιατί το blog μου είναι συνειδητά ανώνυμο- αν και ανενεργό εδώ και χρόνια). Έχω σχολιάσει στο παρελθόν με ονοματεπώνυμο, παρεμπιπτόντως.
Για να το κλείσουμε, πάντως, επαναλαμβάνω ότι προσωπικά θα συνεργαζόμουν με δημοσιογράφους για να αποκαλυψω το τεράστιο σκάνδαλο που εμφανίζετε ως αδιαμφισβήτητο. Σίγουρα θα είναι πρόθυμοι ακόμα και να δωροδοκήσουν γενναία του συγγενείς για να "μιλήσουν", προκειμένουν να κανουν τέτοια αποκάλυψη.