Αυγούστου 30, 2020

ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Και πάλι για τις μάσκες. Γιατί; Μα γιατί αυτά που γράφονται και αυτά που ακούμε είναι ώρες ώρες εξωφρενικά. Και δυστυχώς καμία εφημερίδα δεν δημοσιεύει κείμενα όχι πολιτών, αλλά γιατρών και δη ειδικών, όταν αυτά τα κείμενα μπορεί να θίγουν, έστω και κάπως, τις κρατικές αρχές. 
 
Λένε οι οδηγίες: Πριν βάλεις τη μάσκα πλένεις τα χέρια σου. Όταν τη βγάλεις τα ξαναπλένεις. Στο ενδιάμεσο δεν αγγίζεις τη μάσκα και τίποτε άλλο στο πρόσωπο σου. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει παιδί που θα τηρήσει ευλαβικά τις οδηγίες αυτές; Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει παιδί που δεν θα βγάλει τη μάσκα, δεν θα την ακουμπήσεις κάπου, δεν θα τη ξαναβάλει στο πρόσωπο του;  Και δεν θα έχει πλύνει τα χέρια του; Είναι εκτός πραγματικότητας όλοι. 

Μα μόνον τον κ. Χαρδαλιά να παρακολουθήσεις στην TV για 5 λεπτά, θα δεις πόσες φορές ακουμπάει τη μάσκα του και τη διορθώνει σ΄ αυτά τα 5 λεπτά.  Φανταστείτε τα παιδιά. 





1 σχόλιο:

tzortzak είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο. Σας περιγράφω σκηνή: Το παιδί μπαίνει στο σχολείο και φοράει τη μάσκα. Μπαίνει στην τάξη. Κατά τη διάρκεια της 1 ή των 2 ωρων μέχρι το διάλειμμα θα έχει ακουμπήσει τη μάσκα πολλές φορές. Ειδικά τα μικρότερα παιδιά είναι βέβαιο ότι δε θα αντέξουν. Χτυπά κουδούνι. Το παιδί ( με βάση τις οδηγίες) βγαίνει έξω φορώντας την και κουβαλώντας το φαγητό του βγαίνει στην αυλή. Εκεί, θα βγάλει τη μάσκα και θα την αφήσει όπου βρει(στην τσέπη, στο κουτί με το φαγητό, στο πεζούλι, όπου νάναι
!) Μετά θα χτυπήσει το κουδούνι για μέσα, όπου μην έχοντας προλάβει να πλύνει τα χέρια του, θα ξαναβάλει τη μάσκα(αφού έφαγε). Η μάσκα είναι ήδη άχρηστη για προστασία.
Μπορώ να περιγράδω και άλλες παρομοιες σκηνές, όπου η μάσκα πέφτει και λερώνεται στο διάλ. κλπ.
Θα είναι μια πολύ δύσκολη καθημερινή κατάσταση για μαθητες και εκπαιδευτικούς. Το εξοργιστικό είναι ότι υπάρχουν 'ειδικοί' (Μαγιορκίνης) οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει όφελος από τη μείωση των μαθητων στην τάξη στους 15 σε σχέση με το να είναι 25!!

Γιώργος Τζωρτζακάκης