Φεβρουαρίου 16, 2021

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Επειδή πλέον οι τηλεαστέρες της ιατρικής με την πολυλογία τους και την αχαλίνωτη αμετροέπεια τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι θέλουνε, σιγά σιγά πρέπει να αρχίσουμε να απαντάμε στα όσα εσκεμμένα ή μη λένε. 

Είπε λοιπόν ο κ. Μόσιαλος εχθές: Δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει αναγραφεί ποτέ σχέση συνδρόμου Guillain Barre και εμβολίων. 

Ο κ. Μόσιαλος μπορεί να είναι εξαίρετος στην πολιτική υγείας και στα οικονομικά υγείας, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Άνθρωπος που δεν έλαβε ειδικότητα ιατρικής, δεν είδε αρρώστους, δεν χρησιμοποίησε ποτέ εμβόλια, αλλά παρά ταύτα μας κουνά το δάκτυλο επί παντός επιστητού. Για μάσκες, για θεραπείες, για εμβόλια, για lockdown. Αυτά που μας λέει τα διαβάζει από κάπου, όπως και οι άλλοι γιατροί. Γιατί άραγε έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η ανάλυση ενός άρθρου από αυτόν, από την ανάλυση που θα μας έκανε ένας άλλος γιατρός; Και σίγουρα πιο ειδήμων επί του θέματος.

Μερικές φορές δεν μένει στην ανάλυση αλλά διαστρεβλώνει κάποια πράγματα. Είτε από άγνοια είτε γιατί έχει λάβει τέτοιες εντολές. 

Έτσι και τώρα μας είπε για το σύνδρομο και τα εμβόλια εν γένει. Μα δεν έχει λίγο ντροπή; Όλοι οι γιατροί γνωρίζουν ότι το εμβόλιο π.χ. της γρίπης μπορεί να προκαλέσει τέτοιο σύνδρομο. Σίγουρα σπάνια αλλά όχι "ποτέ!" Αν ο κ. Μόσιαλος άνοιγε το spc ενός εμβολίου γρίπης, οποιουδήποτε εμβολίου γρίπης, θα το έβλεπε γραμμένο εκεί μέσα. Δεν χρειαζόταν να ανοίξει βιβλία. Πιθανόν όμως ο εντολέας του, του ζήτησε να πεί αυτό που είπε. 

Διαβάστε και τι λένε οι οδηγίες της Καναδικής Υπηρεσίας Εμβολιασμών. Οι οδηγίες αυτές είναι ίσως οι καλύτερες στον κόσμο. Καλύτερες και από το RedBook των ΗΠΑ   

Σύνδρομο Guillain-Barré

Μελέτες δείχνουν ότι ο απόλυτος κίνδυνος του συνδρόμου Guillain-Barré (GBS) μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης είναι περίπου μία περίπτωση ανά εκατομμύριο εμβολιασμών. Ο κίνδυνος από τη λοίμωξη είναι μεγαλύτερος (περίπου 17 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο).

Αν και τα στοιχεία σχετικά με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης και το GBS είναι ανεπαρκή για την αποδοχή ή την απόρριψη συσχέτισης, καλό θα είναι να αποφεύγεται ο εμβολιασμός σε άτομα με ιστορικό GBS αγνώστου αιτιολογίας. Ο πιθανός κίνδυνος υποτροπής του GBS λόγω εμβολιασμού πρέπει να ζυγισθεί με τον κίνδυνο GBS από την ίδια τη λοίμωξη. Και φυσικά πρέπει να ληφθεί ανάλογη απόφαση.

Canadian-immunization-guide / www.Canada.ca / 2021


Όπως λοιπόν το σύνδρομο Gullain Barre μπορεί να προκληθεί από το εμβόλιο γρίπης έτσι μπορεί και από άλλο εμβόλιο. Όλα τυχαία γίνονται; Τυχαία η παράλυση, τυχαίοι οι θάνατοι, τυχαίες οι αναφυλακτικές αντιδράσεις. Σε λίγο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι κάποιοι τυχαία έγιναν γιατροί.

Και κλείνοντας θέλω να πω ότι αν κάποιος που γνωρίζει έστω και λίγα, ακούσει αυτά που λέει ο κ. καθηγητής αλλά και άλλοι εντεταλμένοι, τότε θα υποψιασθεί ότι κάτι δεν πάει καλά και κάτι πάνε να κρύψουν. Έτσι φουντώνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Από τους γιατρούς και όχι από τον απλό κόσμο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: