Φεβρουαρίου 20, 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Τα εμβόλια έχουν μειώσει πολύ τη συχνότητα των λοιμώξεων τις οποίες καλύπτουν. Γνωστά αυτά.

Τα τρέχοντα εμβόλια κατά του SARS-Cov-2 φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικά στο να προστατεύσουν τον λήπτη από το να νοσήσει ή να νοσήσει βαριά.  Το πρόβλημα όμως που δεν λύθηκε  ή δεν διευκρινίστηκε πλήρως είναι αν εμποδίζουν τη μετάδοση του ιού σε άλλα άτομα. Αν δεν την εμποδίζουν, τότε υπάρχει όντως πρόβλημα. Για να διακοπεί η πανδημία το βέλτιστο θα ήταν να εμβολιασθούν την ίδια μέρα όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη. Αυτό φυσικά είναι ανέφικτο. Όπως ανέφικτο και αδύνατο είναι κάποια στιγμή κάποτε να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε πλήρη εμβολιαστική κάλυψη ή έστω πάνω από 85% σε όλες τις ηπείρους.

Συνεπώς, αν δεν υπάρχει παρεμπόδιση μετάδοσης, ο ιός θα συνεχίσει να διασπείρεται και εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προφυλάξεις (χέρια, αποστάσεις, μάσκες) έως ότου ο ιός εξασθενήσει και παραμείνει σε ενδημική κατάσταση προκαλώντας ελαφρές νοσήσεις και που και που μικροεπιδημίες. Διότι, το να εξαφανιστεί πλήρως ο ιός, φαντάζει εξαιρετικά απίθανο. 




3 σχόλια:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Ο χάρτης θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαικής Ένωσης.
Ο κώδικας της Νυρεμβέργης.
Η σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη βιοϊατρική (Σύμβαση Οβιέδο) ,άρθρο 5 που ισχύει στην Ελλάδα.
Ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας άρθρα 11 και12.
Το άρθρο 308 παρ. 3 Ποινικού Κώδικα.
Η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής,26/5/2015
Το Σύνταγμα μας (άρ. 2§1, 5§1, 9§1 εδ. β).
Είναι τα ερείσματα που καταρρίπτουν τον «υποχρεωτικό εμβολιασμό» ως παράνομο, και ανήθικο.
Επίσης η Διακήρυξη της UNESCO για την προστασία του ανθρώπινου γονιδιώματος παραβιάζεται όταν τα mRNA εμβόλια έναντι του SARS-COV- 2 δεν έχουν να παρουσιάσουν κυτταρογενέτικες μελέτες ασφάλειας του γενετικού υλικού του ανθρωπίνου κυττάρου.
Κώστας Σιακαβέλλας, παιδίατρος.

Ελένη Αστρά παιδίατρος είπε...

Σας παρακολουθώ εδώ και αρκετό καιρό για να διαπιστώσω με χαρά ότι δεν η μόνη που κάνει τις ίδιες σκέψεις. Ένας προβληματισμός και από εμένα λοιπόν.
Τον τελευταίο ένα χρόνο αποφασίστηκε ενσυνείδητα να θυσιαστεί η υγεία των παιδιών ( πνευματική, κοινωνική, ψυχική και κάποιες φορές και σωματική) προς όφελος της υγείας των παππούδων τους. Αναρωτιέμαι αν είμαστε το ίδιο έτοιμοι και πρόθυμοι να προχωρήσουμε και στον εμβολιασμό τους, όταν αυτό γίνει εφικτό, με τον ίδιο βέβαια. Γιατί νομίζω ότι πέραν της πρόκλησης συλλογικής ανοσίας, άλλη υπηρεσία δεν θα προσφέρουμε στα παιδιά μας εμβολιάζοντας τα.
Προσωπικά ως τώρα έχω ακολουθήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα εμβολιασμών. Όταν έρθει όμως εκείνη η ώρα, όσο περνάει ο λόγος μου, όχι μόνο δεν θα συστήσω, αλλά θα αποθαρρύνω τη χορήγηση εμβολίων στα παιδιά που παρακολουθώ( με τα νυν δεδομένα) . Μετά βέβαια μπορεί ο Ιατρικός Σύλλογος να εφαρμόσει όποια έρευνα ή κύρωση σε βάρος μου, όπως ήδη επιτυχημένα έπραξε ως τώρα σε φωνές που αποκλίνουν από την επίσημη γραμμή. Ας είναι.
Για την ιστορία , σας διαβεβαιώ ότι πιστεύω ακράδαντα πως η γη είναι στρογγυλή.
Ο νοών νοείτω.
Στον δάσκαλο μου με τιμή
Ελένη Αστρά , παιδίατρος

Ηλίας Χουρπουλιάδης είπε...

δεν διευκρινίστηκε ακόμη αν μεταδίδουν τον ιο οι εμβολιασθεντες γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια, όταν η προσφορα θα είναι μεγαλύτερη από τη ζήτηση δε θα μεταδίδουν οι εμβολιασμένοι οπότε θα γίνει και το πιστοποιητικό υποχρεωτικό! βήμα βήμα...