Ιουλίου 10, 2021

COVID-19: ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΟΣΕΙΣ

 Η εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε πρώιμα αποτελέσματα μελέτης ατόμων που είχαν εμβολιασθεί και έλαβαν μια δόση αναζωπύρωσης. Η εταιρεία τονίζει ότι μια τρίτη δόση μπορεί να είναι αναγκαία εντός 6-12 μηνών από τον αρχικό εμβολιασμό.  Μάλιστα ανέφερε ότι ετοιμάζει νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης delta. 

Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες αντέδρασαν λέγοντας ότι το τρέχον πρόγραμμα των δύο δόσεων φαίνεται επαρκές για τον κορωνοϊό. Μάλιστα το FDA και το CDC σε κοινή ανακοίνωση τονίζουν ότι υπάρχει ετοιμότητα και δυνατότητα χορήγησης τρίτης δόσης όταν όμως η επιστήμη καθορίσει εάν αυτό είναι αναγκαίο. Μάλιστα κάποιοι άλλοι ειδικοί αναρωτιούνται γιατί πρέπει οι πολίτες των ΗΠΑ να λάβουν και τρίτη δόση όταν το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη δεν έχει λάβει ούτε μία δόση. Προφύλαξη από  τις μεταλλάξεις γίνεται εμβολιάζοντας όλο και περισσότερους στον πλανήτη και όχι φορτώνοντας δόσεις στους ήδη εμβολιασμένους.  

Τhe New York Times / 08-07-2021


Σωστά ακούγονται όλα τα παραπάνω, αλλά φοβάμαι ότι αυτά που διακυβεύονται είναι πολλά και τα παιχνίδια που παίζονται πίσω από τις πλάτες των λαών είναι μεγάλα, τόσο που τελικά δεν ξέρω τι πρόκειται στο τέλος να εφαρμοστεί. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: