Ιουλίου 05, 2021

ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ COVID-19 Ή ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ;

Από σήμερα αρχίζει δέσμη μέτρων που κατευθύνεται κατά των μη εμβολιασμένων. Μέτρα περιοριστικά της ελευθερίας και της βούλησης του ατόμου, στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Πολλά μπορεί να ειπωθούν γιαυτό. Τα βασικότερα: το εμβόλιο δεν αποτελεί το μόνο μέσο προφύλαξης, το εμβόλιο είναι ακόμη σε στάδιο πειραματικής φάσης, το εμβόλιο κυκλοφορεί με προσωρινή άδεια, ο εμβολιασμένος μπορεί να νοσήσει ή να προσλάβει τον ιό και να τον μεταδώσει. 

Πολλά ακόμη μπορεί να πει κανείς, αλλά ας αρκεστούμε σε αυτά και σε μια απόφαση σημαντική του Συμβουλίου της Ευρώπης (2361/2021) .  

Στις 27-01-2021 στο Συμβούλιο της Ευρώπης υπήρξε μια πρόταση η οποία θα διασφάλιζε αφενός ότι ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 δεν θα είναι υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις, και αφετέρου ότι  οι πολίτες που δεν θα εμβολιάζονται κατόπιν δικής τους προσωπικής απόφασης και αφού έχουν πλήρως ενημερωθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το επίσημο κείμενο, δεν θα υφίστανται καμία διάκριση. 

Το κείμενο-πρόταση του Συμβουλίου της Ευρώπης πέρασε, υπερψηφίστηκε, και με τη σύμφωνη γνώμη και των Ελλήνων βουλευτών (Ντ. Μπακογιάννη, Γ. Παπανδρέου, Γ. Κατρούγκαλος, Ν. Κασιμάτη).

Η έμφαση της πρότασης δίνεται στο σημείο περί μη θέσπισης διακρίσεων για τους μη εμβολιασθέντες, αφού κατά την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός, ενώ όλες οι κυβερνήσεις και οι κρατικοί μηχανισμοί είναι υποχρεωμένες και υποχρεωμένοι να ενημερώνουν πλήρως τους πολίτες τους με όλα τα στοιχεία, θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα, που αφορούν στα εμβόλια, στις επιστημονικές μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί και στις επιστημονικές ανακοινώσεις όλων των επιπέδων και όλων των δυνατών εκδοχών.

Η απόφαση αυτή καταδεικνύει πως οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κατανοούν και επιβάλλουν ένα νομικό, πολιτικό και κοινωνικό πλαίσιο όπου ο πολίτης είναι απολύτως ελεύθερος να αποφασίσει εάν θα εμβολιαστεί κατά της Covid-19 αφού προηγουμένως έχει ενημερωθεί πλήρως. Και φυσικά το Συμβούλιο της Ευρώπης γνώριζε την έννοια "δημόσια υγεία" (την οποία προβάλλουν οι παρ ημίν δικαστές) και την είχε λάβει υπόψη του πριν εκδώσει την απόφαση του. 

Μεταξύ άλλων η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρει: 

Ζητείται από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

7.3.1. – να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες ενημερώνονται πως ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν θα υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα για να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί

7.3.1. ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves

7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις για το ότι δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία ή για το γεγονός ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί

7.3.2. ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated

7.5.2. – να επιτρέπεται η χρήση πιστοποιητικών εμβολιασμού μόνο για τους εξής καθορισμένους σκοπούς: παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας του εμβολίου, των πιθανών παρενεργειών και  των ανεπιθυμήτων ενεργειών.

7.5.2. use vaccination certificates only for their designated purpose of monitoring vaccine efficacy, potential side-effects and adverse events

Απορίες: 

- Υποθέτω η κυβέρνηση γνωρίζει την απόφαση. Γιατί επιβάλλει μέτρα που αντιβαίνουν σε μια ευρωπαϊκή απόφαση που η ίδια υπέγραψε; Και μην ισχυρισθεί κάποιος ότι δεν επιβάλλεται ο εμβολιασμός, διότι όλα αυτά τα μέτρα είναι τόσο πιεστικά και οι απειλές απόλυσης από τις εργασίες είναι τόσο πολλές που μόνον εθελοντικός δεν είναι ο εμβολιασμός.

- Γιατί τόσες και τόσες φορές οι αρχές επικαλούνται αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τώρα τις αγνοούν πλήρως; 

- Υποθέτω ότι οι πολίτες της Ελλάδος γνωρίζουν την απόφαση. Γιατί δεν αντιδρούν στα αφαιρετικά των δικαιωμάτων τους μέτρα;

Και μια προσωπική άποψη: η πίεση και η καταπίεση για τον εμβολιασμό ενισχύει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Και αυτό θα επηρεάσει κυρίως τα λοιπά εμβόλια. Διότι οι αρνούμενοι τον εμβολιασμό για Covid-19 δεν είναι αντιεμβολιαστές. Αρνούνται (ίσως προς το παρόν) το συγκεκριμένο εμβόλιο που διανύει ακόμη την πειραματική του φάση. Και σε καμία περίπτωση δεν είναι "τζαμπατζήδες της ανοσίας". Τι θλιβερή έκφραση ! Δεν υπάρχει πια κανένας εκεί κάτω να προφυλάσσει τον πρωθυπουργό από αυτούς που τον "συμβουλεύουν"; 5 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια Κ. Καβαλιώτη.
Έτυχε κάποια στιγμή να νοσηλευτεί ο γιος μου στο ΛΟΙΜΩΔΏΝ και έμεινα με της καλύτερες εντυπώσεις για το έργο σάς.Σας ευχαριστώ για τότε και μπράβο για τα άρθρα που γράφετε τόρα με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που είχα διακρίνει από το 2007.... Ευχαριστώ Αντώνης Μαργαριτοπουλος

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Έχετε απόλυτο δίκιο για το θέμα της αμφισβήτησης και των παλιών εμβολίων.Προσφατα σε εκπομπή του Ευαγγελάτου ο κος Χρούσος δήλωνε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις θρομβώσεις της AstraZeneca ότι και το εμβόλιο της Ιλαράς κάνει θρομβώσεις.Το spc του εμβολίου για θρομβοπένια μιλάει αλλα αυτος σαν καθηγητής ξέρει κάτι παραπάνω!!!
Εχθές έγινε εδω στη Πάτρα μια συγκέντρωση για τη μη υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Ηταν περίπου 500 700 άτομα κυρίως γονείς με βασικό σύνθημα 《κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας》Το καλό ηταν οτι ηταν κόσμος ολων των πολιτικων αποχρώσεων πού αγωνιουσαν για το τι μπορεί να συμβεί στα παιδιά. Επεται και συνέχεια Κ.Καβούρης

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Ευτυχώς κύριε Καβούρη που υπάρχουν πυρήνες αντίστασης που αρνούνται να αποκτήσουν το πιστοποιητικό εμβολιαστικών φρονημάτων.Οσο για τον κύρίο Χρούσο μάλλον θα κοβόταν αν έλεγε τετοια μπαρούφα σε εξετάσεις για τίτλο ειδικότητας παιδιατρικής.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κον Μαργαριτοπουλον

Ευχαριστώ πολύ.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κ. Καβούρη, κ. Σιακαβέλλα,

Ευχαριστώ για τα σχόλια. Μία παρατήρηση: Ο κ. Χρούσος είναι διεθνούς φήμης επιστήμονας αλλά εξειδικευμένος σε έναν τομέα, την ενδοκρινολογία. Στον τομέα των εμβολίων λογικό είναι να μην έχει ιδιαίτερες γνώσεις (άσχετο αν είναι στην επιτροπή εμβολιασμών) και άρα πρέπει να ειδωθούν με άλλο πνεύμα τα λεγόμενα του. Ίσως πιο διακριτικό. Βέβαια, ένας καθηγητής του κύρους του δεν θα έπρεπε να μιλά για θέματα μη γνωστά του και ακόμη αμφισβητούμενα, διότι επηρεάζει πολύ κόσμο. Π.χ., με το να πει πως το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές (και στα παιδιά), επηρεάζει. Παρά τις χιλιάδες θανάτους που έχουν αναφερθεί και παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις ανεπιθυμήτων ενεργειών που επίσης έχουν αναφερθεί. Από επίσημα κέντρα (ΕΜΑ, CDC) παρακαλώ. Και με το να πει πως μια δόση του εμβολίου είναι αποτελεσματική πάνω από 80%, δημιουργεί έναν εφησυχασμό για τα άλλα μέτρα έως τη δεύτερη δόση. Όσον αφορά για τις θρομβώσεις, προφανώς εννοούσε θρομβοπενία.
Τέλος πάντων, ας δούμε πως θα αντιπαλέψουμε τα τελείως δημοκρατικά περιοριστικά μέτρα και τον ιό, ο οποίος σιγά σιγά θα εγκλιματισθεί και θα ζει μαζί μας.