Ιουλίου 04, 2022

ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να καταλάβει ότι: 

- τα μέχρι τώρα mRNA εμβόλια περιέχουν το αρχικό και μόνον στέλεχος του ιού

- οι τρέχουσες παραλλαγές του ιού διαφεύγουν του νυν εμβολίου

- οι πλήρως εμβολιασμένοι διασωληνωμένοι έχουν ξεπεράσει τους ανεμβολίαστους διασωληνωμένους (62%  vs  38%, και 61% vs 39% , τις δυο τελευταίες ημέρες).

- το εμβόλιο δεν προστατεύει από πρόσληψη του ιού, μετάδοση,  νόσηση, διασωλήνωση

- με βάση τα αμέσως προηγούμενα πρέπει να επιτρέψει την άμεση επιστροφή των σε αναστολή ευρισκομένων υγειονομικών 

- δεν μπορεί να επιβάλει τέταρτη δόση χωρίς επιστημονικά στοιχεία

- το να επιβάλλει υποχρεωτικότητα εμβολίου είναι ευθεία καταπάτηση βασικών ελευθεριών

- το να επιβάλλει πρόστιμα για τη μη χρήση εμβολίου μόνο αντίθετα αποτελέσματα φέρει

- το πρόστιμο είναι τιμωρητικό και εξοντωτικό μέτρο 

- ουδείς κέρδισε μακροπρόθεσμα από τη βία


Ελπίζω το Υπουργείο να αντιληφθεί τις παραπάνω απλές έννοιες.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tο CDC διαφωνεί.

Από 27 Μαρτίου 2022 ως 30 Απριλίου 2022:

-ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών είχαν 42 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν, σε σχέση με εκείνους που είχαν λάβει και την τέταρτη δόση, ενώ εμβολιασμένοι με 3 δόσεις είχαν 4πλάσια πιθανότητα θανάτου, σε σχέση με οσους έλαβαν και τέταρτη δόση

-ανεμβολίαστοι άνω των 5 ετών είχαν διπλάσια πιθανότητα να κολλήσουν και 6πλάσια να πεθάνουν, σε σχέση με τα άτομα που έλαβαν 2 δοσεις του εμβολίου.

https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/?fbclid=IwAR2QWkKSIKd24yoIbN6uKVyy6znaT3_b22vuut8GHwewXo0od4s138SHQkU#rates-by-vaccine-status

Ελένη Ευσταθίου. Παιδίατρος

Καράτσης Ιωάννης είπε...

Κα Ευσταθείου θα ήθελα να σας ρωτήσω. Λέτε ότι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών έχουν 42 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν σε σχέση με αυτούς που έχουν κάνει τέσσερις δόσεις. Ποιο είναι το ποσοστό της πιθανότητας να πεθάνουν της κάθε ομάδας; (ανεμβολίαστοι-εμβολιασμένοι με τέταρτη δόση) Γιατί π.χ αν είναι 0.001 των τετραπλά εμβολιασμένων και 0.001Χ42=0.042 και τα δύο ποσοστά είναι αστεία για να λαμβάνονται τόσο αυστηρά μέτρα για να σε αναγκάσουν να εμβολιαστείς. Επίσης αν καταλαβαίνω σωστά αυτός είναι ένας Μ.Ο. από την ηλικία των 50 και άνω που σημαίνει ότι όσο κατεβαίνουμε ηλικιακά η πιθανότητα μικραίνει αρκετά κάτω από το 42 ενώ όσο πλησιάζουμε τα πάνω όρια η πιθανότητα θα είναι αρκετα πάνω από το 42. Γιατί δεν αναφέρονται στις πιθανότητες ανά έτος ηλικίας αλλά αναφέρονται με συμψηφισμό στους άνω των 50; Τα ίδια ισχύουν και για τους άνω των 5 ετών που η διπλάσια και εξαπλάσια πιθανότητα είναι ακόμα πιο αστεία, γιατί τα ποσοστά είναι ακόμα πιο χαμηλά.

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν το λεω εγώ. Το CDC το λέει!
Όσο και αν υποβαθμίσετε την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, η πραγματικότητα -κατά CDC, πάντα- απέχει πολύ από το "τα εμβόλια δεν προστατεύουν από μόλυνση, νόσηση, διασωλήνωση και θάνατο".

Ελένη Ευσταθίου, Παιδίατρος.

Καράτσης Ιωάννης είπε...

Κα Ευσταθίου δεν μου δώσατε μια απάντηση για το ποσοστό πιθανότητας θανάτου σε κάθε κατηγορία. Επίσης δεν υποβάθμισα κάτι αλλά για το αν η μείωση σε θανάτους και διασωληνώσεις οφείλεται στο εμβόλιο σηκώνει μεγάλη κουβέντα γιατί είναι κάτι πολυπαραγοντικό και κάνουμε όλοι πολλές υποθέσεις ακόμα και οι επιστήμονες, αναλόγα με το τι πιστεύουμε ή καταλαβαίνουμε οι ίδιοι ή τι θα θέλαμε να ισχύει, ή τι θέλουμε να πιστεύουν οι άλλοι για την εξυπηρέτηση κάποιων συμφερόντων, για τους δικούς μας λόγους ο καθένας. Θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι έχουν μειωθεί οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις, λόγω καλοκαιριού, λόγω επίδρασης των εμβολίων, λόγω των νέων θεραπειών και φαρμάκων, λόγω απόκτησης φυσικής ανοσίας ή και μείωσης, λόγω 30000 ήδη θανάτων, της δεξαμενής των υποψηφίων θυμάτων που ήταν ευάλωτοι στον ιό και πλέον αυτή η δεξαμενή έχει αδειάσει κατά πολύ. Μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά τι ισχύει απ΄όλα αυτά; Και γιατί να πιστεύουμε πολιτικούς που αποδεδειγμένα ξέρουμε ότι η πρώτη φύση τους είναι συνυφασμένη με το ψέμα και την υποκρισία; Αν η επιστήμη γίνεται υποχείριο συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών, τότε έχουμε πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από ότι με τον νέο ιό.

Ανώνυμος είπε...


Κα Ευσταθίου

Λέτε: Όσο και αν υποβαθμίσετε την προστασία που παρέχει το εμβόλιο, η πραγματικότητα -κατά CDC, πάντα- απέχει πολύ από το "τα εμβόλια δεν προστατεύουν από μόλυνση, νόσηση, διασωλήνωση και θάνατο".
Τελικά κ. Ευσταθίου εσείς πιστεύετε ή όχι την παραπάνω φράση; Είναι αποτελεσματικό ή και ακίνδυνο το εμβόλιο; Αν έπρεπε εσείς να υπογράψετε τη συνταγή και να έχετε εσείς την ευθύνη θα το κάνατε; Σήμερα την «ευθύνη» την έχει το κράτος και οι επιτροπές του που συγχρόνως έχουν και το ακαταδίωκτο! Άρα όποιος είναι απέξω μπορεί να μιλά όπως θέλει.

Ευχαριστώ,
Λίτσα Κοζυρίδου
μη γιατρός - για την ακρίβεια μητέρα και φιλόλογος

Ανώνυμος είπε...

Αύριο έχω ραντεβού για την τέταρτη δόση, αν αυτό απαντά στην ερώτησή σας

Ελένη Ευσταθίου, Παιδίατρος.