Ιουλίου 08, 2022

ΠΕΡΙ ΧΕΙΡΙΣΜΩΝ ΤΟΥ CDC - ΗΠΑ

Πόσο σοβαρός οργανισμός είναι το CDC των ΗΠΑ; Πολλά μπορεί να αναφέρει κάποιος για τα λάθη ή τις εσκεμμένες παραλείψεις ή επισημάνσεις του οργανισμού. Θα σταθώ σε ένα σημείο που αφορά τα εμβόλια, και αντί να πάω στο πρωτότυπο δανείζομαι μερικά στοιχεία μιας ανάλυσης που έκανε ο φίλος και συνάδελφος Δ. Γάκης, εξαίρετος χειρουργός, ο οποίος διερεύνησε τα του CDC.

Πως ορίζεται ένα εμβόλιο; 

Κατά το CDC: "Εμβόλιο είναι ένα προϊόν που διεγείρει το ανοσολογικό σύστημα του ατόμου για να παράξει ανοσία έναντι συγκεκριμένης νόσου, προστατεύοντας το άτομο από αυτή τη νόσο". (“A product that stimulates a person’s immune system to produce immunity to a specific disease, protecting the person from that disease”).

Τι έκανε κάποια στιγμή το CDC; Μα άλλαξε τον ορισμό του εμβολίου.

Ο νέος ορισμός είναι: "Παρασκεύασμα που χρησιμοποιείται για να διεγείρει την ανοσολογική άμυνα του σώματος εναντίον νοσημάτων". (“A preparation that is used to stimulate the body’s immune response against diseases”).

Εδώ υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Με το νέο ορισμό περιλαμβάνονται και παρασκευάσματα που δεν προκαλούν ανοσία, αλλά απλή ανοσοδιέγερση (= stimulate immune response). Αυτά όμως, φαρμακολογικά, περιλαμβάνονται στην ομάδα των ανοσοδιεγερτών τα οποία διεγείρουν, μεν, το ανοσολογικό σύστημα, αλλά δεν προκαλούν ανοσία.

Γιατί έγινε αυτή η επιστημονική αλλαγή;

Διότι τα εμβόλια mRNA, δεν πληρούσαν τον αρχικό ορισμό του εμβολίου, και δεν  προστάτευαν από τη λοίμωξη σε ποσοστό άνω του 50% και από τη μετάδοση νόσου.

Δεν θα προχωρήσω παρακάτω. Υπάρχουν κι άλλα. Αρκεί αυτό.  Η πράξη απέδειξε πολύ περισσότερα. Αυτά όμως όφειλαν να τα γνωρίζουν όλοι οι γιατροί και να τα σκεφτούν πριν αρχίσουν να προβαίνουν σε διάφορες ενέργειες.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: