Ιουνίου 27, 2023

ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 Στις ΗΠΑ ελέγχθηκαν 10 παιδιά υψηλού κινδύνου για mRNA  εμβόλιο,  με σκοπό να δουν τι μπορεί να γίνει σε επόμενες δόσεις.  

Έξη από τα παιδιά αυτά είχαν παρουσιάσει αντιδράσεις υπερευαισθησίας μεταξύ των οποίων ουρτικάρια και αγγειο-οίδημα σε προηγούμενη χορήγηση εμβολίου mRNA, ενώ 4 είχαν υποκείμενες καταστάσεις υψηλού κινδύνου για αλλεργίες, όπως μαστοκύττωση, σύνδρομο ενεργοποίησης μαστοκυττάρων, ιδιοπαθή αναφυλαξία. 

Το εμβόλιο χορηγήθηκε υπό επιτήρηση με δερματικά τεστ και σταδιακή χορήγηση. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι τα 9 παιδιά δέχτηκαν με ασφάλεια τη νέα δόση. Οι συγγραφείς θεωρούν πως τα παιδιά μπορούν να λάβουν νέες δόσεις mRNA εμβολίου μελλοντικά.

Clin Transl Allergy 2023: doi/10.1002/clt2.12267


Επιμένω να λέω: γιατί πρέπει τα παιδιά να κάνουν εμβόλιο κατά κορωνοϊού και ειδικά αν έχουν παρουσιάσει αντιδράσεις; Ιδιαίτερα τώρα που τα στελέχη έχουν αλλάξει. Βέβαια οι συγγραφείς εννοούν κάποιο μελλοντικό mRNA εμβόλιο κορωνοϊού ίσως. Όμως γιατί η επιμονή στα παιδιά, όταν ακόμη δεν έχει διευκρινισθεί το φάσμα των ανεπιθύμητων ενεργειών και δεν γνωρίζουμε τις τυχόν επιγενετικές βλάβες των mRNA εμβολίων στα παιδιά;


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: