Ιουνίου 03, 2023

ΙΑΤΡΙΚΕΣ "ΕΙΔΗΣΕΙΣ"

 Μετά τον ΠΟΥ και την παρ ημίν μόνιμη πανελίστρια γιατρό, άρχισαν κι άλλοι να μιλούν και να προειδοποιούν για λοιμώξεις, για αύξηση, για επιδημίες, για κλιματικές αλλαγές που θα φέρουν πλημμυρίδα λοιμώξεων κλπ. Διαβάζοντας όμως κανείς τις περισπούδαστες δηλώσεις, βλέπει ότι όλα είναι πιθανά, όλα στηρίζονται σε υποθέσεις, όλα είναι κάτι ελάχιστα παραπάνω από το αναμενόμενο. Στην ουσία όχι κάτι το ιδιαίτερο. Τότε γιατί αυτή η φασαρία; Για να ακούγονται οι ομιλητές; Για να γεμίζουν οι σελίδες των sites; Για να είναι υπό φοβικό έλεγχο ο κόσμος;

Οι άνθρωποι που μιλούν δεν γνωρίζουν από λοιμώξεις;  Διότι θα ήξεραν πως δεν υπάρχει εποχή που να μην κυριαρχείται από λοιμώξεις. Πάσης φύσεως. Και φυσικά δεν υφίστανται εποχιακά στεγανά. Μπορεί να μεταβάλλεται η συχνότητα ενός νοσήματος, αλλά δεν εξαφανίζεται το νόσημα. Είναι είδηση το ότι έχουμε οστρακιά ή coxsackie τώρα;. Είναι είδηση και ανησυχητικό ότι έχουμε κι ένα περιστατικό γρίπης τέτοια εποχή; Δηλ. το καλοκαίρι δεν έχουμε πνευμονίες; Δεν έχουμε αμυγδαλίτιδες; Λιγότερο συχνά αλλά υπάρχουν. Οι γαστρεντερίτιδες δεν υπάρχουν χειμώνα; Όλο τον χρόνο υπάρχουν. Άλλα αίτια, ίδιο νόσημα.  Τυχαία παραδείγματα φέρνω. 

Οι λοιμώξεις υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στην ιστορία του ανθρώπου. Ας σταματήσουν λοιπόν τις ιατρικές προφητείες οι διάφοροι επιτελείς και ας αφήσουν τον κόσμο να ηρεμήσει μετά τη λαίλαπα της επιβληθείσας πανδημίας. Το καλύτερο θα ήταν να ασχοληθούν με τα αποτελέσματα του μαζικού εμβολιασμού, με τα συμβάματα που προκύπτουν καθημερινώς λόγω εμβολίου και με τις μελέτες που αναφύονται και ομολογούν το λάθος. Εκεί ποιούν την νήσσαν οι ιατρικοί φορείς (συνδικαλιστικοί και μη). Εκεί δεν βλέπουν τίποτε, δεν διακρίνουν κάτι στραβό. Όλα είναι τυχαία. Οι άνθρωποι καταστρέφονται από τις παρενέργειες ή και πεθαίνουν συνεχώς και οι φορείς μιλάνε για τυχαία συμβάματα. Καμία συζήτηση. Αν όμως δούμε μια οστρακιά καλοκαιριάτικα θα το κάνουμε πρωτοσέλιδο.

Θα ξαναπούμε: κλείστε τις τηλεοράσεις και μην ακούτε ιατρικές "ειδήσεις" .



1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΗ, ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ.