Ιουνίου 14, 2023

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ COVID-19

Σε σχετική ερώτηση που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (προ διμήνου περίπου - Submitted: 13.4.2023), η απάντηση των υπευθύνων του Κοινοβουλίου είχε ως εξής :

Ο European Medicines Agency (EMA) ανακοίνωσε ότι 11.448 άνθρωποι απεβίωσαν στην ΕΕ μετά από εμβολιασμό κατά της COVID-19. 

  • 8.368    μετά εμβόλιο Pfizer BioNTech 
  • 1.579    μετά εμβόλιο AstraZeneca 
  • 1.161    μετά εμβόλιο Moderna 
  • 339       μετά εμβόλιο Janssen 
  • 1           μετά εμβόλιο Nuvaaxovid 
  • 0           μετά εμβόλιο Valneva 

Μέχρι τις 10 Απριλίου 2023, συνολικά 50.648 θάνατοι είχαν καταγραφεί στο EudraVigilance ως προερχόμενοι από εμβόλια κατά της COVID-19. Ο EMA αναγνωρίζει μόνο τους 11.448 ως εμβολιογενείς. 

Ακόμη και τους 11400 θανάτους να δεχθούμε, υπάρχει κανείς που να θεωρεί ότι το νούμερο είναι μικρό; Ότι είναι αποδεκτό; Και μιλάμε μόνο για ΕΕ. Υπάρχει στην Ιστορία τέτοιο ποσοστό θανάτων από εμβόλιο; Υπάρχει ακόμη παιδίατρος που να θεωρεί ως αναγκαίο για τα παιδιά το εμβόλιο αυτό;


Parliamentary Question / European Parliament

Question for written answer  E-001201/2023
to the Commission
Rule 138
Virginie Joron (ID)




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα :
Στις ανεπιθύμητες ενέργειες ενός εμβολίου είναι θεμιτό - αποδεκτό να περιλαμβάνονται θάνατοι ;
Αθανάσιος Διδάγγελος, Παιδίατρος

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Φυσικά ούτε θεμιτό ούτε αποδεκτό είναι κάτι τέτοιο. Τα εμβόλια απευθύνονται σε υγιή άτομα για να τα προφυλάξουν από τιος αντίστοιχες λοιμώξεις. Εμβόλια που τυχόν προκαλούν θανάτους αποσύρονται πάραυτα.

Τωρα πως κυκλοφορει ακόμη το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν γνωρίζω. Γνωρίζω όμως τη νοσηρή σκέψη πολλών ακόμη και γιατρών, που υποστηρίζουν ότι αν είναι να σωθούν εκατομμύρια από τον εμβολιασμό ας πεθάνουν και μερικές χιλιάδες από το εμβόλιο. Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον ορισμό και τις ιδιότητες ενός εμβολίου. Δικαιολογούν λοιπόν με την άποψη τους αυτή, το συγκεκριμένο σκεύασμα που απλά δεν είναι εμβόλιο αλλά "σκεύασμα".