Ιουλίου 19, 2016

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.), στάλθηκε σήμερα e-mail με την παρακάτω ενημέρωση από τη Βιανεξ ως προς την επάρκεια ή μη εμβολίων της. Το αναδημοσιεύουμε λόγω του ενδιαφέροντος του.

-----------------------------------------

Αγαπητοί συνάδελφοι,
    Θα ήθελα, στα πλαίσια της καλής μας συνεργασίας, να σας ενημερώσω για την επάρκεια συνδυασμένων εμβολίων κοκκύτη από τη ΒΙΑΝΕΞ, η οποία αντιπροσωπεύει τα εμβόλια του οίκου Sanofi Pasteur MSD στην Ελλάδα, όσον αφορά στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.
   Το 6δύναμο εμβόλιο  HEXYON θα είναι σε πλήρη επάρκεια και δεν αναμένεται κανένα πρόβλημα για την κάλυψη της αγοράς.
    Αναφορικά με το 5δύναμο εμβόλιο PENTAVAC, στις 8 Ιουλίου παρελήφθη πολύ περιορισμένη ποσότητα, η οποία  δεν επαρκεί για να καλύψει  τη ζήτηση στον αρχικό εμβολιασμό, παρά μόνο για ολοκλήρωση κάποιων σχη1μάτων. Επομένως η αποκλειστική χρήση των εξαδύναμων εμβολίων σε 4 δόσεις, όπως υπαγορεύεται και από την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας μετά σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (Αρ. Πρωτ. Γ1α/Γ.Π.οικ.79180, 15-10-15) παραμένει η ιδανική λύση στη διαχείριση των ελλείψεων των 5 δύναμων εμβολίων.
   Αναφορικά με το 4δύναμο εμβόλιο TETRAVAC, από τις 18 Ιουλίου διατίθεται περιορισμένη ποσότητα η οποία επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες εμβολιασμού των παιδιών μίας ηλικιακής κοορτής (θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά προτεραιότητα για τα παιδιά που έχουν προσεγγίσει την ηλικία των 6 ετών, στα οποία δεν είναι επιθυμητή η καθυστέρηση του εμβολιασμού για το 1ο 6μηνο του 2017).
   Επιπλέον δεν αναμένεται να παραληφθούν ποσότητες για το 4δύναμο εμβόλιο REPEVAX καθόλη τη διάρκεια του 2016.
   Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή επίλυση απορίας.

Με εκτίμηση,
George TRIMIS
Medical Director, Pediatrician
Vianex/Sanofi Pasteur MSD


Δεν υπάρχουν σχόλια: