Φεβρουαρίου 20, 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ;

Η κατάσταση στην πόλη έχει φτάσει σε σημεία ακραία, θα λέγαμε.

Σκουπίδια παρατημένα παντού. Δρόμοι βρώμικοι. Κάδοι ξεχειλισμένοι.

Αυτοκίνητα παρκαρισμένα όπου μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμη και σε σημεία που πρέπει να περνούν καροτσάκια, αναπηρικά κλπ. Διπλοπαρκαρισμένα παντού. Ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους.  

Σε πολύ κεντρικό διατηρητέο κτίριο, στήθηκε στην είσοδο καφετέριας, μεγάλων διαστάσεων ομοίωμα γυναικείων ανοικτών ποδιών με κάλτσες, ζαρτιέρες και εσώρουχο. Έλεος κύριοι. Κυκλοφορεί κόσμος, παιδιά, τουρίστες. Έτσι θα μαζέψει πελατεία η καφετέρια; Οι γυναικείοι σύλλογοι τι κάνουν; 

Το χειρότερο όλων: Οι συγκοινωνίες. Τραγική κατάσταση. Τεταρτοκοσμική !!! Τα λεωφορεία περνούν όποτε θυμηθούν. Ελάχιστα οχήματα, οι επιβάτες «παστωμένοι». Πρέπει να περιμένεις 20-25΄ για να έρθει το όχημα που θέλεις. Και καλά να έρθει. Αν είναι γεμάτο, θέλεις άλλα 25 λεπτά. Ντροπή. Όλος ο κόσμος δεν έχει αυτοκίνητο να κυκλοφορεί (και να πληρώνει και κλήσεις). Όλος ο κόσμος δεν έχει λεφτά να μισθώνει ταξί για να πηγαίνει στη δουλειά του. 

Ο κόσμος όμως γιατί δεν διαμαρτύρεται; Για όλα απεργεί. Για τα λεωφορεία γιατί δεν ξεσηκώνεται; Αφού δεν ενδιαφέρεται κανείς αρμόδιος, μήπως η καλύτερη λύση είναι να κάψουμε κάποια λεωφορεία μπας και συγκινηθούν οι υπεύθυνοι; Λέω μήπως!

Ο δήμαρχος που βρίσκεται; Που κυκλοφορεί; Με τι κυκλοφορεί; Όταν ζητούσε την ψήφο μας, τριγυρνούσε, τον βλέπαμε. Τώρα που είναι; Γιατί δεν λαμβάνει κάποια μέτρα; Αν πας μάλιστα στο γραφείο του, δεν πλησιάζεις ούτε στα 200 μέτρα. Έχει τους φρουρούς εκεί που σε σταματούν, ζητούν τα στοιχεία σου και λένε ΘΑ σε ειδοποιήσουν. Και βέβαια δεν σε ειδοποιούν ποτέ. Ντροπή κύριε δήμαρχε. Για όλα τα παραπάνω και για πολλά περισσότερα.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: