Φεβρουαρίου 08, 2020

ΕΟΔΥ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΕΜΒΟΛΙΑ - ΠΟΣΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ;

Και ξαφνικά ο ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, πρώην ΚΕΕΛ) έβγαλε μεσούντος Φεβρουαρίου επείγουσα ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία πρέπει να εμβολιασθούμε κατά της γρίπης, ακόμη και τώρα. Διότι η γρίπη μας απειλεί, κινδυνεύουμε κλπ κλπ. Ουδείς αμφισβητεί την όποια σοβαρότητα της γρίπης. Η γρίπη, ένα αυτοϊώμενο και συνήθως ήπιο, ιογενές νόσημα, απειλεί κάτω από ορισμένες συνθήκες. Και καλό θα είναι αυτοί που έχουν τις συνθήκες να σκέπτονται τον εμβολιασμό εγκαίρως. Όχι όποτε τους το υπενθυμίζει ο ΕΟΔΥ.

Γιατί όμως ξαναθυμήθηκε ο ΕΟΔΥ τώρα τη γρίπη; Μα γιατί βγήκε στο ραδιόφωνο μια λοιμωξιολόγος του ιδρύματος και είπε την αλήθεια. Ότι το εμβόλιο είναι μειονεκτικό ή ελλειμματικό (κάπως έτσι το είπε), και όχι άκρως αποτελεσματικό. Αυτό όμως το γνωρίζαμε από το καλοκαίρι (και ο ΕΟΔΥ το γνώριζε φαντάζομαι), οπότε είχε διαπιστωθεί η ανάπτυξη αντοχής ενός εκ των στελεχών του ιού στο εμβόλιο. Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι επίσης γνωστή εδώ και χρόνια, και κάθε χρόνο. Γιατί θορυβήθηκε ο ΕΟΔΥ; Μήπως γιατί ειπώθηκε η αλήθεια; Aυτό δεν είναι το χρέος των επιστημόνων; Να λένε την αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι για να γίνεται φασαρία στα ΜΜΕ.

Επί τη ευκαιρία να πω και για την υποκρισία των τιτλούχων, των οργανισμών κλπ. Γίνεται κάπου ημέρα αιμοδοσίας. Πρόσφατα. Δημοσιότητα επαρκής. ΤV κλπ. Φωτογραφίζεται λοιπόν ο πιο υψηλόβαθμος τιτλούχος του ιδρύματος με μια συσκευή λήψης αίματος στο χέρι. Να τα κανάλια, να οι δημοσιογράφοι, να τα ραδιόφωνα, να οι δηλώσεις. Μόλις τελείωσαν αυτά ο τιτλούχος έβγαλε από το χέρι τη συσκευή που δεν ήταν στη φλέβα, αλλά κολλημένη με λευκοπλάστ και απεχώρησε. Χωρίς φυσικά να έχει δώσει αίμα. Αυτό θα πει δούλεμα αγαπητοί φίλοι. Και μην διαψεύσει κανείς. Η υπόθεση είναι ήδη γνωστή.  

Το παραπάνω περιστατικό μου θύμισε την εποχή της «πανδημικής» γρίπης όταν έβγαιναν στα κανάλια στελέχη του τότε ΚΕΕΛΠΝΟ και εμβολιαζόντουσαν on camera. Τώρα μετά το περιστατικό της αιμοδοσίας, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν είχαν εμβολιασθεί εκείνοι οι άνθρωποι ή απλώς έδειχναν ότι εμβολιάζονται.  

Σήμερα, μπορεί να μας πει ο ΕΟΔΥ το ποσοστό των υπηρετούντων στον οργανισμό που έχουν εμβολιασθεί κατά της γρίπης; Ή να μας πει το συνολικό και το επιμέρους (σε νοσοκομεία) ποσοστό γιατρών που έχουν λάβει το εμβόλιο γρίπης;



Δεν υπάρχουν σχόλια: