Οκτωβρίου 19, 2020

ΥΓΙΕΙΝΗ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ

Είναι γνωστό ότι το καλύτερο μέτρο πρόληψης από λοιμώξεις είναι τα καθαρά χέρια. Το καλό πλύσιμο των χεριών. Αυτό φυσικά ισχύει και για την Covid-19.

Όμως για προσέξτε. Περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη (το 40% του πληθυσμού της γης, με το ποσοστό να είναι υψηλότερο σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες) δεν έχουν τη δυνατότητα για σαπούνι και νερό στο σπίτι τους (UN News / 15-10-2020). 

Θέλετε και κάτι άλλο; Τη δυνατότητα και τις διευκολύνσεις για καλή υγιεινή χεριών δεν έχει το 43% των σχολείων παγκοσμίως (70% στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες).

Ποια πανδημία, ποιες μάσκες, ποια εμβόλια !!! Εδώ δεν έχουν νερό να πλυθούν οι άνθρωποι και οι σοφοί καθοδηγητές μας αλλά και οι πάμπλουτοι χορηγοί μιλούν για δισεκατομμύρια εμβόλια που θα φθάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να σταματήσει η πανδημία! 

Μα δεν ντρέπονται λίγο; Μας δουλεύουν κανονικά. Όλη η φασαρία γίνεται για τα πλούσια και αναπτυγμένα κράτη. Για να σώσουν όσους μπορούν να σώσουν (πλουτίζοντας φυσικά), και στη συνέχεια να τους καθυποτάξουν. Για τα μύρια των φτωχών και πεινώντων κατοίκων του πλανήτη αυτού ουδείς ενδιαφέρεται. Έφτασε το 2021 και δεν κατάφεραν οι κυβερνώντες να φέρουν την ισορροπία στη γη. Λίγο νερό καθαρό δεν μπόρεσαν να προμηθεύσουν τους ανθρώπους. Ωστόσο, καταφέρνουν να εξοπλίζονται τερατωδώς και οι πόλεμοι να μαίνονται ανελέητοι από δω και από κεί. 

Ίσως ο περίεργος αυτός κορωνοϊός είναι μια κάποια λύση για να αφυπνισθούμε (λίγο δύσκολο το βλέπω). Ίσως πιο ριζική λύση είναι να πατήσει το κουμπί ο Κιμ και μετά την ολική καταστροφή να υπάρξει επανεκκίνηση !


Δεν υπάρχουν σχόλια: