Οκτωβρίου 29, 2020

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ - COVID 19 ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Ακούμε συνέχεια από τους αστυνόμους της επιστήμης: 

"να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας, τους  παππούδες μας"

"μην τους πλησιάζετε, μην τους επιτρέπετε να κυκλοφορούν"

Σκέφτηκε κανείς ειδήμων ότι η απομόνωση των ηλικιωμένων μπορεί να έχει χειρότερες επιπτώσεις από ότι μια πιθανή έκθεση στον ιό ή από ένα σχετικά μικρό κίνδυνο μόλυνσης; 

Και όμως, οι μέχρι τώρα λίγες μελέτες λένε ότι  οι περιορισμοί που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία από την COVID-19 μπορεί να οδηγήσουν σε απομόνωση δυνητικά θανατηφόρα. Τα δεδομένα είναι λιγοστά, αλλά η πραγματικότητα είναι απτή. Οι ερευνητές τονίζουν ότι η απομόνωση μπορεί να επιφέρει: 

-επιτάχυνση της γήρανσης και άνοια

-μεγαλύτερες πιθανότητες πτώσης

-απώλεια βάρους 

-κρίσεις κόπωσης και αδυναμίας

-κατάθλιψη

Ας τα σκεφτούν αυτά όσοι "δακρύζουν" για τους ηλικιωμένους και λαμβάνουν μέτρα. Ας σκεφτούν και τις μη εμφανείς συνέπειες της τρέχουσας υγιειονομικής κρίσης.

NBC News 27-10-2020

GHN 28-10-2020




2 σχόλια:

George Chatzis είπε...

Το ίδιο έπαθε η μητέρα μου, έμεινε στην καραντίνα στο γηροκομείο, στο οποίο την πήγαμε μέχρι να βρεθεί νοσοκόμα για το σπίτι. Δεν μπορούσαμε να τη δούμε, να της μιλήσουμε, και οι νοσηλευτές προφανώς δεν της μίλαγαν ή τη φρόντιζαν όπως έπρεπε, και κακά τα ψέματα, αν δεν είναι δικός σου άνθρωπος... Εν πάση περιπτώσει όταν την είδαμε μετά την καραντίνα δεν μας γνώριζε, δεν επικοινωνούσε, είχε ανοίξει σε 15 σημεία, έτοιμη να πεθάνει... Την πήραμε, τη φροντίσαμε στο σπίτι και επανήλθε, όχι πλήρως αλλά τουλάχιστον είναι καλύτερα. Αυτή θεώρησα ήταν μια παράπλευρη απώλεια των μέτρων και συμφωνώ με τον γιατρό από προσωπική εμπειρία.

Unknown είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που λες, μπράβο σου,προσπαθούν να μας απομωνοσουνε κ να μας περάσουν το δικό τους μήνυμα όπως αυτούς τους βολεύει, πολλά κρύβονται από πίσω.