Οκτωβρίου 30, 2020

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ

Προ διμήνου έλαβα μια πρόσκληση να συμμετέχω σε εκπομπή για τον κορωνοϊό σε μεγάλο κανάλι των Αθηνών. Ο δημοσιογράφος ήταν έγκριτος και σοβαρός, το κανάλι αξιόλογο και έτσι δέχτηκα. Θα συμμετείχε ο κ. Σύψας, κάποιος μη γιατρός που δεν τον γνώριζα, και εγώ. Θα υπήρχαν επίσης και κάποια εξωτερικά βίντεο.

Πριν ένα μήνα λοιπόν (29-09-2020) πήγα Αθήνα στο κανάλι και εκεί μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή, όχι όλοι μαζί, αλλά ο καθένας μεμονωμένα. Όταν έδινε τη συνέντευξη ο ένας, οι άλλοι δύο δεν ήταν παρόντες. Δεν γνώριζε δηλ. κανείς τι είχε πει ο άλλος. 

Πέρασε ένας μήνας και στο κανάλι διαφημίστηκε ότι θα προβληθεί η εκπομπή στις 29-10-2020, το βράδυ στις 24.00. Μάλιστα με τίτλο (όπως μου ειπώθηκε) που μάλλον δεν απηχούσε το σύνολο των ομιλητών. Η διαφήμιση  «παιζόταν» μέχρι λίγο πριν τις 24.00.

Τελικά η εκπομπή δεν μεταδόθηκε και αντ΄ αυτής προβλήθηκε μια ταινία. Τους λόγους φυσικά δεν τους γνωρίζω και ούτε θα τους μάθω.

Απλά θέλω να πω στον έγκριτο δημοσιογράφο ότι ίσως κατάλαβε την πρώτη ερώτηση που μου έκανε: «γιατί κ. Καβαλιώτη γράφετε στο ιστολόγιο σας ότι όταν οι επιστήμονες γίνονται υπηρέτες της εξουσίας, τότε η επιστήμη εκτρέπεται επικίνδυνα;».  Ίσως κατάλαβε τι εννοούσα, το ποιοι γιατροί υπηρετούν το σύστημα και ποιοι την επιστήμη.



11 σχόλια:

tzortzak είπε...

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας αναφέρατε όσα είπατε στην εκπομπή.
Είναι πολύ δυσαρεστο που η εκπομπή κόπηκε. Είναι ενδεικτικό ότι έχουμε μπει σε μια εποχή όπου το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου παραμένει ξανά ζητούμενο!


Γιώργος Τζωρτζακάκης

Φοίβος Ιαπετίδης είπε...

Μπορείτε να ανεβάσετε εδώ την δική σας τοποθέτηση;
Μετά θα φροντίσουμε αρκετοί ώστε να κοινοποιηθεί και να διαβαστεί από οσο γίνεται περισσότερο κόσμο.

Πέτρος Δημητρίου είπε...

Δεν γνωρίζω αν το πληροφορηθήκατε αλλά ο "έγκριτος δημοσιογράφος" Αντώνης Σρόιτερ προανήγγειλε την εκπομπή με την εξής εισαγωγή:
"Θεωρίες συνωμοσίας, γιατροί αρνητές του ιού και της μάσκας, καλλιτέχνες που βλέπουν σατανικά σχέδια πίσω από την πανδημία, και ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας να βάζει τα πράγματα στη θέση τους. στο Tik Talk σήμερα τα μεσάνυχτα με στον Alpha. #Tiktalkgr

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Προς κκ που έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής, μια γενική απάντηση:
1. Τους ευχαριστώ όλους ιδιαίτερα
2. Ναι, φαίνεται ότι άρχισε η ελευθερία λόγου να περιορίζεται (μήπως είναι και αυτό ένα από τα μέτρα που προσπαθούν να περάσουν εν καιρώ επιδημίας (tzortzak);
3. Δεν έχει νόημα να αναφέρω το τι είπα σε μια εκπομπή που "κόπηκε". Στο ιστολόγιο γράφω πολύ περισσότερα από ότι είπα εκεί (tzortzak, Φ. Ιαπετίδης). Προσωπικά, πίστευα ότι θα μεταδώσει ορισμένα κόβοντας πολλά, μιας και η εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη. Αυτοί βέβαια έκοψαν όλη την εκπομπή.
4. Για το διαφημιστικό που αναφέρει ο κ. Δημητρίου, δεν ξέρω αν ισχύει γιατί δεν βλέπω τηλεόραση εδώ και 12 χρόνια. Ωστόσο, επειδή αναφέρει ότι ο κ. Σύψας θα ξεκαθαρίσει τα δεδομένα, παραθέτω παρακάτω δηλώσεις του κ. Σύψα που έγιναν κατά περιόδους για να δείτε πόσο διευκρινιστικές (!!!) είναι.
Είπε λοιπόν ο κ. Σϋψας (καθηγητής πανεπιστημίου που διδάσκει γιατρούς και φοιτητές):
-Οι μάσκες είναι επικίνδυνες για τους υγιείς – μπορεί να μολυνθούν (οι υγιείς) από την υγρασία και τα μικρόβια
-Οι μάσκες είναι απαραίτητες για τους υγιείς, το κύριο μέτρο προφύλαξης
-Τα παιδιά είναι ομάδα χαμηλού κινδύνου, δεν νοσούν, δεν μεταδίδουν
-Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν όλα μάσκα για να προστατεύονται και να μην μεταδίδουν
-Οι μετανάστες δεν κινδυνεύουν από τον ιό γιατί είναι νέοι και παιδιά
-Αποφασίσαμε τα μικρά παιδιά να φορέσουν μάσκες μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους
-Τα παιδιά ιδίως του δημοτικού είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα, μολύνονται πολύ πιο δύσκολα και διασπείρουν τον ιό στους ενήλικες πολύ λίγο
-Μην αγκαλιάζετε και μη φιλάτε τα παιδιά σας όταν επιστρέφουν από το σχολείο, προστατευθείτε
ΤΟΣΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις έχει κάνει
5. Για όλα τα άλλα, θα γράψω άλλη μια φορά ότι το ιστολόγιο δεν δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια ακόμη κι αν είναι επαινετικά. Στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου, στις μπάρες δεξιά αναφέρεται σαφώς αυτό.

Unknown είπε...

Χαίρετε! Γνωρίζετε κάποιον άλλο ιό που ένα από τα συμπτώματά του είναι η ασυμπτωματικότητα;Σας ευχαριστώ. Παναγιώτης Σοροπίδης - Ρόδος

Πέτρος Δημητρίου είπε...

Υπέβαλα ένα σχόλιο αλλά δεν το βλέπω δημοσιευμένο, ίσως δεν το λάβατε. Ξαναβάζω τον σύνδεσμο που παραπέμπει στην σελίδα του Σρόιτερ με τον τρόπο που προανήγγειλε την εκπομπή αλλά βαζω και δεύτερο σύνδεσμο από την "απολογία" του προς τα αφεντικά που έκοψαν την εκπομπή. Δείτε τον ... "έγκυρο δημοσιογράφο" και φρίξτε.
Αν θέλετε, σχολιάζετε.

1. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3544051738985522&id=100001421932705


https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3546543935402969&id=100001421932705

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΦΩΣ ΛΌΓΩ ΤΟΥ ΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ...

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ είπε...

ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΕΙΜΕΘΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΟΧΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΑΥΤΟΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ.Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Παρακολούθησα σήμερα το βίντεο τού αγαπητού μας εδώ στην Πάτρα καλλιτέχνη Γρηγόρη Πετράκου.Έμεινα άφωνος για τη ποιότητα τής δουλειάς του και τον εμπεριστατωμένο λόγο του.Πιστεύω ό,τι για τον κο Σύψα θα ήταν πολύ δύσκολο να αποδομήσει ακόμα και το λόγο τού τραγουδιστή, πόσο δε τον δικό σας αντίλογο!!!
Με εκτίμηση Καβούρης Κυριάκος

ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΣ είπε...

Καλημέρα σας κύριε Καβαλιώτη. Παρακαλώ, μαζί μου και πολλοί άλλοι, ανεβάστε τα σχόλια σας ώστε να τα διαδώσουμε εμείς αφού οι συστημικοί σταθμοί τηλεόρασης άλλο θέλουν. Σας ευχαριστω

ΑΧΙΛΛΕΥΣ είπε...

Ερευνώ το θέμα από την αρχή που προέκυψε και συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε ο κ. Πετράκος στο βίντεο του, φαντάζομαι έχετε και εσείς αντιληφθεί ότι αυτή η ιστορία έχει στηθεί από κάποια πανίσχυρη οικονομική "ελιτ".Φαίνεται και από την πολυδιαφημισμένη προπαγάνδα του "World Economic Forum" (Νταβός) The Great Reset (Σαρωτικές κοινωνικοοικονομικές αλλαγές, υποτίθεται λόγω κορωνοιού). Δεν είμαι ιατρός, αλλά ως οικονομολόγος, γνωρίζω από αριθμούς, στατιστικές. και μπορώ να διαβάσω και να καταλάβω ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία και μελέτες, ακόμη και ιατρικές, τουλάχιστον τα βασικά και τα συμπεράσματα. Και κυρίως μπορώ να χρησιμοποιήσω την λογική και την επαγωγική μέθοδο και να βγάλω συμπεράσματα. Αυτό που συμβαίνει είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη στη ιστορία της Ιατρικής. Διονύσιος-Αχιλλέας Φραγκεδάκης ,Οικονομολόγος M.Sc.