Ιανουαρίου 10, 2021

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ"

Ας υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι 10.000.000

Ας υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός που πρέπει να εμβολιασθεί είναι 8.000.000 (τα υπόλοιπα 2.000.000 ας πούμε ότι είναι παιδιά έως 16 χρόνων, είναι υπερήλικες, είναι κάποιοι που δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να εμβολιασθούν).

Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να εμβολιάσουμε το 70% τουλάχιστον του πληθυσμού για να έχουμε την περίφημη ανοσία αγέλης, άρα 5.600.000 ανθρώπους.

Οι ειδικοί και η κυβέρνηση θέτουν περιθώριο μηνών για να γίνει αυτό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ας δούμε λοιπόν. Με εργασία 6 ημέρες την εβδομάδα (βάζω και το  Σάββατο, υπολογίζω και γιορτές κλπ - μόνον Κυριακή δεν υπολογίζεται)  χρειαζόμαστε 144 ημέρες για το συγκεκριμένο 6μηνο. Άρα απαιτούνται 38.000 και κάτι εμβολιασμοί την ημέρα, χωρίς παρεκκλίσεις.

Προσέξτε τώρα: 

Ο υπουργός υγείας είχε πομπωδώς δηλώσει ότι θα εμβολιάζουμε 2.000.000 τον μήνα και σε 5 μήνες θα έχει εμβολιασθεί το σύνολο του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει 65.000 περίπου εμβολιασμούς την ημέρα (120 ημέρες, γιατί εδώ μιλούσε για 5 μήνες) 

Πολύ πρόσφατα ένα μέλος της επιτροπής πανδημίας του Υπουργείου, είπε δημοσίως σε συνέντευξη στην TV ότι υπολογίζει  πως αρχές καλοκαιριού (Ιούνιο δηλ.) θα έχει εμβολιασθεί το 40-50% του συνόλου του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις παραπάνω υπολογισμένες ημέρες και τον αριθμό ατόμων, περίπου 28.000 εμβολιασμοί την ημέρα. 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε τελευταία ότι είναι εφικτός (άρα τώρα είμαστε πιο κάτω) ο στόχος των 8.000 εμβολιασμών την ημέρα (αντιληφθείτε λίγο τη διαφορά με τους προηγούμενους στόχους). Άρα κατά τον πρωθυπουργό, στους 6 μήνες (144 εργάσιμες) θα έχουν εμβολιαστεί 1.150.000 περίπου άτομα. Για να φθάσουμε δηλ. τον στόχο του 70% θέλουμε 2.5 χρόνια. Και με τη ελληνική πραγματικότητα εγώ βάζω άλλα 1-2 χρόνια.

Απίστευτες δηλώσεις για το πρόγραμμα «Ελευθερία»!  Ποιος έχει δίκιο τελικά; 

Μήπως μιλάμε απλώς για να μιλάμε και κουβέντα να γίνεται; Και κάθε μέρα που βγαίνουν οι τηλεαστέρες της ιατρικής και της πολιτικής με δηλώσεις και παραδηλώσεις, μας πληροφορούν το πως θα ανακοπεί η πανδημία, μας ζαλίζουν για τα εμβόλια και αναρωτιέμαι αν θα μας έχουν κλεισμένους μέσα μέχρι να ανακοπεί η πανδημία. Δηλ. με τους δικούς τους ρυθμούς, σε κάμποσα χρόνια. Αν όλοι αυτοί που κάνουν δηλώσεις επί δηλώσεων, προγνώσεις επί προγνώσεων, εγνώριζαν από εμβόλια δεν θα διακινδύνευαν ούτε μία δήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: