Ιανουαρίου 13, 2021

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

«Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν.»

Η επίσημη αυτή φράση, είναι απολύτως αντιφατική. Ποιος τη συνέταξε και την πρότεινε στον πρωθυπουργό;   

Δεν είναι προαπαιτούμενο ο εμβολιασμός για ταξίδια, αλλά οι εμβολιασθέντες πρέπει να είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν. Οι υπόλοιποι δηλ. δεν θα είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν;  Φάσκει και αντιφάσκει το πρωθυπουργικό κείμενο που δημοσιεύθηκε.

Μέτρο ανελεύθερο, αυταρχικό και εν τω βάθει εκβιαστικό. Στην ιστορία των εμβολιασμών, όποτε τολμήθηκε να ληφθούν κάποια υποχρεωτικά μέτρα εμβολιασμού (και μάλιστα σε δύσκολες εποχές, όχι σε εποχές δημοκρατίας όπως σήμερα), κατέπεσαν ταχύτατα και οδήγησαν στην ενίσχυση του  αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Πρόταση που είναι απορίας άξιον από που και ποιους υποκινείται. Θα δημιουργήσει πολίτες δύο  κατηγοριών. Οι νοσήσαντες, τι θα κάνουν;  Θα είναι η τρίτη κατηγορία;  

Η πρόταση αγνοεί την ελεύθερη βούληση των ατόμων και επιβάλλει ως υποχρεωτική μια ιατρική πράξη όταν η ιατρική ηθική θεωρεί ως βασικό στοιχείο τη συναίνεση και τη συγκατάθεση για οποιαδήποτε  ιατρική παρέμβαση.

Ελπίζω να μην εγκριθεί τέτοια πρόταση, γιατί θα γυρίσει πίσω πολλές δεκαετίες, σε παλιούς αιώνες, την ανθρωπότητα. Τα εμβόλια χρειάζονται πειθώ και όχι μαστίγιο.



1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

QUARE SILETE JURISTAE IN MUNERE VESTRO?
(γιατί σωπάτε οι νομομαθείς για τα δικά σας ζητήματα;)
Giorgio Agamben