Μαΐου 19, 2021

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΕΣ

Σε Πολιτεία των ΗΠΑ (Ohio), ο εμβολιασμός παρουσίασε τελευταία στασιμότητα ή και κάμψη. Τι έκανε λοιπόν ο κυβερνήτης της Πολιτείας. Προκήρυξε μια κλήρωση στην οποία θα λάμβανε μέρος ο κάθε εμβολιαζόμενος, με έπαθλο το 1.000.000 δολάρια. Ε λοιπόν, ο αριθμός προσερχομένων για εμβολιασμό έφτασε άμεσα σε εξαιρετικά υψηλά νούμερα.

The New York Times 18-05-2021


Ευφυής (;) ιδέα. Δεν είναι και λίγα λεφτά το 1.000.000 δολάρια.  Μου θύμισε την ταινία «Per un pugno di Dollari - Για μια χούφτα δολλάρια» με τον Κλιντ Ίστγουντ. Τι κάνει ο κόσμος για τα λεφτά.  Βέβαια τη δύναμη του χρήματος την περιγράφει καλύτερα το έργο  "Indecent Proposal - Ανήθικη πρόταση" με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ντέμι ΜουρΔεν θες να εμβολιαστείς (για όποιους λόγους) αλλά αν υπάρξει το οικονομικό δέλεαρ ξεχνάς τους λόγους άρνησης.

Πέραν αυτών η ουσία είναι ότι στις πλούσιες ΗΠΑ κληρώνουν χρηματικά έπαθλα, ενώ στην πτωχή Ελλάδα επιβάλλουν πρόστιμα (ή έστω εισηγούνται ανερυθριάστως πρόστιμα) στους μη εμβολιαζόμενους για ένα εμβόλιο που δεν είναι υποχρεωτικό (σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές διακηρύξεις) και είναι συνταγματικά παράνομο να γίνει υποχρεωτικό. 

Αυτά !  



Δεν υπάρχουν σχόλια: