Ιουνίου 29, 2021

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ BONUS

Η χθεσινή ενέργεια της  κυβέρνησης περί bonus στους εμβολιαζόμενους νέους, δεν χρήζει σχολιασμού. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην πω ότι οι άνθρωποι που συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό είναι ανίδεοι από εμβόλια και αγνοούν ότι αυτοί που αμφισβητούν ή έχουν κάποιες αντιρρήσεις για τα εμβόλια θέλουν άλλη μεταχείριση. Θέλουν πειθώ. Θέλουν κάποιον που με στιβαρά και σταθερά παραδείγματα και επιχειρήματα να τους πείσει ότι χρειάζεται ο όποιος εμβολιασμός. Κανείς δεν θα πάει να εμβολιασθεί επειδή τον τρομοκρατούν, επειδή τον απειλούν με στέρηση δεδομένων δικαιωμάτων του ή επειδή τον δωροδοκούν. Το τελευταίο μάλιστα ίσως  προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα. Διότι θα πει κάποιος, εδώ για να με πληρώνουν για μια γενικώς θεωρούμενη χρήσιμη πράξη, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Κάπου λοιπόν χωλαίνει το marketing των κρατούντων.


2 σχόλια:

Καράτσης Ιωάννης είπε...

Αγαπητέ κύριε Καβαλιώτη. Ίσως γι'αυτό ακριβώς το κάνουν, θέλοντας να συμβεί μια αντίδραση στους νέους και όχι μόνο, να δημιουργηθεί πρόβλημα και έτσι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να καταστεί αναπόφευκτος και δικαιολογημένος. Αν προσπαθούσαν να πείσουν και το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιαζόταν δεν θα μπορούσαν να καταστήσουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δικαιολογημένο και απαραίτητο. Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι ανθρώπους που αποδεδειγμένα δεν έχουν καλή σχέση με την αλήθεια. Όσο ισχυρίζεται εμφαντικά και με μεγαλόστομες δηλώσεις κάποιος ότι θέλει το καλό μας, ενώ τόσα χρόνια στην πράξη το αντίθετο συμβαίνει, τότε κάτι ύποπτο υπάρχει από πίσω. Πολλοί θα με έλεγαν "συνομωσιολόγο" και "ψεκασμένο" όπως τώρα τελευταία αρέσκονται να χρησιμοποιούν τους παραπάνω όρους. Θα έλεγα ο χρόνος θα δείξει. Με εκτίμηση Ιωάννης Καράτσης

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Καλή υπόθεση. Γελώ με αυτό που είπατε για ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια. Γνωρίζετε άραγε έναν πολιτικό που να είπε την αλήθεια στον λαό; Πίσω από αυτή τη λυσσαλέα εκστρατεία για εμβολιασμό να είστε σίγουρος ότι κρύβεται πολύ χρήμα ή έστω πολλά συμφέροντα.