Δεκεμβρίου 28, 2021

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

Κλείσαμε έναν χρόνο από το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που έγινε στη χώρα μας. 

Ένας χρόνος που μας υποσχέθηκαν ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, ελευθερία και κανονικότητα. Μάλιστα, μοιράζανε και δώρα και χρήματα στους εμβολιαζόμενους (οι νόμοι της αγοράς είναι σκληροί, όπως γνωρίζετε - επιδοτούνται μόνο μειονεκτικά προϊόντα ή είδη που δεν έχουν ζήτηση).

Ένας χρόνος λοιπόν. Το αποτέλεσμα; 20.500 νεκροί. Μια ολόκληρη πόλη. Και η πανδημία καλά κρατεί. Και τα νούμερα αυξάνονται. Κανείς δεν κάθησε να σκεφτεί τι μπορεί να φταίει. Τι γίνεται και στραβώνουν τα πράγματα; Μια ολόκληρη πόλη χάθηκε σε ένα χρόνο. Την ώρα που κατά την ηγεσία μας (σε ανώτατο επίπεδο όπως λέει ο συμπαθής επιδημιολόγος της περιώνυμης μελέτης), το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό. Τόσο αποτελεσματικό, που οι τίτλοι αντισωμάτων όχι πέφτουν αλλά κάνουν βουτιά λίγο καιρό μετά τον εμβολιασμό. Ούτε μετοχές σε αρνητική χρηματιστηριακή περίοδο να ήσαν. Αφού φτάσαμε λοιπόν στην τρίτη δόση για την οποία μας έλεγαν ότι θα μας θωρακίσει κατά της omicron, ήρθαν οι Βρετανοί και λένε ότι σε δυο μήνες (σε λιγότερο μάλλον) η προστασία μειώνεται στο 30% μετά την τρίτη δόση. Να δούμε τι θα σκαρφιστούν για να δικαιολογήσουν και να επιβάλλουν την τέταρτη δόση, την πέμπτη κλπ.

Παρόλα αυτά τα τραγελαφικά, οι άνθρωποι επιμένουν. Εμβολιαστείτε, το μόνιμο μοτίβο τους. Εκείνος ο θλιβερός αναγνώστης αριθμών που μας λέει ποσοστά και ραντεβού τονίζει ότι γλυτώσαμε 15.000 θανάτους με τα εμβόλια. Δεν σκέφτεται όμως ότι αυτό είναι υπόθεση εργασίας, ενώ οι 20.500 θάνατοι είναι υπαρκτή πραγματικότητα. Πως να σκεφτεί όμως ένας νευροχειρούργος που επιπλέον είπε το εξής αμίμητο στην TV: Δεν συζητώ το θέμα της ασφάλειας (μπορεί άραγε να το συζητήσει;), το θέμα αυτό έχει ήδη λυθεί. Ο νευροχειρούργος το έλυσε. Φαίνεται έκατσαν μαζί με τον έτερο χειρούργο, τον πλαστικό και βρήκαν πειστικές λύσεις και απαντήσεις.

Στη σειρά βρίσκεται και ο αξιαγάπητος πνευμονολόγος, μόνιμη επωδός του οποίου είναι: φταίνε οι ανεμβολίαστοι. Το σύστημα υγείας το επιβαρύνουν οι ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι (ούτε 15% σύμφωνα με τον αναγνώστη των αριθμών). Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε σήμερα ότι το 88% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι. Πως φταίνε τότε οι ανεμβολίαστοι; Αυτό το μικρό ποσοστό (12%) είναι ο κίνδυνος; Αυτοί μόνον αρρωσταίνουν; Εξάλλου αυτοί είναι μαντρωμένοι. Τα μόνα μέρη που πάνε είναι τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και οι φούρνοι.  Μέρη που ούτε μπορεί να συχνάζεις ούτε μπορείς να παραμένεις επί πολύ. Οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που τριγυρνούν παντού, ελεύθερα. Γι αυτό λοιπόν κύριοι τηλεαστέρες αφήστε τις κραυγές. Έχουμε επιδημία εμβολιασμένων και ουχί ανεμβολίαστων.  Φωνάζετε δεν φωνάζετε, αυτή είναι η πραγματικότητα. Και τα μέτρα που παίρνετε ή ΘΑ πάρετε πρέπει να είναι ίδια για όλους. Όχι να αφήνετε το μεγάλο μέρος του πληθυσμού να "αλωνίζει" (και συγχρόνως να κατηγορεί ή και να μισεί τους ανεμβολίαστους). Θα μου πείτε τους υποσχεθήκαμε ελευθερία. Ναι, αλλά τώρα το αντίτιμο το πληρώνει όλος ο λαός.  

Ένας χρόνος εμβολιασμών, εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν και η κατάσταση επιδεινώνεται. Τόσο σε αριθμό κρουσμάτων όσο και σε αριθμό θανάτων. Το αν και τι συμμετοχή έχει το εμβόλιο σε όλο αυτό δεν το γνωρίζουμε. Όμως είναι δεδομένο ότι η κατάσταση επιδεινώνεται παρά τους εμβολιασμούς. Και σήμερα ανακοινώθηκαν 21600 και κάτι κρούσματα. Έλεος κύριοι. Πέστε μας επιτέλους πόσοι οι εμβολιασμένοι και πόσοι οι ανεμβολίαστοι; Αν κάποιος καλόπιστα κοιτάξει γύρω του θα δει ότι νοσούν κατ΄ εξοχήν οι εμβολιασμένοι. Άρα η διαχείριση είναι παντελώς λανθασμένη. 

Στους αγώνες όταν μια ομάδα δεν πάει καλά, ο προπονητής την αλλάζει. Στην πανδημία αυτή, στη χώρα μας αυτή, την ομάδα διαχείρισης έπρεπε ήδη να την είχαν πετάξει στα αζήτητα ανεπιστρεπτί. 




6 σχόλια:

sonia είπε...

Καλημέρα σας.

Έχω πάλι κάποιες απορίες:
Τα κρούσματα αυτά,τα θετικά τεστ δηλαδή,είναι τεστ PCR όλα;Ή αξιολογούνται και τα θετικά Rapid των φαρμακείων πχ;
Σε μια τέτοια περίπτωση πώς ξέρουμε ότι πρόκειται για τη μετάλλαξη Όμικρον;
Υποθέτουμε φαντάζομαι ότι αυτό που συμβαίνει γενικώς,συμβαίνει κι εδώ.
Διότι τώρα είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι κυκλοφορεί η Όμικρον ενώ πριν μία βδομάδα ήμασταν όλοι σίγουροι ότι κυκλοφορεί η Δέλτα.
Άρα τελικά είναι έγκυρα τα self και rapid test και στη νέα μετάλλαξη;στον βαθμό που ήταν πάντα εννοώ...
Αλλιώς ποια η λογική της ισχυρής σύστασης για τεστ πριν τη συνάντησή μας με άλλους;

Τι να πω...Τα γεγονότα θα μας οδηγήσουν όπου μας οδηγήσουν.Γιατί η προσπάθεια όλων-εγχώριων και μη-να πείσουν ότι έχουν τον έλεγχο της πανδημίας,δεν πείθει.Ας περιμένουμε τον ιό και τη φύση να τα βρούνε.

Καλή χρονιά.

Σόνια Χριστοφορίδου

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Το σημαντικό μάθημα του Ολοκαυτώματος είναι ότι κάθε φορά που οι γιατροί ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κυβέρνηση και παρεκκλίνουν από την προσωπική, επαγγελματική, κλινική τους δέσμευση να μην κάνουν κακό στο άτομο, η ιατρική μπορεί να μετατραπεί από ένα θεραπευτικό, ανθρωπιστικό επάγγελμα σε ένα δολοφονικό εργαλείο… Το Ολοκαύτωμα διαφέρει από όλες τις άλλες μαζικές γενοκτονίες κατά το ότι είναι ο κεντρικός ρόλος που διαδραματίζει το ιατρικό κατεστημένο, ολόκληρο το ιατρικό κατεστημένο. Κάθε βήμα της δολοφονικής διαδικασίας επικυρώθηκε από το ακαδημαϊκό, επαγγελματικό ιατρικό κατεστημένο.
Vera Sharav ,επέζησε του Ολοκαυτώματος.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κα Χριστοφορίδου

Οι ερωτήσεις σας μάλλον δεν μπορούν να απαντηθούν. Ποιος γνωρίζει με τι χαρακτηρίστηκαν τα περίφημα κρούσματα; Όσον αφορά τα αυτοδιαγνωστικά και τα ταχείας ανίχνευσης τεστ ουσιαστικΆ είναι αναξιόπιστα γενικώς για τη διάγνωση και ειδικότερα στην Ομικρον. Δεν υπάρχουν λογικές στη χώρα μας. Απλά έχει χαθεί η μπάλλα στο θέμα της πανδημίας και οι κινήσεις που γίνονται είναι κινήσεις απόγνωσης.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κύριε Σιακαβέλλα

Είπατε αναλυτικά αυτό που είπα παλαιότερα με μια φράση - όταν οι επιστήμονες γίνονται υπηρέτες της εξουσίας τότε η επιστήμη εκτρέπεται επικίνδυνα. Και δυστυχώς σήμερα οι υπηρέτες έγιναν πάμπολλοι.

tzortzak είπε...

Καλή χρονιά να ευχηθώ με υγεία καταρχήν.

Στην Ελλάδα υπάρχει στην ουσία ένα εργαστήριο που εχει τη δυνατότητα να βρίσκει την Ο με γονιδιακή ανάλυση. Δε βρίσκεται με τα συνήθη τεστ (pcr-rapid). Αυτό το εργαστήριο έχει καθημερινά περιορισμένη δυνατότητα να ελέγχει δείγματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εικόνα για τη διασπορά της μετάλλαξης Ο. Το πιθανότερο είναι να κυριαρχούν παλιότερες μεταλλάξεις με τη Δ κυρίαρχη ανάμεσα τους.
Αρα η βεβαιότητα με την οποία κάποιοι εκφράζονται στα ΜΜΕ για κυριαρχία της Ο δεν βασίζεται, στοιχειωδώς, σε επιδημιολογική επιτήρηση.

Δυστυχώς τα εμβόλια με τη νέα τεχνολογία αποδεικνύονται πολύ λίγα για να σταματήσουν την επιδημία. Είναι τυχαίο ότι στο επίκεντρο της πανδημίας είναι η Ευρώπη που έχει υψηλότατα μέσα ποσοστά εμβολιασμών (υψηλότερα από Αφρική και Ασία κατά μέσο όρο). Παρόλαυτα οποιαδήποτε προσπάθεια να αρθρωθεί κριτική απέναντι σε αυτά αντιμετωπίζεται με πρωτοφανείς επιστημονικούς διωγμούς. Την ίδια επιθετική στάση αντιμετωπίζουν όσοι προτείνουν εναλλακτικές θεραπείες (φτηνές κατά τεκμήριο).

Γιώργος Τζωρτζακάκης

tzortzak είπε...

Καλημέρα και καλή χρονιά με υγεία και λιγότερο φόβο!

Συμπληρωματικά σε όσα έγραψα, ενημερώνω ότι το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε ότι το διάστημα 29 Νοεμβρίου 2021 έως 20 Δεκεμβρίου 2021 έλεγξε 1.301 δείγματα. Από αυτά, 1204 αφορούν στο στέλεχος ΔΕΛΤΑ και 61 στο Ομικρον.

Γιώργος Τζωρτζακάκης