Δεκεμβρίου 11, 2021

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ COVID-19: ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σύμφωνα με τα επίσημα διεθνή στοιχεία, επικαιροποιημένα στις 10-12-2021 (Our World in Data), η Ελλάδα βρίσκεται στην 65η θέση από άποψη εμβολιαστικής κάλυψης. 

Το 67 % του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, το 63 % είναι πλήρως εμβολιασμένο και επιπρόσθετη δόση έχει λάβει το 19 %.

Για τα παραπάνω στοιχεία πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται αυτοί που έλαβαν μια δόση μονοδοσικού εμβολίου ή δύο δόσεις των άλλων εμβολίων. Επιπρόσθετη δόση θεωρείται κάθε δόση πέραν των παραπάνω κλασικών δόσεων. 

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των δόσεων διεθνώς, μόλις το 0.8% έχει δοθεί-χορηγηθεί σε χώρες χαμηλής οικονομικής δυνατότητας. Αυτό είναι ένα πραγματικό και λυπηρό δείγμα ότι ουδείς ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά μόνον για την υγεία των κατοίκων των πλούσιων χωρών και τον πλουτισμό των εταιρειών. Κανείς δεν λέει να μην έχουν κέρδη οι εταιρείες, αλλά οι οικονομικά ισχυρές χώρες και οι διεθνείς οργανισμοί όφειλαν να συνεισφέρουν στη διακίνηση και διάθεση του εμβολίου παντού. Με δεδομένο ότι δεν έγινε ούτε αυτό, μπορεί εύκολα να συμπεράνει κάποιος πως το μόνο ενδιαφέρον μάλλον είναι το κέρδος (και δεν εννοώ μόνον τις εταιρείες) και ουχί η υγεία. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: