Οκτωβρίου 28, 2022

ΠΕΡΙ "ΒΟΜΒΩΝ" ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

 Διαβάζουμε σε ένα site, το Dnews (dikaiologitika.gr): 

https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/406190/vomva-lytra-gia-ton-koronoio-psilo-apogoitefsi-ta-epikairopoiimena-emvolia-kante-opoio-vreite?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

"Βόμβα" Λύτρα για τον κορονοϊό: «Ψιλο- απογοήτευση» τα επικαιροποιημένα εμβόλια, «κάντε όποιο βρείτε». Ημερομηνία 26-10-2022

Προσέξτε τώρα:

1. Η "βόμβα" δεν είναι καν βόμβα ούτε είναι του κ. Λύτρα. Είναι δήλωση Αμερικανού επιστήμονα (του Erik Topol), όπως είναι αναρτημένη κάτω από το γραπτό του κ. Λύτρα, ο οποίος απλά μετέφρασε τη δήλωση (όπως κάνουμε όλοι φυσικά όταν μεταφέρουμε κάποια σκέτη είδηση)

2. Αυτό που ανακάλυψε σήμερα ο κ. Λύτρας είναι γνωστό εδώ και δυο μήνες. 

3. Έχει αναφερθεί από τους ίδιους τους Αμερικάνους προ διμήνου οι οποίοι προειδοποιούσαν ότι το νέο εμβόλιο δεν θα προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Ελάχιστα μόνο παραπάνω από το αρχικό εμβόλιο. 

4. Σχετική ανάρτηση για το θέμα είχα κάνει στο ιστολόγιο αυτό στις 07-09-2022 με τίτλο "Επικαιροποιημένα εμβόλια - Φρούδες ελπίδες;".

5. Μια πιο λεπτομερή ανάρτηση με τίτλο "Η γένεση του επικαιροποιημένου εμβολίου κατά του κορωνοϊού" έκανα πάλι στο ιστολόγιο στις 10-09-2022, θέτοντας και αρκετά ερωτήματα.

6. Η "βόμβα" του κ. Λύτρα ήταν απλά βραδυφλεγής. 

Κάνω τη σημερινή ανάρτηση για έναν μόνο λόγο: Για να δείτε πόσο "αντικειμενική" είναι η δημοσιογραφία (ή μάλλον ένα μέρος αυτής). Και για να δείτε πόσες τέτοιες "βόμβες" μπορεί να έχουμε φάει στο κεφάλι τα τελευταία τρία χρόνια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: