Δεκεμβρίου 14, 2022

ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Είναι γνωστό ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 μπορεί να προκαλέσει μυοκαρδίτιδα η οποία παρά τις θεωρίες των παρ΄ ημίν "ειδικών" ότι είναι αθώα και διαδράμει σε 2-3 ημέρες, ωστόσο μπορεί να είναι και θανατηφόρα. Αυτό έχει αποδειχθεί κυρίως με κλινικές παρατηρήσεις και εργαστηριακά ευρήματα. 

Μόλις πρόσφατα Γερμανοί ερευνητές το διαπίστωσαν και νεκροτομικά μελετώνατς ευρήματα από 25 θανόντες αιφνιδίως εντός 20 ημερών από τη λήψη εμβολίου. Σε 5 περιπτώσεις βρέθηκαν τυπικά ιστοπαθολογικά ευρήματα μυοκαρδίτιδας. Η μία περίπτωση θανάτου αποδόθηκε μεν στη μυοκαρδίτιδα αλλά επειδή βρέθηκαν και ίχνη ιού HHV6 αποκλείσθηκε από τη μελέτη. Στις άλλες 4 περιπτώσεις δεν βρέθηκε κάτι άλλο που θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο, ο οποίος αποδόθηκε στη μυοκαρδίτιδα και μόνο. 

Φυσικά μπορεί κάποιοι να πουν ότι είναι μικρός ο αριθμός των θανόντων από την επιπλοκή. Μικρός διότι είναι σε περιορισμένη πληθυσμιακά μελέτη και γιατί δεν γίνονται εύκολα νεκροτομές σε αιφνιδίους θανάτους  μετά εμβολιασμό. Εξάλλου κανένας θάνατος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί όταν προέρχεται από εμβόλιο. 


Clin Res Cardiol (2022) https://doi.org/10.1007/s00392-022-02129-5


8 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Εὐχαριστῶ τόν κ. Καβαλιώτην γιά τίς σύντομες, ἀλλά περιεκτικές, ἐνημερώσεις του.

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια ακούμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Ο επικεφαλής της επιτροπής πανδημίας αναρωτήθηκε που είδαμε τους θανάτους από το εμβόλιο. Πρόσφατα άκουσα σε ραδιοφωνική συνέντευξη ένα άλλο μέλος της επιτροπής (συνεργάτης του επικεφαλής) να μιλά με ύφος μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, έχει ελάχιστες κοινές παρενέργειες, ενώ οι μυοκαρδίτιδες είναι 2-3 ημερών διάρκειας και υποχωρούν μόνες τους. Μάλιστα για να μας αποδείξει τα λεγόμενα του είπε ότι έκανε το εμβόλιο και στα παιδιά του. Εδώ μας λέτε (όχι εσείς, το άρθρο) ότι από τη μυοκαρδίτιδα μπορείς να πεθάνεις. Τελικά τί γίνεται; Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Για την ασφάλεια και την έλλειψη παρενεργειών μας μιλούν και όλοι οι γιατροί με μόνιμο στασίδι στην TV. Όλο αυτό δεν είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων; Τον καθηγητή από τη Θεσσαλονίκη τον πήγαν δικαστήριο γιατί τόλμησε να πει να στείλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ (τι πιο λογικό). Αυτούς που διασπείρουν ανακρίβειες δεν θα τους δικάσει κανείς;
Κώστας Σιακαβέλλας
Παιδίατρος - Αθήνα

sonia είπε...

Καλημέρα,

Έχει περάσει πια η πανδημία.Έχει καταλαγιάσει όλη αυτή η τρέλα των εμβολίων:να το κάνουμε;να μην το κάνουμε;είναι ασφαλές;είναι επικίνδυνο;

Τελικά επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής η άποψη ότι το εμβόλιο ήταν έτσι σχεδιασμένο ώστε να αφανίσει κόσμο; Ρωτάω για τη συγκεκριμένη άποψη:ότι αφού κατασκευάστηκε ένας ιός(κι εγώ συμφωνώ σ αυτό),αφέθηκε σκόπιμα ελεύθερος(πιο πολύ πιστεύω ότι ξέφυγε από λάθος) και στη συνέχεια έγινε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός με ένα προϊόν που λίγο πολύ στόχευε στο να προκαλέσει τον θάνατο.Σήμερα που μιλάμε, με όσα στοιχεία και μελέτες υπάρχουν..φαίνεται πως έτσι ήταν τελικά;ένα εμβόλιο προορισμένο να σκοτώσει;

Το ότι δεν έκανε τη δουλειά που έπρεπε,δηλαδή η ανοσία που πρόσφερε «έμπαζε νερά»,το ότι υπήρξαν όντως θανατηφόρες και σοβαρές παρενέργειες,το ότι πλασαρίστηκε ως η απόλυτη λύση σε ένα πρόβλημα και τελικά δεν ήταν έτςι,το ότι ακόμα και σήμερα προτείνεται σε ηλικιακές ομάδες που πιθανόν δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη λήψη του…δεν είναι ταυτόσημα με το ότι το εμβόλιο σχεδιάστηκε για να πεθάνουν όσοι ή πολλοί απ αυτούς που το κάνουν..

Σόνια Χριστοφορίδου

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Μια παρατήρηση για την κ. Χριστοφορίδου.
Που είδατε στο ιστολόγιο αυτό να είναι γραμμένο ότι το εμβόλιο σχεδιάστηκε για να πεθάνουν πολλοί; Το ότι είναι ένα εμβόλιο με πλείστα όσα προβλήματα ναι, το ότι έχει πλείστες όσες ανεπιθύμητες ενέργειες ακόμη και θανατηφόρες, ναι. Όμως δεν θα βρείτε κάπου γραμμένο (στο ιστολόγιο επαναλαμβάνω) ότι σκοπός του εμβολίου ήταν η μαζική εξόντωση των ανθρώπων.

Σε κάθε περίπτωση νομίζω είμαστε μόλις στην αρχή και το μέλλον θα δείξει.

sonia είπε...

Κ.Καβαλιώτη,
Δεν αναφέρομαι σε δική σας τοποθέτηση συγκεκριμένα.
Σίγουρα όμως ακούστηκε πάρα πολύ αυτή η άποψη.
Πιο πολύ το σχολιάζω…γιατί οι άνθρωποι που δεν θέλησαν να εμβολιαστούν το έφεραν αυτό συχνά ως επιχείρημα.
Και ήθελα την άποψή σας..αν κατά τη γνώμη σας μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτό δεν ισχύει,ότι ήταν μια υπερβολή.
Ανάλογη με την υπερβολή της άλλης πλευράς:εμβολιαστείτε και λύνονται όλα τα προβλήματά σας.
(Είχα και καιρό να γράψω κάτι…οπότε ίσως ήμουν λίγο πιο έντονη στη διατύπωση).

Σόνια Χριστοφορίδου

Ανώνυμος είπε...


Μια που έγινε λόγος για προθέσεις... Όταν κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει αρχικά τα πιθανά προβλήματα ενός σκευάσματος, γιατί πολύ απλά είναι πολύ νωρίς ακόμα, (βλέπετε παίρνω την πιο "αθώα" εκδοχή) και το επιβάλει με κάθε μέσο σε όλο τον πληθυσμό, τότε πως θα χαρακτηρίζαμε τις προθέσεις του; Αγαθές; Πήρε μήπως κάποιος την ευθύνη για τα τραγικά περιστατικά παρενεργειών που όλοι πια αναγνωρίζουμε; Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτοί που σχεδίασαν αυτά τα σκευάσματα είχαν καλή ή κακή πρόθεση. Πιστεύω κι εγώ ότι θα το μάθουμε στο μέλλον. Όμως η θέση αυτών που τα επέβαλαν, ψευδόμενοι τόσο για την αποτελεσματικότητα, όσο και για την ασφάλειά τους, είναι εξόχως προβληματική.

Με εκτίμηση,

Μ.Α.Δ.


Άννα Τουμανίδου είπε...

Κα. Χριστοφορίδου,
Γιατί γίνεστε τόσο επικριτική με τους ανθρώπους, κάποιους και όχι την πλειοψηφία, οι οποίοι φοβούνται και δεν εκφράζουν σωστά αυτόν τον φόβο τους;... ίσως λανθασμένα αλλά έτσι το αντιλαμβάνονται. Ποια ανάγκη σας ωθεί να υπερασπίζεστε ( γιατί υπεράσπιση της άποψης σας είναι η μέθοδος των ερωτήσεων που υποβάλλετε πιο πάνω) την άποψη ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα αλλά διαφορετικά; Γιατί επιζητειτε την επιβεβαίωση ότι είναι υπερβολή;
Ας αφήσουμε τον χρόνο και τα αποτελέσματα των όσων έχουν γίνει ως σήμερα να τα απαντήσουν αυτά τα ερωτήματα και τότε ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Τουμανίδου,

Δε νομίζω ότι είμαι επικριτική με τους ανθρώπους που φοβούνται.Οτιδήποτε κι αν είναι αυτό.
Όλοι άνθρωποι είμαστε που φοβόμαστε κατά καιρούς διάφορα.

Την αντίθεσή μου στις υπερβολικές και ακραίες απόψεις που εκφράστηκαν μέσα στην πανδημία διατυπώνω.Αυτές κατέκρινα.Γιατί δεν βοήθησαν κανέναν θεωρώ.Είτε ήταν υπέρ είτε κατά του εμβολιασμού.Είχαμε ανάγκη από νηφάλια και αντικειμενική ενημέρωση-που να μην πανικοβάλλει και να βλέπει τα πράγματα σφσιρικά.Όχι μονόπλευρα.Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε από τα ΜΜΕ και Γι αυτό όλοι καταφύγαμε στο διαδίκτυο.Εγώ τουλάχιστον έτσι ανακάλυψα το blog αυτό και βοηθήθηκα πολύ.

Λέτε ότι το μέλλον θα δείξει.Σίγουρα.Ελπίζω να δείξει καλά πράγματα για όλους.Θα ήθελα να τα δω με θετική διάθεση κι αισιοδοξία.Αρκετά «λαβωμένοι» βγήκαμε όλοι από αυτή την περιπέτεια.Και τα πράγματα έχουν αλλάξει.Γιορτές έρχονται…ας είμαστε πιο χαλαροί.

Σόνια Χριστοφορίδου