Δεκεμβρίου 06, 2022

ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟΣ Α

Στη Βρετανία ο κοινός στρεπτόκοκκος ευθύνεται για άλλη μια επιδημία στη χώρα. Αυτή τη φορά με πολύ περισσότερα θύματα από ότι παλαιότερα και με 6 θανάτους παιδιών. Η επιδημία αποδίδεται από τους Άγγλους στους εγκλεισμούς που προηγήθηκαν και στην τήρηση αποστάσεων και άλλων προφυλάξεων από τα παιδιά. Κάτι που φυσικά εξασθένησε την άμυνα τους λόγω μη επαφής με κοινά παθογόνα (GHN 3-12-22, Guardian 5-12-22).

Οι συνέπειες των λανθασμένων μέτρων αρχίζουν και φαίνονται. Το ίδιο παρατηρούμε και στη χώρα μας με τη γρίπη. Όσοι μάλιστα φώναζαν υπέρ των μέτρων τώρα φωνάζουν ότι αυτά φταίνε. Το λένε χωρίς να ντρέπονται. Όσους παλιά τόνιζαν ότι οι εγκλεισμοί είναι καταστροφικοί τους θεωρούσαν γραφικούς. 

Θα ήθελα να σημειώσω και κάτι άλλο. Γνωρίζουμε αν τα παιδιά με την ατυχή κατάληξη στην Αγγλία είχαν εμβολιασθεί για COVID-19; Το λέω αυτό διότι είναι γνωστό ότι το εμβόλιο κατά κάποιο ποσοστό καταστέλλει μέρος της ανοσιακής απάντησης. Έτσι το άτομο καθίσταται ευάλωτο και σε κοινά παθογόνα και μπορεί να αντιδράσει ποικιλοτρόπως. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: