Οκτωβρίου 10, 2021

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ

Σκεφτόμουνα όλη την ιστορία με το εμβόλιο.

Οι αρχικές δηλώσεις έλεγαν ότι δεν θα είναι υποχρεωτικό. Σιγά σιγά όμως η υποχρεωτικότητα άρχισε να επιβάλλεται εδώ κι εκεί.  Δεκτόν. Πρέπει να προστατευτούμε από τον ιό και να προστατεύσουμε και τους γύρω μας. Κάποιοι βέβαια παρόλα αυτά δεν δέχονται να εμβολιασθούν, προβάλλοντας διάφορους λόγους. Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα τους , εφόσον φυσικά τηρούν άλλα μέτρα προστασίας. Εξάλλου ήδη έχει αποδειχθεί ότι τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι έχουν ισοδύναμο περίπου λόγο στη μετάδοση του ιού. 

Εκείνο που μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι οι χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στους μη εμβολιασμένους, από το επίσημο κράτος και από κάποιους δημοσιογράφους. Θα αναφέρω δυο-τρεις ορισμούς.

Ψεκασμένοι

Τζαμπατζήδες της ανοσίας

Δεν ξέρουν την τύφλα τους

Είναι δυνατόν ένα κράτος να απευθύνει τέτοια λόγια στους πολίτες του; Πιστεύει άραγε ότι κερδίζει κάτι; Πιστεύει ότι θα τους υποχρεώσει έτσι; Πιστεύει ότι είναι ίδιον πολιτισμού και μόρφωσης αυτοί οι χαρακτηρισμοί; Για τον δημοσιογράφο δεν συζητώ. Μια φορά να ακούσει κανείς την εκπομπή του θα καταλάβει το επίπεδο (το ποιο;;;) αυτού του ανθρώπου. 

Να σημειώσω ότι σε πιο εξευγενισμένες χώρες της Ευρώπης (όπου πιστεύουμε ότι ανήκουμε) δεν επιτρέπεται να ρωτάς τον άλλον αν εμβολιάστηκε και δεν επιτρέπεται να απαντάς  σε ανάλογη ερώτηση. 

Να σημειώσω επίσης ότι  σύμφωνα με τα ανακοινούμενα επίσημα στοιχεία έχει εμβολιασθεί το 55-60% του πληθυσμου. Αν σ΄ αυτό προσθέσουμε και ένα 20% τουλάχιστον που νόσησαν, κοντεύουμε το 80% άνοσου πληθυσμού. Δεν χτίστηκε πια αυτό το περίφημο τείχος ανοσίας; Τι πρέπει, να εμβολιάσουμε και τα δέντρα και τις πέτρες;

Λίγος σεβασμός στον πολίτη δεν βλάπτει. 



3 σχόλια:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Οι πολίτες αισθάνονται υπερήφανοι που μερικές χιλιάδες υγειονομικοί,αλλά και απλοί στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι Νοσηλευτικών Μονάδων , είχαν το σθένος να υψώσουν ανάστημα μπροστά στους Πασάδες και να ανακόψουν την ταπείνωση άλλων επαγγελματικών ομάδων.

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Κον Σιακαβέλλα

Συμφωνώ. Παρακαλώ στους Πασάδες να περιλάβετε και τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας ο οποίος με μια περίεργη δήλωση του (όποιος κληρικός δεν συμφωνεί με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου περί εμβολίου, αποτειχίζεται της Εκκλησίας) έθεσε εαυτόν ουσιαστικά εκτός Εκκλησίας.

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Θέλω να δώσω μια γενική απάντηση σε ανώνυμο σχόλιο γιατρού, που δεν μπορώ να δημοσιεύσω εκτός κι αν μου στείλει τα στοιχεία του (που δεν θα κοινοποιηθούν).

Η φράση "Δεκτόν. Πρέπει να προστατευτούμε από τον ιό και να προστατεύσουμε και τους γύρω μας", γράφτηκε με σκωπτική διάθεση. Ίσως να μην ήταν καλά διατυπωμένη και θεωρήθηκε ως επιδοκιμασία του εμβολιασμού και της υποχρεωτικότητας.
Εξάλλου η επόμενη φράση «Κάποιοι βέβαια παρόλα αυτά δεν δέχονται να εμβολιασθούν, προβάλλοντας διάφορους λόγους. Θεωρώ ότι είναι δικαίωμα τους, εφόσον φυσικά τηρούν άλλα μέτρα προστασίας» δείχνει ότι δεν υποστηρίζω καν την υποχρεωτικότητα. Για το θέμα έχω γράψει πολλές φορές και μάλιστα πέρισυ τον Σεπτέμβριο είχα κάνει και μια ομιλία στο Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο.
Να σημειώσω ότι η ανάρτηση έγινε κυρίως για να σχολιάσω τα κοσμητικά επίθετα των αρμοδίων προς όσους έχουν διστακτικότητα για τον εμβολιασμό.