Οκτωβρίου 03, 2021

ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ

 Η σκηνή είναι πραγματική. 

Μεσημέρι Σαββάτου 2-10-2021 σε ταβέρνα-εστιατόριο της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Το μαγαζί άδειο. Μπαίνει κάποιος πελάτης,  χρόνια πελάτης του μαγαζιού. Μέσα είναι δυο νεαροί σερβιτόροι και η ιδιοκτήτρια και ταυτόχρονα μαγείρισσα. Κανείς δεν φορά μάσκα. Ο πελάτης φοράει. Παραγγέλνει ο πελάτης (πακέτο ήθελε), πιάνουν την κουβέντα, παλιός γνώριμος βλέπετε, λένε τα νέα τους. Κάποια στιγμή πως του ήρθε του πελάτη και είπε:

-είδα ότι έχετε πινακίδα μόνο για εμβολιασμένους, εμένα δεν μου ζητήσατε χαρτί

Ακούγοντας αυτό, η ιδιοκτήτρια πετάγεται επάνω και αρχίζει να τσιρίζει:

-εμβολιάστηκες ή όχι ; πες μου, που είναι το χαρτί, φύγε γρήγορα έξω, θα μας κολλήσεις, ακούς; φύγε

Μάλιστα κύριοι. Σε έξαλλη κατάσταση η κυρία χειρονομούσε και φώναζε  λες και είχε μπροστά της κάποιον με πανούκλα ή χολεριασμένο ή λεπρό. Ενώ τόση ώρα μιλούσε με αυτόν και δη χωρίς μάσκα. Που να ξέρει η κακομοίρα ότι αυτή που εμβολιάστηκε είναι μεγαλύτερος κίνδυνος, παρά ο πελάτης που στο κάτω κάτω δεν ήξερε κανείς αν είχε εμβολιαστεί ή όχι μιας και δεν πρόλαβε να απαντήσει στην  ερώτηση. Τόσο ήταν το μένος της μαγείρισσας. 

Εκεί μας κατάντησε η μονομανία του κράτους, η λανθασμένη πληροφόρηση των τηλεμαϊντανών και οι παράλογες απαγορευτικές διατάξεις. 

Θέλετε τη συνέχεια; Έχει ενδιαφέρον. Ο πελάτης κάθησε λίγο έξω παράμερα αποσβολωμένος να συνέλθει. Εκείνη την ώρα ήρθε ένα νεαρό ζευγάρι με ένα παιδί περίπου 10 χρονών. Στην είσοδο ο νεαρός σερβιτόρος. Του ζήτησαν αν μπορούν να καθήσουν μέσα. Παρακαλώ είπε ο νεαρός. Όπου θέλετε. Ούτε χαρτιά ούτε τίποτε. Βγαίνει σε λίγο ο πατέρας και λέει του νεαρού:

-ξέρετε εμείς έχουμε εμβολιαστεί και το παιδί έχει νοσήσει. 

-εντάξει, λέει ο σερβιτόρος

Και ο πρώτος πελάτης αναρωτήθηκε γιατί η μαγείρισσα έπαθε κρίση όταν τη ρώτησε γιατί δεν τον ήλεγξαν. Ίσως φοβήθηκε καμιά παγίδα;

Αυτή είναι η κατάσταση αγαπητοί μου. Και που να πιάσουν τα κρύα. Με κάτω από 50%  εμβολιασμένους στη Β. Ελλάδα (έτσι λένε οι ειδήσεις), να δούμε που θα βρούνε τους πελάτες οι μαγαζάτορες. Και με τις τιμές να σκαρφαλώνουν στα ύψη.  




Δεν υπάρχουν σχόλια: