Οκτωβρίου 13, 2021

ΤΗΝ ΥΒΡΙΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΝΕΜΕΣΙΣ

Από το ιστολόγιο StaMiKous αναδημοσιεύω άρθρο-απάντηση στον κ. Τσιόδρα, ο οποίος απευθύνθηκε απαξιωτικά σε κάθε αντίθετη γνώμη και φωνή, συντονιζόμενος με το όλο κρατικό πνεύμα καταστολής των "αντιφρονούντων". To άρθρο περιέχει εύλογα και ενδιαφέροντα ερωτήματα, απορίες και ενστάσεις που καλό θα ήταν να λάβουν απάντηση από τον κ. Καθηγητή. Κάτι όμως δύσκολο!

Με αφορμή την ομιλία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Αθήνας, προς τιμήν του Ελληνοαμερικανού καθηγητή Ιατρικής και Κοινωνικών Επιστημών, Νικόλα Χρηστάκη, και τα όσα     είπε (ΕΔΩ) για την πανδημία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να εκφράσω τις απορίες και τις ενστάσεις μου

Όταν ο κύριος καθηγητής λέει ότι "...τα πήγαμε καλά στην πανδημία ως χώρα...", πώς εξηγεί τότε ότι βρεθήκαμε σήμερα με 15.177 θανάτους, πάνω κι από την "δολοφόνο των ηλικιωμένων" Σουηδία (14.905), ενώ πέρυσι τέτοιο καιρό εμείς είχαμε 449 κι η Σουηδία περίπου 5.500 νεκρούς; Πώς εξηγεί ότι είμαστε η δεύτερη χώρα σε θανάτους/εκατομμύριο πληθυσμού της ΕΕ; Πώς εξηγεί πως εμείς έχουμε αυτούς τους νεκρούς μετά από 232 ήμερες lockdown και σκληρών περιοριστικών μέτρων, που επιβλήθηκαν με κρατική βία, εκβιασμούς, απολύσεις, κυβερνητικό αυταρχισμό, και περιορισμό συνταγματικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, οικονομική καταστροφή, διαχωρισμό του λαού, υποχρεωτικότητες, κυνήγι μαγισσών και διαταραχή της κοινωνικής και ψυχικής υγείας των ανθρώπων μας, ενώ η Σουηδία τίποτα απ' όλα αυτά; 
Αυτό δεν το λες "πήγαμε καλά", ούτε και μπορείς να το δικαιολογήσεις με το ότι υπολειπόμαστε κατά 10% στο ποσοστό των εμβολιασμών. Αυτά είναι φτηνές δικαιολογίες για αφελείς, κολλημένους και μωρόπιστους. Αυτά που δεν κάναμε είναι πολλά, κλασσικά, χοντρά, σοβαρά και συνεχίζουμε δυστυχώς να μην τα κάνουμε. 

Δεν μπορεί να μην υπάρχει εξ αρχής υποχρεωτική σύνδεση κρούσματος με γιατρό και ΕΟΔΥ σε μια τριγωνική σχέση αλληλεξάρτησης. Δεν μπορεί να συσσωρεύονται όλα τα περιστατικά στα νοσοκομεία, μετατρέποντάς τα σε αποκλειστικά covid-19,  αυξάνοντας έτσι τον επιπολασμό της νόσου αλλά και εν τέλει την υπερβάλλουσα θνητότητα. Δύο χρειάζονταν στις μεγάλες πόλεις κι ίσως ένα ανά υγειονομική περιφέρεια, όπως είχαμε παλιά τα λοιμωδών και τα άλλα στείρα με απόλυτο έλεγχο εισόδου-εξόδου για να φροντίζουν τις λοιπές παθήσεις. Δεν μπορεί να μην έχουμε ελεγχόμενη απομόνωση των κρουσμάτων και δεν μπορεί να μην έχουμε σωστό επιστημονικό επιδημιολογικό έλεγχο της επιδημίας. Δεν μπορεί να μην έχουμε στοιχεία και να γκρινιάζουν οι επιστήμονες ντόπιοι και ξένοι μ' αυτό. Δεν μπορεί να ασχολούμαστε μόνο με μοντέλα, υπολογισμούς και προβολές αγνοώντας την κλινική σημασία στην αντιμετώπιση της νόσου. Δεν μπορεί να μη φέρνουμε όλα τα διαθέσιμα φάρμακα επί 11 μήνες, αλλά να κάνουμε ατέρμονες συζητήσεις, κόντρες κι ανταγωνισμούς με τα εμβόλια μετρώντας νεκρούς. Δεν μπορεί να μην έχουμε σοβαρότητα στην επικοινωνία με το να κάνουμε την επιδημία τηλεοπτικό show και reality με τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες, τις παιδαριώδεις εκλαϊκεύσεις και τις διχογνωμίες ακόμη και μελών της επιτροπής. Δεν μπορεί τα μέτρα για τη δημόσια υγεία να γίνονται μέτρα δημόσιας τάξης και ο φόβος, ο τρόμος κι ο πανικός η μεθοδολογία μας. Όταν τρομοκρατήσαμε τον κόσμο τώρα δεν μπορεί να του λέμε να ξεφοβηθεί να μας πιστέψει και να μας ακολουθήσει. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπλέκουμε την πολιτική με την υγεία και την υγεία με την πολιτική γιατί στο τέλος χάνουν κι οι δύο.

Μετά τι θέλει να πει ο κύριος Τσιόδρας με το "....στα πρώτα κύματα, ακούγαμε τους ειδικούς....", τους πολίτες ή τους κυβερνητικούς εννοεί; Γιατί αν αφορά τους πολίτες, αυτοί τους άκουσαν και πέραν του δέοντος, μετατρέποντας τις ζωές τους σε σκιές και μορφές που αρμόζουν σε δυστοπικές κοινωνίες, ενώ μια σημαντική μερίδα ανθρώπων έζησαν και ζουν σε συνθήκες Auschwitz-Birkenau και Dachau της Ναζιστικής Γερμανίας.

Όσον αφορά τώρα για τις "αντιεπιστημονικές ανοησίες" συναδέλφων του, θα έπρεπε να γίνει πιο σαφής και να πει ονόματα κι όχι γενικότητες.

Να πει αν αυτές αφορούν το φαντασιακό, ανέφικτο και ανύπαρκτο τείχος ανοσίας που συνεγείρει την κοινωνική αλληλεγγύη κι αυτή με τη σειρά της έλκει και 'νομιμοποιεί' αυτό το κυνήγι των αντιδρώντων και των απείθαρχων. 

Να πει αν οι παραπάνω χαρακτηρισμοί αφορούν τους Antony Fauci, υπεύθυνους CDC, Dorit Nitzan του WHO και τους δικούς μας κ.Τσακρή και κ.Γιαμαρέλλου που το έχουν αναφέρει και παραδεχτεί δημόσια.

Αν οι ανοησίες είναι ότι οι εμβολιασμένοι μολύνονται, μεταδίδουν, νοσούν και πεθαίνουν όπως και οι μη εμβολιασμένοι, τότε ας κοιτάξει τι λένε τα δεδομένα από Ισραήλ, Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και οι ίδιες οι εταιρίες στις εισηγητικές τους εκθέσεις, για τα σκευάσματά τους, ότι δηλαδή προστατεύουν τον εμβολιασμένο κι όχι τον διπλανό του από σοβαρή νόσηση και θάνατο. 
Αν αφορούν τέλος αυτές οι αντιεπιστημονικές ανοησίες τη δράση και τη διάρκεια των εμβολίων, ας διαβάσει ο κύριος καθηγητής τις δύο τελευταίες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο «The New England Journal of Medicine», αλλά και τις μελέτες που έγιναν στους δικούς μας υγειονομικούς τον Απρίλιο του 2021 κι ας τις αξιολογήσει αυτός. Δεν ξέρω αν είναι αντιεπιστημονικές ανοησίες, υπαρκτά δεδομένα είναι πάντως.

Καλό θα ήταν ο κ. Τσιόδρας να σταματήσει τις εμφανίσεις και τις ομιλίες σε επιλεγμένα κι άφωνα ακροατήρια κι ας βγει σε ένα ανοιχτό κι ελεύθερο διάλογο με την επιστημονική κοινότητα της χώρας, γιατί επιστήμη χωρίς διάλογο κι ελευθερία, είναι απολυταρχία και σκοταδισμός. Οι ευθύνες του γι’ αυτό που συνέβη και συμβαίνει στη χώρα είναι δεδομένες και δεν μπορεί να τις αποσείσει με το άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..

 

Υστερόγραφο: Όλη η εκδήλωση και η ομιλία του κ.Τσιόδρα  (ΕΔΩ)

StaMiKous 

Δεν υπάρχουν σχόλια: