Μαΐου 13, 2022

ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ, ΝΕΑ (;) ΠΑΘΟΓΟΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ

Πριν δύο χρόνια και πιο συγκεκριμένα πριν 28 μήνες  (ανάρτηση 12-01-2020), είχα γράψει:

"Ο μύκητας Candida auris είναι γενικά σπάνιος αλλά ενίοτε προκαλεί και επιδημίες, ειδικά σε μονάδες φροντίδας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε στέλεχος ανθεκτικό σε πλείστα αντιμυκητιασικά φάρμακα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει."

Ήρθαν λοιπόν τώρα οι σηπτικοί καθηγητές να μας πουν ότι ο μύκητας αυτός είναι φοβερός και τρομερός ότι απειλεί την ανθρωπότητα και επιπλέον να μας διευκρινίσουν ότι από αυτούς που πέθαιναν στις ΜΕΘ από Covid-19 υποτίθεται, οι μισοί κατέληγαν από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Τώρα το θυμήθηκαν. Τότε είχε προτεραιότητα ο κορωνοϊός. 

Αφού τρομοκράτησαν λοιπόν τόσο καιρό όλον τον κόσμο με τον κορωνοϊό, αφού έβγαλαν ένα σκασμό λεφτά παίζοντας με τον πόνο των ανθρώπων, αφού μας επέβαλαν μέτρα επί μέτρων μονίμως υπερβάλλοντες, έρχονται τώρα που κάπως ησυχάσαμε και βρήκαν άλλον μπαμπούλα να μας εκφοβίζουν. Πρέπει να συνεχίσει ο φόβος και η υποταγή. Πρέπει να συνεχίσει να ρέει το χρήμα.

Μα δεν ντρέπονται λίγο; Αντί να πάνε όλοι φυλακή ή τουλάχιστον να τους παραιτήσουν από την περιβόητη επιτροπή, τολμούνε και βγαίνουν πάλι στα κανάλια.

Και να ήταν μόνον ο μύκητας; Προέκυψε και η ηπατίτιδα. Λες και δεν είχαμε ποτέ ηπατίτιδα. Το Νοσοκομείο Λοιμωδών, που έκλεισε ο διορατικός υπουργός ανάπτυξης, γεμάτο ήταν από ηπατίτιδες. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι ακριβώς συμβαίνει με τη σημερινή ηπατίτιδα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται θέμα για τρία ύποπτα περιστατικά στην Ελλάδα. Το έχω ξαναπεί: τόσα χρόνια στο Λοιμωδών δεν θυμάμαι βαριά περιστατικά ηπατίτιδας και δη που να χρειάζονται μεταμόσχευση (1-3 ήταν για μεταμόσχευση).

Η βιομηχανία του φόβου καλά δουλεύει. Ο κόσμος πρέπει να έχει σκυμμένο το κεφάλι. 





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: