Μαΐου 07, 2022

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ) ΕΜΒΟΛΙΟΥ J&J ΚΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Το FDA περιορίζει τη γενική χρήση του εμβολίου J&J κατά του κορωνοϊού (Healio/Inf Dis News 06-05-22). Βασιζόμενο σε επικαιροποιημένη ανάλυση των ανεπιθυμήτων ενεργειών και ειδικά των περιστατικών θρόμβωσης τονίζει ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε άνω των 18 ετών άτομα που δεν μπορούν για οποιουσδήποτε λόγους να λάβουν άλλο εμβόλιο ή τα άλλα εμβόλια δεν είναι διαθέσιμα ή τέλος στα άτομα που τα ίδια επιθυμούν το συγκεκριμένο εμβόλιο. 

Προ ημερών έγραφα ότι το εμβόλιο αυτό (και το AZ) αποσύρθηκε διακριτικά. Τώρα περιορίζεται (ουσιαστικά αποσύρεται) και επισήμως. Το θέμα είναι ότι κάποιοι (χιλιάδες, εκατομμύρια; δεν ξέρω) το έλαβαν αυτό  το εμβόλιο. Και οι περισσότεροι μετά σύσταση του γιατρού. Ποιός φταίει ή θα φταίει αν συμβεί κάτι; Τελικά ήταν ή όχι πειραματικά τα εμβόλια αυτά κατά του κορωνοϊού;  Ποιοι υποστηρίζουν το ναι και ποιοι το όχι;

Αυτή την εποχή μάλιστα κυριαρχεί και η θεωρία του "πόσοι σώθηκαν από τα εμβόλια της πανδημίας". Επιπλέον, ο ΠΟΥ τονίζει ότι "στη διάρκεια της πανδημίας κατέληξαν από άμεση δράση του ιού και έμμεσες επιπτώσεις του περί τα 15.000.000" (WHO, Press Release 5-5-22). Είναι πολύ νωρίς βέβαια για να γραφτεί η ιστορία της πανδημίας από κορωνοϊό. Όταν γραφτεί,  αυτοί που θα τη διαβάζουν ίσως διαπιστώσουν πράγματα διαφορετικά από όσα γράφουν σήμερα τα ΜΜΕ και ανακοινώνουν οι ρυθμιστικές αρχές. Προς το παρόν γίνονται προσπάθειες δικαιολόγησης των όσων σφαλμάτων διαχείρισης έχουν γίνει. 




  

2 σχόλια:

sonia είπε...

Καλησπέρα,

Πάντως κάποια πράγματα δεν χωρούν πλέον αμφισβήτηση:ένα από αυτά είναι ότι τα εμβόλια του κορονοϊού δεν είναι ούτε τόσο ασφαλή ούτε τόσο αποτελεσματικά όσο παρουσιάστηκαν στην αρχή.Το πόσους έσωσαν το ερμηνεύει ο καθένας υποκειμενικά.

Ένα ακόμα είναι ότι το σύστημα υγείας της χώρας μας έδειξε τις πολύ σοβαρές του αδυναμίες:είναι δυνατόν οι ΜΕΘ να συναγωνίζονται σε επικινδυνότητα τις ασθένειες;

Όσο για την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης…δεν δικαίωσε καθόλου το όνομά της.Κοιμόταν βαθιά την ώρα που τη χρειαστήκαμε.

Σόνια Χριστοφορίδου

ΥΓ: Η μη επιστροφή των υγειονομικών -που δεν εμβολιάστηκαν-στις δουλειές τους,εκτός από πολύ άδικη,σήμερα φαντάζει γελοία.

Κ. Σιακαβελλας είπε...

ΣΥΝΗΘΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ.