Σεπτεμβρίου 15, 2022

ΛΗΓΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ;

 Εχθές, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Tedros Adhanom Ghebreyesus του WHO δήλωσε ότι το τέλος της πανδημίας από κορωνοϊό είναι πλέον ορατό. Πολύ ορατό.

Φθάνουμε λοιπόν στο τέλος και επισήμως. Καιρός να κάνουν ταμείο τα κράτη, να δουν τα λάθη και τα σωστά που έπραξαν, να αρχίσουν να συμμαζεύουν τα ασυμμάζευτα και να βγάλουν συμπεράσματα. 

Καιρός να αποσυρθούν επιτέλους και όλοι αυτοί οι ειδικοί και μη που υποστήριζαν, χωρίς στοιχεία τις περισσότερες φορές, το αφήγημα, που ήσαν εξπέρ στο να καταρρίπτουν τη μία μέρα αυτό που έλεγαν την προηγούμενη, που κατακεραύνωναν όσους εναντιωνόντουσαν στις απόψεις τους (λες και είχαν τη θεία γνώση αυτοί), που οδήγησαν σε διχασμό τον κόσμο αλλά και τους γιατρούς, που άλλαξαν τη βασική ιατρική που γνωρίζαμε, που εξαργύρωσαν αδρά τη δημοσιότητα τους, που δέχτηκαν το  "ακαταδίωκτο". Και όλα τα άλλα να μην υπήρχαν, το τελευταίο και μόνο τους κατατάσσει στην ντροπή της ιατρικής. Δεν μπορεί να λέγεται γιατρός κάποιος που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του. Δεχόμενοι αυτόν τον τίτλο απλά έγιναν υποχείρια του όποιου συστήματος και αφηγήματος υπηρέτησαν (τοπικού ή διεθνούς).

Καιρός να δει και ο κόσμος ποιοί  πλούτισαν και ποιοί φτώχυναν από αυτή την πανδημία. Η ΙΣΤΟΡΙΑ δεν θα είναι ευγενική με αυτούς που είχαν τη δυνατότητα παροχής μέτρων σωτηρίας για τον άνθρωπο και έλαβαν την απόφαση να μεγιστοποιήσουν στο έπακρο τα κέρδη τους από αυτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: