Σεπτεμβρίου 06, 2022

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Ενώ σε λίγο τελειώνει το καλοκαίρι και αρχίζουν τα σχολεία, ενώ ήμασταν κάπως χαλαρά το διάστημα αυτό, ενώ ανά τον κόσμο χαλαρώνουν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ενώ σε διάφορες χώρες άρχισαν να απαγορεύουν τα εμβόλια σε άτομα κάτω των 18 ετών, στη χώρα μας ξεκίνησαν πάλι τα παπαγαλάκια του φόβου να εκπέμπουν τις περίεργες απόψεις τους. 

Έτσι, γνωστός προφέσσορας πλην όμως καθόλου ειδικός στο θέμα, άρχισε τις αναλύσεις του. Δεν γνωρίζει λοιμώξεις, δεν γνωρίζει επιδημιολογία, δεν γνωρίζει εμβόλια. Ωστόσο, μας διηγείται πως γύρισε τη μισή Ευρώπη, αλλά ότι κόλλησε κορωνοϊό στην Ικαρία (πλήρως εμβολιασμένος γαρ). Υποθέσεις κάνει βέβαια για τον τόπο λοίμωξης αλλά δεν έχει σημασία. Συνεχίζει με άλλες υποθέσεις για σοβαρή εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας και εξηγεί τη χρησιμότητα της τέταρτης δόσης, συμπλέοντας προφανώς με την υφυπουργό που θέλει να εμβολιάσει όλα τα βρέφη και νήπια. Και μάλιστα τονίζει ότι το κράτος πρέπει να επιβάλει τους κανόνες. Και άλλο να επιβάλλει; Τρία χρόνια αυτό κάνει.   

Ένα εμβόλιο λοιπόν που με βάση τους ορισμούς και περιορισμούς της επιστήμης δεν μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε. Απέτυχε είναι πιο σωστό. Δεν μπορούμε επίσης να το χαρακτηρίσουμε ως εμβόλιο με βάση τους κλασικούς ορισμούς. Και όμως επιμένουν για τέταρτη δόση όταν δεν απέδωσαν οι τρεις προηγούμενες. Βέβαια, δεν φταίνε μόνον οι ίδιοι. Φταίει και το πλήθος κόσμου που πιστεύει ό,τι λέει η τηλεόραση. Όσο για την άποψη ότι το εμβόλιο έσωσε τόσα εκατομμύρια κόσμο, αυτό είναι θεωρία που στηρίζεται σε μαθηματικά μοντέλα. Αν είχαμε αυτό θα κάναμε εκείνο και όλα μαζί θα πετύχαιναν το άλλο. Μαθηματικά μοντέλα που κατά τους στατιστικολόγους στην πλειονότητα τους αποτυγχάνουν σε προβλέψεις.       

Καλά θα κάνει ο κόσμος να σκεφτεί προσεκτικά πως θα προχωρήσει. Και καλά θα κάνουν οι παιδίατροι να μην προβούν σε μαζικούς εμβολιασμούς των μικρών παιδιών. Των παιδιών γενικότερα. Το τι λένε οι μη ειδικοί "ειδικοί" ωθείται κατ΄εξοχήν από προσωπικό κέρδος (πάσης φύσεως και όχι κατ΄ ανάγκην οικονομικό). 

Κλείστε τις τηλεοράσεις και τηρείστε τα κλασικά μέτρα προφύλαξης από λοιμώξεις. Καθαρά χέρια,  αποφυγή συνωστισμού και καλός αερισμός των χώρων. Αυτά ισχύουν και αποδίδουν εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες. Είναι τόσο απλά και τόσο αποδοτικά μέτρα. 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: