Σεπτεμβρίου 04, 2022

"ΑΙΦΝΙΔΙΟΙ" ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Και πάλι το θέμα των αιφνιδίων θανάτων. Κάθε μέρα. Νέα άτομα, εργαζόμενοι, στρατιωτικοί, νοικοκυραίοι, άντρες, γυναίκες, γηγενείς, τουρίστες. Φεύγουν ξαφνικά. Μα κανένας δεν θα ασχοληθεί με το θέμα; Δεν συγκινείται κάποιος υπεύθυνος να ψάξει να δει τι συμβαίνει; Οι ειδήσεις, όταν και αν αναφέρουν τα συμβάντα αυτά, μιλάνε για ανακοπή. Μα τόσες ανακοπές; Σε τόσο σύντομα διαστήματα.

Το περίεργο είναι ότι και ο κόσμος έχει αποδεχθεί φαίνεται το πρόβλημα αυτό. Τόσο των αιφνιδίων θανάτων όσο και των συνεχιζόμενων θανάτων από COVID-19. Που στην πλειοψηφία τους πλέον αφορούν εμβολιασμένους.

Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι το έχουν αποδεχθεί και οι γιατροί. Όταν συζητείται το θέμα, η απάντηση πολλών γιατρών είναι ότι αυτά συνέβαιναν πάντα, είναι τυχαία και θα συμβαίνουν και στο μέλλον. Και καλά ο απλός κόσμος, φοβήθηκε, φοβάται ακόμη. Ο γιατροί; Πώς απωθούν τις γνώσεις, τις απορίες, τις αμφισβητήσεις; Νομίζω ότι (γιατροί και μη) προσπαθούν να μην ομολογήσουν ούτε στον εαυτό τους αυτό για το οποίο πιθανόν μετάνοιωσαν. Προσπαθούν να μην σκέπτονται ότι μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Είναι λυπηρό να κρύβεις κάτω από το χαλί ένα γεγονός. Δεν το απαλείφεις. Το αποκρύπτεις απλώς

Νομίζω ότι η επιτροπή των σοφών οφείλει να λάβει θέση. Να ερευνήσει, να αιτιολογήσει. Τα μέλη της επιτροπής έχουν επιχορηγηθεί με ασύλληπτα ποσά για έρευνα. Υποχρεούνται λοιπόν να ερευνήσουν και το θέμα αυτό. 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιαγάπητε Γιατρέ,

εύχομαι ο Θεός ας σάς έχει καλά, κι οι αναγνώστες σε τούτο το φιλόξενο βήμα με τη δική τους φωνή ας σάς επιβεβαιώνουν ή διαψεύδουν ευσυνειδητά.

Ακούγεται να συμβαίνει ό,τι (κάπως τέλος πάντων) συμβαίνει (γνωστό, άγνωστο ή μυστήριο), ωστόσο η αντικειμενική αλήθεια δεν ελέγχεται υποκειμενικά μακροπρόθεσμα. Ακόμη και το status quo ανατρέπεται κατά καιρούς, ενώ κι η σωζώμενη Ιστορία, που άλλοτε σκοπίμως καταγράφεται ψευδώς, για τούτο και πλήρως κι αναμφιβόλως δεν υφίσταται.

Σήμερα, παγκοσμίως επικρατεί η επιστημονική αυτοδιάθεση, απουσιάζει η ουσιαστική εποπτεία. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να αποδώσει άξιος ζωγράφος με συνταρακτική ακρίβεια κάποια άηχη σκηνή τούτων των μαχών, μήτε ψηφιακός τοίχος διαδικτυακά να εκθέσει επαρκώς τις ασημείωτες απώλειες.

Σχετικά με τη μερική αποσιώπηση ή παθητική στάση εκλεκτού μέρους της κοινωνίας.. Διαπιστώνεται η ποιότητα της παιδείας του Κόσμου που ζούμε σήμερα, όπου ο καθένας, (δηλ. ακόμη κι ο 'αριστοκράτης') αδιακρίτως κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής θέσης, κλπ., ακολουθεί, ενεργεί και 'ντύνεται' σύμφωνα με, τη τρέχουσα 'μόδα' παρότι αισθάνεται με ανήσυχη βεβαιότητα γυμνός. Απαιτείται σπάνιο γούστο κι αξιέπαινα μπόλικο κουράγιο, ώστε κάποιος να ακολουθήσει, κυριολεκτικά ν'ανοίξει, το δικό του μονοπάτι, ασύμπτωτο με τον πολυσύχναστο μεγάλο δρόμο. Πράγμα μήτε απλοϊκό, μήτε εύκολο, μήτε ξεκάθαρα κατανοητό για τους αγαθούς πολλούς---τα δισεκατομμύρια εκείνων, μήτε για τους 'καλά εκπαιδευμένους'.

Ώστε λοιπόν, καταλήγει μ ε γ ά λ η η ευθύνη εκείνων που αντιλαμβάνονται αρκετά τις καταστάσεις, ενόσω (ωσάν πλατωνικοί στοχαστές) τείνουν να μη θέλουν να ασκούν σύγχρονη εξουσία, να ασχολούνται, κρατούν ηνία και ελέγχουν, ώστε και να μη δίνουν σε 'ιδιώτες' λογαριασμό.

Προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά κρίσιμο τη στιγμή τούτη, να γίνει καθαρό γεφύρωμα ανθρωπιάς στην ανθρωπότητα. Να δωθεί ηθική πίστωση, αδελφική κατεύθυνση. Οι ασήμαντοι μικροί να δώσουν τα χέρια, να μη γυρνούν τη πλάτη στους άλλους κι ομοίους τους. Δεν βοηθά η διαμάχη που ωφελεί μονάχα κάθε (άσχετον με το ζήτημα!) δυνατό άλλον, καιροσκόπο μεσάζοντα οπορτουνιστή. Η συλλογική συμπεριφορά μετρά κι αποτελεί το ζητούμενο.

Εξάλλου προσεχώς, οι μεγαλοδικηγόροι της Δύσης θα αποφανθούν για το αξιόποινο όλων των τετελεσμένων διοικητικών πράξεων, κλπ. Εκείθε, ο νέος χορός ανακοινώνεται και προωθείται μόνον όταν η χορογραφία ήδη εκτελείται άψογα πάνω σε πολλαπλά δοκιμασμένη δημοφιλή μουσική.

Καλό φθινόπωρο!

με εκτίμηση,
Έλλη Φυρογένη



υγ. ζητώ συγνώμη για τα ελληνικά μου.