Αυγούστου 02, 2021

COVID-19: ΕΜΒΟΛΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ 12-17 ΕΤΩΝ / ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΙ

Δημοσιεύθηκε μελέτη του CDC / ΗΠΑ που αφορά την ασφάλεια του εμβολίου στην παιδική - εφηβική ηλικία,  12-17 ετών  (MMWR, vol. 70, July 30 2021). Αναφέρονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στο VAERS.

Θα σχολιάσω μόνο τις μυοκαρδίτιδες και τους θανάτους. 

Οι μυοκαρδίτιδες αποτέλεσαν το 40% των σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών. Οι συγγραφείς λένε ότι σκοπός της εργασίας δεν ήταν να μελετήσει τις μυοκαρδίτιδες και περιέλαβε μόνον αυτές που εντάσσονται στην αντίστοιχη ορολογία του MedDRA (Medical Dictionary for Regulatory Activities). Τόνισαν βέβαια ότι είναι σοβαρή ανεπιθύμητη ενέργεια που δεν είχε παρατηρηθεί στην προ της κυκλοφορίας του εμβολίου μελέτη και ότι την παρακολουθούν.

Ως προς τους θανάτους τώρα. Καταγράφηκαν 14 απώλειες. Οι συγγραφείς λένε ότι έχουν χρονική συσχέτιση με το εμβόλιο και δεν μπορούν προς το παρόν να τους αποδώσουν στο εμβόλιο.

Δεν περίμενα να πουν κάτι άλλο. Είναι η μόνιμη επωδός των σχολιαστών των ανεπιθυμήτων ενεργειών. Όμως για μία ακόμη φορά πρέπει να πούμε ότι τα εμβόλια δεν παρασκευάζονται με την αίρεση να περιλαμβάνουν και θανάτους. Και μόνο με τον αριθμό αυτόν (παρακάμπτω τους χιλιάδες θανάτους που ανακοίνωσε ο ΕΜΑ στην Ευρώπη) σε παιδιά, έπρεπε ήδη να είχε μελετηθεί τυχόν συσχέτιση και ήδη να είχε αποσυρθεί το εμβόλιο αν η συσχέτιση ήταν θετική. Δεν μπορεί να πεθαίνουν τα παιδιά (όσα παιδιά) από ένα εμβόλιο. 

Τι παίζεται επιτέλους πίσω από αυτό το εμβόλιο που ανέτρεψε την ιατρική που γνωρίζαμε και που οδήγησε πολιτικούς αλλά και γιατρούς να παραβλέπουν τόσα και τόσα πράγματα; Και όταν ακούω εκείνο το στομφώδες "απολύτως ασφαλές το εμβόλιο" αναρωτιέμαι που και σε τι πιστεύουν αυτοί που το λένε; 1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του Ε.Ο. Φ. θα μπορούσε να μας ανακοινώσει τις τεκμηριωμένες εως τώρα παρενέργειες και των τεσσάρων εμβολίων έναντι της COVID 19 και να ευαισθητοποιήσει τους ιατρούς στην συμπλήρωση κίτρινης κάρτας ακόμη και για πιθανές συσχετίσεις;
Μήπως εκτός της καμπάνιας εμβολιασμού , πρέπει να γίνει και καμπάνια για την συμπλήρωση κίτρινης κάρτας και εκ μέρους των πολιτών;