Σεπτεμβρίου 18, 2021

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ

To FDA ενέκρινε για χρήση λόγω εκτάκτων συνθηκών (Emergency Use Authorization - EUA) τα σκευάσματα  bamlanivimab και etesevimab. Αυτά θα χορηγούνται μαζί μετά την έκθεση στον κορωνοϊό (πρόληψη λοιπόν) σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών που ζυγίζουν τουλάχιστον 40 κιλά.

FDA Press Release, 16 - 09 - 2021


Στη χώρα μας άραγε πότε θα έρθουν όλα αυτά τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αλλοδαπή και σώζουν; Βέβαια και να έρθουν, αυτά πρέπει να χορηγούνται μόνον σε εμβολιασμένους, σύμφωνα με την άθλια ανακοίνωση του Μόσιαλου. Και αυτός ο άνθρωπος ισχυρίζεται ότι είναι γιατρός. Και αυτή η κυβέρνηση τον κρατά ακόμη στη θέση του. 



4 σχόλια:

sonia είπε...

Κ.Καβαλιώτη,γεια σας
Ειλικρινά δεν ξέρουμε τι να κάνουμε-πολλοί γονείς,όπως κι εγώ,με το θέμα του εμβολίου. Πρέπει αισθάνομαι να παίξουμε ρώσικη ρουλέτα,είτε με την πιθανότητα βαριάς νόσησης-σπάνια αλλά υπαρκτή-,είτε με την πιθανότητα σοβαρής παρενέργειας από το εμβόλιο-σπάνια αλλά υπαρκτή επίσης.Πώς να αποφασίσουμε;Η παιδίατρός μου-ζω στη Θεσσαλονίκη- μου λέει: «φοβάσαι τις παρενέργειες του εμβολίου κι όχι του ιού;αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται 13χρονος σε νοσοκομείο μας από μυοκαρδίτιδα λόγω κορονοϊού..».Φυσικά και φοβάμαι και τα δύο.
Ειδικά θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:το χαμηλό σ.β. σε παιδί 12,5 ετών(3η εκατοστιαία σειρά) το κάνει πιο ευάλωτο στις παρενέργειες ενός εμβολίου;γενικά για τα εμβόλια αλλά και ειδικά για το συγκεκριμένο.Αναφέρατε παραπάνω το όριο των 40kg.Στα 34 κιλά αλλάζει η θεραπευτική προσέγγιση;το χαμηλό Σβ είναι ιδιοσυστασιακό-μικροκαμωμένος χωρίς προβλήματα υγείας.
Πολύ προβληματισμένη....
Με εκτίμηση,
Σοφία Χριστοφορίδου

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Kα Σ. Χριστοφορίδου

Θα γράψω και σε σας ότι έγραψα και σε αναγνώστη σχολιαστή προηγούμενης ανάρτησης. Θα ήθελα πληρέστερα στοιχεία (έστω στο mail μου, μη κοινοποιήσιμα αν θέλετε, πχ. μαιλ - τηλέφωνο). έτσι θα δημοσιεύσω το σχόλιο και θα απαντήσω.

Ευχαριστώ

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Kα Χριστοφορίδου,

Σωστοί οι προβληματισμοί σας. Νομίζω όμως ότι κανείς δεν μπορεί να σας πει θετικά ή αρνητικά ούτε για τη νόσο ούτε για το εμβόλιο. Τόσο για τη νόσο όσο και για το εμβόλιο ακόμη μαθαίνουμε. Η απολυτότητα αλλά και η υποχρεωτικότητα είναι λάθη μεγάλα τα οποία θα πληρώσουμε κάποια στιγμή. Νομίζω η καλύτερη συμβουλή είναι αφού διαβάσετε από πηγές όσο το δυνατόν έγκυρες (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ), κάνετε τον σταυρό σας και προχωρήστε στη λήψη της όποιας απόφασης. Είναι προσωπική απόφαση. Όποιος σας πει, και δη εμφαντικά, κάντε αυτό ή το άλλο, θα φέρει ο ίδιος την ευθύνη για οποιοδήποτε συμβάν.
Στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας τώρα, το βάρος δεν έχει σχέση με το εμβόλιο και την αποτελεσματικότητα του. Το 40 κιλά που αναφέρω αφορά τα σκευάσματα της ανάρτησης που δεν είναι εμβόλια αλλά φαρμακευτικά προϊόντα.

sonia είπε...

«Απόλυτη είναι μόνο η βλακεία»...μου είχε πει κάποτε μια συνάδελφός σας.
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας.Καλό βράδυ.