Σεπτεμβρίου 20, 2021

TΡΙΤΗ (KAI TEΛΕΥΤΑΙΑ ;;;;) ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Γνωστό είναι ότι προχθές βράδυ το FDA / ΗΠΑ ψήφισε (16-2) κατά της γενικής χρήσης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναν πλην μιας ηλικιακής ομάδας και μιας κατηγορίας ασθενών (πάνω από 65 ετών και ανοσοκατασταλμενων ανεξαρτήτως ηλικίας).

Οι δικοί μας "ειδικοί" αλαλάζουν από τη χαρά τους και λένε ότι όλοι πρέπει κάποια στιγμή να τσιμπηθούμε εκ νέου. Ναι, εκ νέου, αλλά πόσες φορές ακόμη; Γνωρίζει κανείς να μας πει; Μάλλον όχι.

Κάποτε κάποιοι πίστεψαν ότι οι δόσεις θα είναι δύο. Όταν τους έλεγες για τρίτη σε κοίταζαν ως εξωγήϊνο. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα αν τους πεις για τέταρτη. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσουνε οι δόσεις ώστε να σταματήσουν και οι απορούντες με το πλήθος των δόσεων. 

Προ καιρού μια γιατρός της επιτροπής των σοφών είπε ότι δεν μπορεί ένα εμβόλιο να είναι πειραματικό όταν έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται σε τόσα εκατομμύρια ανθρώπων. Μάλλον όμως δεν κατάλαβε ότι το πειραματικό ή όχι δεν εξαρτάται από την ποσότητα των ληπτών. Μάλιστα όσο περισσότεροι οι λήπτες τόσο ορθότερα τα αποτελέσματα.

Οι δόσεις βλέπετε επαναπροσδιορίζονται. Αυτό δεν λέγεται πειραματικό;. Αναλόγως του τι βρίσκουμε, ενεργούμε. Βέβαια, αυτό γίνεται σε όλα τα εμβόλια πριν βγούν στην αγορά. Αλλά τα παλαιότερα έβγαιναν στην αγορά αρκετά αργά. Ορισμένα αναπροσαρμόστηκαν και μετά την κυκλοφορία τους και εφόσον είχαν ήδη δοκιμασθεί  προ της κυκλοφορίας.

Για το συγκεκριμένο εμβόλιο πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες δόσεις. Πόσες; Who knows?


   

Δεν υπάρχουν σχόλια: