Σεπτεμβρίου 09, 2021

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ

Ενάμισυ χρόνο τώρα το τι ακούσαμε από τους τηλεαστέρες  της ιατρικής δεν λέγεται. Είπαμε φτάνει το τέλος, θα απαλλαγούμε. Πλην όμως το υποτιθέμενο τέλος μας επεφύλαξε κι άλλες εκπλήξεις. Μπήκαν στο χορό και οι παιδίατροι. Τα εμβόλια επεκτάθηκαν γαρ και στα παιδιά. Και άρχισε η παρέλαση των παιδιάτρων στην TV. Το τι ακούγεται είναι άλλο πράγμα. Τόσο που λες: Ή οι γιατροί αυτοί είναι παντελώς ακατάρτιστοι ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι παιδίατροι μπορεί να λένε αυτά που λένε λόγω αγνοίας. Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει. 

Οι δημοσιογράφοι τους ακούν με ανοικτό το στόμα και θαυμασμό (εξυπηρετούν βλέπετε το διατεταγμένο σενάριο), οι γονείς είναι πελαγωμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, ο φόβος έχει φωλιάσει στις ψυχές όλων, και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να απειλεί και να επιβάλλει εξοντωτικές ποινές στους υποτίθεται "απείθαρχους" για να μην παραδεχθεί ότι το αφήγημα της είναι πλέον ημιθανές. 

Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει η ιατρική; Πόσο θα ευτελισθεί η γνώση; Πόσα ψέματα θα ακούσουμε ακόμη; Πόσο θα τσαλακωθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια; 



1 σχόλιο:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ,ΑΦΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟΥ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΟ.