Σεπτεμβρίου 06, 2021

Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΟΣΙΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΝΟΣΙΑΣ

Πολύ πρόσφατη μελέτη από το Ισραήλ δείχνει ότι η φυσική νόσηση παρέχει μεγαλύτερη και πιο μακρόχρονη προστασία κατά του κορωνοϊού αλλά και της μετάλλαξης Delta, από ότι δύο δόσεις εμβολίου. Η σύγκριση έγινε με δύο ομάδες. Η μία νόσησε τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο και η άλλη έλαβε το εμβόλιο την ίδια χρονική περίοδο.

Οι εμβολιασθέντες είχαν 7 φορές υψηλότερο κίνδυνο νόσησης αλλά και νοσηλείας σε σχέση με αυτούς που είχαν νοσήσει στο παρελθόν.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι αυτοί που νόσησαν και κάποια στιγμή έλαβαν μία μόνο δόση εμβολίου ενίσχυσαν κατά πολύ την αντισωματική τους απάντηση (λογικό είναι, διέγειραν το ανοσιακό τους σύστημα, κάτι που θα γινόταν και αν ερχόντουσαν εκ νέου σε επαφή με το παθογόνο).  

Οι ερευνητές ταξινομώντας το υλικό τους κατά σειρά μεγαλύτερης προστασίας κατέταξαν ως εξής τα άτομα: νοσήσαντες + μια δόση εμβολίου, νοσήσαντες, εμβολιασμένοι, μη νοσήσαντες-μη εμβολιασμένοι (οι πιο ευάλωτοι).

Global Health Now, 03-09-2021
medRxiv doi: https://doi.org/10.1101/2021.08.24.21262415


Πολύ λογικά και φυσιολογικά θα λέγαμε τα ευρήματα, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε από την Ιατρική. Μόνον στη χώρα μας δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό και η  Επιτροπή των Σοφών επιμένει να μη χορηγεί πιστοποιητικό νόσησης  πέραν των 6 μηνών, υποστηρίζοντας το ακριβώς αντίθετο.  Ότι δηλ. το εμβόλιο παρέχει καλύτερη άμυνα  από τη φυσική νόσηση.  Περιορίζοντας έτσι την ισχύ της φυσικής ανοσίας σε 6 μόλις μήνες.

Βέβαια όλα όσα βρήκαν οι Ισραηλινοί δεν χρειαζόταν μελέτη για να τα βρουν. Λίγη γνώση ανοσολογιας χρειάζεται που υποθέτω ότι την έχουν όλοι όσοι σπούδασαν ιατρική. Μάλλον όμως θα πρέπει να εξαιρέσω τους τηλεαστέρες μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: