Απριλίου 02, 2021

ΜΗΠΩΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ;

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη για εμάς ως ανθρωπότητα,  να πάμε σε έναν πόλεμο εμβολίων για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας. Θα είμαστε όλοι χαμένοι. "

John Nkengasong / επικεφαλής του CDC Αφρικής


Μπορεί να έχει δίκιο το στέλεχος του CDC.  Μήπως όμως έχει ήδη αρχίσει ο πόλεμος;

Επ ευκαιρία να σχολιάσω τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα. Τα εμβόλια σώζουν. Γνωστότατο. Αλλά δεν μπορεί όλα όσα αφορούν τα εμβόλια να είναι καλώς καμωμένα. Δεν μπορεί να μην φταίνε σε τίποτε τα εμβόλια. Δεν μπορεί να είναι όλα αθώα. Στην ιατρική (όπως και στη ζωή γενικώς) κάθε ενέργεια έχει το τίμημα της.

Ήρθαν λοιπόν τα εμβόλια. Άρχισαν οι χορηγήσεις και ξαφνικά στην πορεία φάνηκαν κάποιες σοβαρές παρενέργειες  ενός εμβολίου. Διάφορες χώρες άρχισαν να το αποσύρουν, σε μας βγήκε το ιατρικό κατεστημένο  και άρχισε να αλαλλάζει ότι είναι τυχαία τα συμβάματα, το εμβόλιο δεν φταίει κλπ κλπ. Μάλιστα ακόμη προχθές, όταν είχαν γίνει γνωστές οι παρενέργειες σε όλον τον πλανήτη και ενώ το παραδέχθηκε και η ίδια η εταιρεία, βγήκε στα κανάλια μια αγαπητή κυρία και δήλωσε με στόμφο "Το εμβόλιο ... είναι ασφαλές, συστήνω να το κάνουν οι πολίτες".  Την άλλη μέρα βγήκε έτερος μεγαλοσχήμων καθηγητής και ομίλησε κοφτά και κατηγορηματικά περί της ασφάλειας των εμβολίων κατά covid-19.  Και η κυρία και ο κύριος παντελώς αναρμόδιοι να ομιλούν για εμβόλια, ασφάλεια κλπ. Νομίζω δεν πάμε καλά. Είμαστε οι μόνοι που αγνοούμε τα πάντα. Είμαστε οι μόνοι που δεν δηλώνουμε στον ΕΟΦ την οποιαδήποτε αντίδραση του λήπτη εμβολίου ή αν δηλώνουμε αυτό γίνεται σπανιότατα. Χαρακτηριστική και ενδεικτική του θέματος είναι και η πρόσφατη παραίτηση μέλους της επιτροπής φαρμακοεπαγρύπνησης.  

Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι τόσο ανυποψίαστοι και τόσο απληροφόρητοι στο θέμα των εμβολίων. Άρα για να λένε με ελαφρά καρδία όλα όσα λένε, πρέπει από κάπου να είναι εξαρτημένοι. Δεν λέω να καταδικάζουν τα εμβόλια. Αλλά σ΄αυτά τα καινούρια προϊόντα ας κρατήσουν και κάποιες επιφυλάξεις. Εδώ οι εταιρείες που τα παρασκευάζουν έχουν ενδοιασμούς και τους εκφράζουν στα spc  των εμβολίων. Και έρχονται οι κκ καθηγητές και τα επιβραβεύουν όλα; 

Αιδώς κύριοι. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: