Απριλίου 11, 2021

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Παρακαλώ προσέξτε το περιστατικό.

Κυρία κάποιας ηλικίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για επιπλοκές κήλης. Δεν έχει σημασία ίσως για ποιες επιπλοκές. Έχει χειρουργηθεί, έχει τοποθετηθεί ένα πλέγμα, το οποίο επιμολύνθηκε. Η ασθενής έχει παροχέτευση και λαμβάνει ενδοφλεβίως αντιβίωση.

Στη φάση αυτή ήρθε η σειρά της να λάβει το εμβόλιο κατά της covid-19. Η ασθενής αρνείται να λάβει εμβόλιο. Ο γιατρός της, τακτικός καθηγητής της χειρουργικής, συμβουλεύει την ασθενή να λάβει το εμβόλιο και λέει ότι θα φέρει μια νοσηλεύτρια ή γιατρό (κάποιον τέλος πάντων από αυτούς που εμβολιάζουν) να της κάνει το εμβόλιο στον θάλαμο που νοσηλεύεται. Με φλεγμονή και υπό αντιβίωση, επαναλαμβάνω. Η κυρία αρνείται και πάλι και ο καθηγητής επιμένει.

Δεν γνωρίζω άλλες πληροφορίες, ούτε τι κίνδυνο μπορεί να διατρέχει η ασθενής αυτή τη στιγμή από τον κορωνοϊό όντας κλεισμένη σε έναν θάλαμο νοσοκομείου, ώστε να είναι τόσο αναγκαία και επείγουσα η λήψη εμβολίου.

Εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο καθηγητής της χειρουργικής δεν γνωρίζει τις στοιχειώδεις αντενδείξεις ενός εμβολιασμού. Εκτός κι αν έχει αλλάξει τόσο η ιατρική που αυτά που μάθαμε εμείς, τα κλασικά, δεν ισχύουν πλέον. Απίθανο μου φαίνεται όμως. Αν και τον χρόνο αυτό της πανδημίας ακούσαμε τόσα από τόσους που λέμε μήπως πρέπει να ξαναφοιτήσουμε στην ιατρική !



Δεν υπάρχουν σχόλια: