Ιανουαρίου 12, 2022

ΠΕΡΙ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Μετά τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για καραντίνα και χρήση μάσκας (βλ. ανάρτηση της 31-12-2021) και μετά την παρέλευση ενός 15θημέρου από τότε να σημειώσω ορισμένα πράγματα.

- η πράξη δείχνει ότι δεκάδες χιλιάδες είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που κατακλύζουν τη χώρα μας καθώς και τις περισσότερες χώρες. 

- νομίζω ότι οι 5 ημέρες καραντίνας είναι λίγες, έστω κι αν αυτός που ήρθε σε επαφή είναι ασυμπτωματικός. Πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι η μετάδοση γίνεται σε συγκεκριμένες μέρες και πως είμαστε τόσο σίγουροι ότι το αίτιο είναι πάντα η omicron;

- παρά το ότι θεωρητικά οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν σε μικρότερο ποσοστό ή έστω πιο δύσκολα από τους ανεμβολίαστους, δεν παύει να μεταδίδουν. Συνεπώς τα όποια μέτρα πρέπει να είναι ίδια για όλους.

- για τη χρήση της μάσκας υπάρχουν πολλές μελέτες, αντικρουόμενες ενίοτε, αλλά προς το παρόν είναι ένα μέτρο που πρέπει να το εφαρμόζουμε (ας μη το ξεχνούν οι εμβολιασμένοι), είτε μας αρέσει είτε όχι. 

- η χρήση της μάσκας όπως βλέπουμε να γίνεται σήμερα είναι μάλλον ανώφελη. Μάσκα στην τσέπη. Μπαινοβγαίνει όποτε θεωρηθεί από τον κάτοχο απαραίτητο. Πολλές φορές χρήση της ίδιας μάσκας επί πολλές ημέρες. Πχ. είναι κρεμασμένη στο αυτοκίνητο, οπότε τη χρησιμοποιούμε καθημερινώς.

Ερώτηση:

- μήπως η μείωση των ημερών καραντίνας έγινε για να εξυπηρετηθούν ορισμένες ανάγκες; Πχ. επιστροφή στην εργασία, διευκόλυνση αεροπορικών ταξιδίων, αγοράς κλπ;



    


2 σχόλια:

Κ. Σιακαβελλας είπε...

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (84.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (15.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.848 ασθενείς. 12/1/2022.
Στο ποσοστό 84,33% συμπεριλαμβάνουν και όσους έχουν κάνει 1 και 2 δόσεις των Pfizer και Μoderna και 1 δόση Johnson.
Πλήρως εμβολιασμένοι είναι πλέον οι έχοντες εμβολιαστεί και με Τρίτη δοση για τα δύο πρώτα και δεύτερη για το τελευταίο.
Στην τηλεοπτική παρουσίαση με έμφαση αναφέρθηκε ότι το 84,33 είναι ανεμβολίαστοι οι διασωληνωμένοι.ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ.

sonia είπε...

Γεια σας,

Σκέφτομαι ότι αυτό που με κούρασε πιο πολύ ψυχολογικά τα τελευταία δύο χρόνια- ως προς την πανδημία-είναι η προσπάθεια που καταβάλλω για να βγάλω μια άκρη για το τι πραγματικά συμβαίνει.Πού είναι η αλήθεια.
Ανάμεσα σε τελείως αντίθετες επιστημονικές απόψεις και νέα στοιχεία που την επόμενη στιγμή αμφισβητούνται...η κοινή λογική..όσων δεν είμαστε ειδικοί..ταλαιπωρείται και δεν βρίσκει καταφύγιο.Το παράλογο,αυτό που δεν βγάζει νόημα είναι κάθε μέρα εδώ και μας κάνει να αμφισβητούμε την ικανότητά μας να κρίνουμε και να κατανοούμε.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν μπορεί όλοι να έχουν δίκιο.Άλλοι ψεύδονται με δόλο.Άλλοι εκτιμούν λάθος...χωρίς κακή πρόθεση.Άλλοι είναι μέσα στην πραγματικότητα και δρουν κάνοντας τις λιγότερες αστοχίες.Όχι μόνο όσοι παίρνουν τις αποφάσεις..όλοι μας σε μια κατηγορία ανήκουμε...είτε μας αρέσει είτε όχι.

Σόνια Χριστοφορίδου