Ιανουαρίου 23, 2022

COVID-19: ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΑΝΑΝΟΣΗΣΗΣ

Μελέτη από ΗΠΑ δείχνει ότι τα άτομα που νόσησαν από  κορωνοϊό ή εμβολιάσθηκαν έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν και να νοσηλευθούν από ότι οι ανεμβολίαστοι.  Πολύ λογικό. Προηγούνται οι νοσήσαντες και ακολουθούν οι εμβολιασμένοι (μια ακόμη απόδειξη της υπεροχής της φυσικής ανοσίας). Οι συγγραφείς τονίζουν ότι αν οι νοσήσαντες λάβουν μία δόση εμβολίου τότε ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο η ανοσία τους.

Το CDC εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις για τη μελέτη λέγοντας ότι αυτή έγινε πριν την εφαρμογή της αναμνηστικής δόσης και πριν την εμφάνιση της παραλλαγής omicron  η οποία παραλλαγή άλλαξε λίγο τα δεδομένα δείχνοντας ότι μπορεί να διαφύγει τόσο της φυσικής όσο και της επίκτητης ανοσίας.   


 MMWR 2022 doi:10.15585/mmwr.mm7104e1



2 σχόλια:

sonia είπε...

Καλησπέρα σας,

Το ανοσοποιητικό σύστημα το χαρακτηρίζει η μνήμη.Είναι εντυπωσιακό ότι και ο ιός και το εμβόλιο φαίνεται να μην το υπολογίζουν αυτό.Άλλαξε το ανοσοποιητικό μας σύστημα;Ή τέτοιου είδους «διαφυγές» υπήρχαν πάντα σε όλες τις λοιμώξεις;Για το εμβόλιο δε ρωτάω.Γνωρίζω την απάντηση.

Σόνια Χριστοφορίδου

JOHN KAVALIOTIS είπε...

Καλημέρα,

Δεν άλλαξε το ανοσολογικό σύστημα. Ό, τι γνωρίζαμε ισχύει. Ο ιός πρέπει να άλλαξε κατά πολύ. Πρέπει να είναι διαφορετικός διότι έχει και διαφορετική κλινική έκφραση και συμπεριφορά. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, ενισχύεται το ερώτημα αν ο ιός είναι τεχνητός οπότε μπορούν να του δίνουν ιδιότητες κατά το δοκούν. Και ίσως είχαν δίκιο εκείνοι που απαρχής έλεγαν ότι μαζί με τον ιό είχαν έτοιμο και το εμβόλιο.
Τέλος, τα ευρήματα μελετών (ειδικά μικρού μεγέθους) του σήμερα μπορεί να ανατραπούν αύριο. Την πλήρη αλήθεια δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε (ή αν θα μας επιτρέψουν) ποτέ να τη μάθουμε.