Ιανουαρίου 06, 2022

ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ vs ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩΝ

Μόλις εχθές δημοσιεύθηκε στο ΝEJM μελέτη που δείχνει ότι ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει τη μετάδοση του κορωνοϊού και ότι τα ιικά φορτία τόσο στους ανεμβολίαστους όσο και στους εμβολιασμένους είναι ίδια. 

N Engl J Med, January 5, 2022
DOI: 10.1056/NEJMoa2116597


Η μελέτη αποδεικνύει κάτι που ήδη το είχε αποδείξει η πράξη. Η εφαρμογή του εμβολίου επί του πεδίου, όπως αρέσκονται μερικοί να λένε. Σήμερα οι μεγαλύτεροι μεταδότες του ιού είναι οι εμβολιασμένοι που κυκλοφορούν όπως τύχει, ταξιδεύουν ελεύθερα, συμπεριφέρονται υπεροπτικά και αδιάφορα πολλές φορές. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και να την αρνούνται οι διάφοροι τηλεαστέρες και όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Και είναι κρίμα επιστήμονες να υποκύπτουν σε ποικίλες πιέσεις (έτσι το φαντάζομαι) και να μην έχουν το θάρρος να αρθρώσουν μια κουβέντα λογική και τεκμηριωμένη. 


 

3 σχόλια:

sonia είπε...

Γεια σας κ.Καβαλιώτη,

«Η γη είναι σαστισμένη»έγραψε τις προάλλες μια αγαπημένη συγγραφέας...
Η επιστήμη επίσης,θα πρόσθετα.

Εκτός από τους λίγους τυχερούς(;)που ερμηνεύουν με βεβαιότητα όσα συμβαίνουν οι υπόλοιποι μάλλον είμαστε στην άχαρη φάση της αναμονής και της συνεχούς απορίας..

Για τα δικά μας..απογοητεύομαι με την αναβάθμιση των τηλεοπτικών γιατρών σε υφυπουργούς και διευθυντές ΜΕΘ μεγάλων νοσοκομείων.Είναι επικοινωνιακά λάθος.Πείθεται έτσι κι ο τελευταίος πολίτης ότι όλα είναι στημένα...και αμφισβητεί τα πάντα-ακόμα κι αυτά που δεν θά πρεπε.

Δεν καταλαβαίνω επίσης το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα.Τη συγκεκριμένη στιγμή.Όλοι ξέρουμε ότι τα self test δεν γίνονται πάντα.Εκτυπώνονται ναι,αλλά δεν γίνονται.Αφήνω την αξιοπιστία τους.Βέβαια αναβαθμίστηκαν τελευταία με την προτροπή για πιο «εκ βαθέων» συλλογή του δείγματος....
Δε νομίζω ότι δύο βδομάδες διακοπών θα έβλαπταν τόσο περισσότερο...Βρισκόμαστε στην πιο μεταδοτική φάση και τα νοσοκομεία μας είναι στα όριά τους,έτσι δεν είναι;Ας δούμε προς τα πού πηγαίνει η κατάσταση τις επόμενες μέρες και μετά προχωράμε...Αυτό βλέπω ως πιο λογικό...

Τέλος πάντων,έχουμε χρόνο μέχρι τη Δευτέρα.Πολλά μπορούν να αλλάξουν.Έχουμε συνηθίσει.

Σας εύχομαι χρόνια πολλά για τη γιορτή σας με υγεία πάντα.Συνεχίστε να μας βοηθάτε και να μας προβληματίζετε με τα σχόλιά σας.

Σόνια Χριστοφορίδου










tzortzak είπε...

Χρόνια πολλά και καλά κ. Καβαλιώτη, πάντα με υγεία!

JOHN KAVALIOTIS είπε...

κκ sonia, tzortzak

ευχαριστώ πολύ για τις ευχές.