Μαρτίου 11, 2022

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 5-11 ΕΤΩΝ (ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΝΑΔΟΙ)

Ο Καναδάς έχει ένα από τα πιο σοβαρά προγράμματα εμβολιασμών. Για τις ηλικίες 5-11 ετών, ενώ η επιτροπή είναι θετική και δίνει ανάλογες οδηγίες, ταυτόχρονα δέχεται την έλλειψη στοιχείων για το εμβόλιο και τη νόσο. Και φυσικά καταδικάζει τις διακρίσεις εις βάρος όσων γονέων αποφασίζουν διαφορετικά. Μιλάμε φυσικά για κράτος.

Αντιγράφω από τις τελευταίες επίσημες οδηγίες του ανάλογου υπουργείου τους:   

  • H NACI (Νational Advisory Committee on Immunization) συνιστά εμβολιασμό κατά της Covid-19 με 2 δόσεις εμβολίου Pfizer-BioNTech (10 mcg) και μεσοδιάστημα 8 εβδομάδων σε παιδιά 5 έως 11 ετών
  • Παιδιά με ανοσοκαταστολή πρέπει να λάβουν 3 δόσεις εμβολίου με μεσοδιάστημα των δόσεων 4 έως 8 εβδομάδες. 
  • Το μεγαλύτερο μεσοδιάστημα επιτρέπει ισχυρότερη και μεγαλύτερης διάρκειας ανοσιακή αντίδραση.
  • Τα τρέχοντα στοιχεία είναι ανεπαρκή για διαπίστωση της ασφάλειας και αποτελεσματικότητας των εμβολίων COVID-19 σε παιδιά  5 - 11 με ανοσοκαταστολή.
  • Τα τρέχοντα στοιχεία είναι ανεπαρκή για να διαπιστωθεί αν τα παιδιά με ανοσοκαταστολή είναι σε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή λοίμωξη  COVID-19.
  • Σήμερα δεν υπάρχουν δεδομένα για την ασφάλεια, ανοσογονικότητα ή αποτελεσματικότητα μιας αναμνηστικής (τρίτης) δόσης εμβολίου σε ανοσοκατασταλμένα παιδιά ή εφήβους.
  • Αυτή τη στιγμή, σε παιδιά 5-11 ετών ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά τη 2η δόση εμβολίου (μεσοδιάστημα δόσεων 8 εβδομάδες) καθώς και η ασφάλεια της τρίτης δόσης του εμβολίου είναι άγνωστα. 
  • Τα δεδομένα για κίνδυνο μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε παιδιά που λαμβάνουν εμβόλιο με 10 mcg είναι πολύ περιορισμένα. 
  • Παιδιά 5-11 χρονών με 2 ή 3 δόσεις εμβολίου συνεχίζουν να είναι σε κίνδυνο για λοίμωξη από κορωνοϊό, αν και σαφώς ηπιότερη. Τα στοιχεία για τυχόν μακροχρόνιες συνέπειες της λοίμωξης είναι περιορισμένα.
  • Είναι σημαντικό παιδιά 5-11  ετών και οι γονείς τους να στηρίζονται για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης τους για εμβολιασμό και να μην χαρακτηρίζονται (θετικά ή αρνητικά) για την απόφαση αυτή.

Public Health Agency of Canada 02-03-2022

National Advisory Committee on Immunization (NACI)-Canada, 25-01-22


Θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα την τελευταία πρόταση περί μη επιβολής διακρίσεων. Πόσο διαφέρει η χώρα μας από τη σωστή αυτή τοποθέτηση. Η δικιά μας κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών, σε κατηγορίες, πρόστιμα, απαγορεύσεις,  ανακοίνωση αναληθών στοιχείων κλπ. Το δικό μας κράτος έχει επιβάλλει έναν απαράδεκτο διχασμό του λαού δείχνοντας έτσι τη δικιά του ανικανότητα ελέγχου και την αναλγησία του προς τον πολίτη. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: