Μαρτίου 05, 2022

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ

Μεταξύ των ασθενών με Covid - 19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:

273 (70.18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι 

116 (29.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι

ΕΟΔΥ 4-3-2022


Γιατί επανέρχομαι στο θέμα

1. Όλο και αυξάνεται το ποσοστό των πλήρως (τριπλά) εμβολιασμένων που είναι διασωληνωμένοι. 

2. Αν προσθέσουμε και τους διπλά εμβολιασμένους τότε το ποσοστό αυξάνεται.

3. Η εκλεκτή ειδικός επί του θέματος που καθημερινά μας ταλαιπωρεί στην τηλεόραση, συνεχίζει να λέει ότι αν λάβεις την τρίτη δόση μπορεί να νοσήσεις ελαφρά, αλλά δεν θα φτάσεις να διασωληνωθείς ή να αποθάνεις. Αδιάβαστη η κυρία, που να προλάβει από το καθημερινό βάψιμο. Οι δε δημοσιογράφοι πως να της παρουσιάσουν τα δεδομένα. Πληρώνονται για να τα αγνοούν.

4. Ένας φίλος γιατρός, και δη παιδίατρος και δη καθηγητής πανεπιστημίου, μου έδωσε την εξής απλή ερμηνεία (μαλώνοντας με γιατί δεν γνωρίζω απλή αριθμητική ! ):

  το μικρό ποσοστό των εμβολιασμένων προέρχεται από ένα μεγάλο πλήθος ληπτών του εμβολίου, ενώ 

  το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων προέρχεται από πολύ μικρό πλήθος ατόμων μη ληπτών

Με απλά λόγια: ελάχιστοι από τους πολλούς εμβολιασμένους διασωληνώνονται, ενώ από τους λίγους ανεμβολίαστους διασωληνώνονται οι περισσότεροι.

5. Η ερμηνεία αυτή αγνοεί ότι το 30% δεν είναι μικρό ποσοστό.

6. Αγνοεί ότι οι άνθρωποι εμβολιάστηκαν ακριβώς για να γλυτώσουν από τις δυσάρεστες συνέπειες της λοίμωξης εκτιθέμενοι συγχρόνως στις δυσάρεστες συνέπειες του εμβολίου.

7. Αγνοεί, τέλος, το ότι ένα εμβόλιο κατ΄ ουδένα τρόπο και με καμία δικαιολογία δεν μπορεί να οδηγεί τον λήπτη στη διασωλήνωση. Δεν θα λεγόταν εμβόλιο. 

8. Και καλά να τα αγνοεί αυτά ο υπουργός μας (όντας νομικός), να τα αγνοούν και οι γιατροί; 





4 σχόλια:

Καβουρης Κυριάκος είπε...

Εάν ο ιός είχε να διαλέξει μεταξύ λευκών και μαύρων και ηταν ισχυρή πλειοψηφία οι λευκοί θα συμφωνούσα οτι,εαν οι περισσότεροι διασωληνομενοι ηταν λευκοι ηταν λογικό, λόγω της πλειοψηφίας τους στην κοινότητα!!
Όμως ο ιός είχε να διαλέξει μεταξύ προστατευμενων και απροστατευτων και παρόλα αυτά προσέβαλε το ίδιο εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους ( αν υπολογίσουμε και τους με 2 δόσεις και με 1 δοση είναι πάνω απο 50%)
Ενα μικρό ιατρικό παράδειγμα επιτυχούς εμβολιασμού ηταν η μικρο επιδημία ιλαράς πριν5 6 χρόνια
Αν κάποιος έψαχνε τις μολυνσεις ηταν όλοι συνήθως Ρομά πλήρως ανεμβολιαστοι ή μερικώς εμβολιασμενοι λαϊκοι οι οποιοι ειχαν έρθει σε επαφή με τους Ρομά συνήθως μέσω των νοσοκομείων εξ.ιατρειων κυλικείου νοσοκομείου κλπ
Και βέβαια οι θανάτοι καταγράφηκαν σχεδον μόνο ανάμεσα στους ανεμβολιαστους Ρομά

Ανώνυμος είπε...


Κύριε Καβαλιώτη, Θα σας παρακαλούσα να απευθύνετε στον φίλο σας τον καθηγητή που καταλαβαίνει από απλή αριθμητική το παρακάτω απλό ερώτημα: Μήπως μπορεί να φανταστεί για ποιο λόγο οι ΔΥΠΕ αδυνατούν ή αρνούνται να απαντήσουν εδώ και 2 μήνες σε αίτημα που έχει κατατεθεί εγγράφως για να γνωστοποιήσουν τα εξής απλά δεδομένα: Ανάμεσα στον αριθμό των ασθενών που έχουν καταλήξει από το Δεκέμβριο του 2021 και μετά, πόσοι είχαν λάβει 3 δόσεις εμβολίων, πόσοι 2, πόσοι μία δόση, και πόσοι καμία. Στο ερώτημα αυτό, μία ΔΥΠΕ παρέπεμψε στο Υπουργείο, και οι υπόλοιπες σιωπούν. Ας βγάλουμε ο κάθε ένας τα συμπεράσματά μας γι αυτή τη δυστοκία να παράσχουν αυτά τα απλά δεδομένα. Το ερώτημα είναι πολύ απλό και πολύ συγκεκριμένο.

EK

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Koν Καβούρη,

Πολύ σωστός.

JOHN KAVALIOTIS είπε...


Κον ΕΚ (να σημειώσω ότι το σχόλιο του συναδέλφου
δημοσιεύεται χωρίς τα πλήρη στοιχεία,
τα οποία όμως τα διέθεσε στο ιστολόγιο)

Ξέρετε πολλές φορές το απλό είναι και το πιο δύσκολο - στην κατανόηση γενικώς. Το ερώτημα που θέσατε στις ΔΥΠΕ είναι τόσο απλό και εύκολο, που γιαυτό ίσως δεν έγινε κατανοητό από τόσους εγκεφάλους εκεί στο Δημόσιο. Μήπως όμως δεν είναι έτσι; Αν δοθούν στη δημοσιότητα οι αριθμοί ίσως διαπιστωθεί ότι οι εμβολιασμένοι αποτελούν τελικά την πλειοψηφία των διασωληνωμένων ή των νοσούντων γενικότερα. Αυτό πιστεύω και γιαυτό θολώνουν τα πράγματα με την απλή αριθμητική.

Όταν βλέπεις ένα θέμα μόνον πολιτικά θα προσπαθήσεις να το προσαρμόσεις στα πολιτικά σου πιστεύω. Αν τα πράγματα ήσαν ξεκάθαρα, θα δημοσίευαν τους αριθμούς και κανένα πρόβλημα. Από την αρχή όμως της πανδημίας υπάρχει μια θολούρα, ένα μπέρδεμα των στοιχείων, μια αδιαφάνεια γενικώς. Και φυσικά άρνηση παροχής όλων των δεδομένων. Αυτό και μόνο δείχνει σαφώς πόσο λάθος είναι τα στοιχεία που μας γνωστοποιούν.